• üst edit: sayın muharrem ince bbc türkçe aracılığıyla isim vermeden tarafımdan ve tüm kadınlardan özür dilemiş. tüm kadınların ve feminist hareketin başarısıdır bu, özrünü kabul ediyoruz sn ince. ben de sizden ve tüm arkadaşlardan özür dilerim, recep tayyip erdoğan’dan sonra kadın haklarını savunan bir cumhurbaşkanı istediğim için. kadın haklarını savunduğum için özür dilerim. işte bu yüzden oyum doğu perinçek’e.

    ülkemizin en iddialı cumhurbaşkanı adayının halini gözlerimizin önüne seren durum.

    erkekçe yarışalım ne demek sayın ince? siz kadınların yarışamadığını mı kastediyorsunuz? bıktık sizin bütün güçle ilgili durumları cinsiyetçi bir tavırla yansıtmanızdan. erkekliğinizi ve egonuzu tatmin etmeye devam edin siz, bu eril dili kullanmaya devam ettikçe size kadınlardan oy çıkmayacak.

    bakın yetmemiş bir de “adam gibi” tabirini kullanmış. bu adam iflah olmaz bir erkek.

    http://i.hizliresim.com/plyepq.jpg

    bunun yanında daha dün recep tayyip erdoğan bile, kayseri’de kadın kollarında yaptığı konuşmada “ak kadınlar” diye seslendi dinleyenlere. ne kadar hoş, ne kadar eşitlikçi bir söz. ince’ye kalsa “chp’li karılarımız” “chp’li bayanlar” falan der.

    yere batsın eril diliniz, benden oy alamayacaksınız.

    edit: benim “kadın mıdır, kız mıdır” denildiği zaman tepki vermediğimi iddia edenler olmuş. haklılar, o zamanlar feminist olmadığım için sesimi çıkartmamıştım. önemli olan doğrunun farkında olmak ve bu yüzden muharrem ince’nin tüm kadın kardeşlerimizden özür dilemesini bekliyoruz.

    edit 2: birileri benim eski entrylerimi karıştırmış. bilsinler ki, benim geçmişim bir çöplüktür ve çöplüğü yalnızca erkekler karıştırır.
  • tatmin edicidir ;)
  • kız mıdır kadın mıdır bilemediğimiz bir trollün açtığı başlık.
  • erkekçe > yiğitçe, mertçe

    adam gibi > terbiyeli, akıllı uslu, insanlığa yaraşır.

    (bkz: tdk)

    kendinize duyar kasmak için başka bir konu seçiniz lütfen.

    not: duyar öyle kasılmaz, böyle kasılır. *
  • muharrem ince dahil tüm siyasetçilerin eril diline ben de uyuz olsam da akpnin kadınlara bunca baskısı, akp döneminde korkunç artan kadına yönelik şiddet, kürtaj hakkının engellenmesi, kadınların toplum baskısıyla başını örtmeye zorlanması, akp’li figürlerin her fırsatta kadınların özgürlüğünü kısıtlayıcı ve hakaret eden beyanlarda bulunması (kadın gülmesin, hamile kadın dolaşmasın, kadın mıdır kız mıdır bilemem, ananı al git) kadınlığın ve kadınlığa dair öğelerin bir hakaret olarak küçümseme aracı olarak kullanılması unutulmayacak. o nedenle kadınlar ilk turda sizin adayınız olmayan gönüllerinden geçen adaylara, ikinci turda da erdoğan’ın karşısında kim kalırsa ona oy verecekler. muharremcim sen de rica edeceğim cinsiyetçi dangozlukları bir kenara bırak. siyasette iktidarda doğru düzgün kadın mı var da kadınca bir şey gördün? yapılan tüm siyaset erkekler tarafından belirleniyor, dolayısıyla erkekçe. kaypaklık da erkekliğe dahil, şiddet de, ucuzluk da, fikirlerinden döneklik de. dünyayı siz erkekler yönetiyorsunuz aloo, ve her yeri bok götürüyor. bir lafım da her boku bir tek kendinin bildiğini düşünen ve kendini gelip burada erkekçe sözcüğünün ne anlamda kullanıldığını açıklamaya yetkin gören erkek gibi erkek arkadaşlara. sorun zaten erkekçenin kadınca ya da erkek olmayanca’nın karşıtı biçimde kullanılıp tüm olumlu anlamların sadece erkekçeye yüklenilmesi. burada kadınlara hakaret yok diyenlere bakıyoruz, iki satır sonra beylere etek gönderelim (cesaretsiz olduklarına atıfta bulunuyor kendince) ya da karı gibi kıvırıyor diyiveriyor. pul pul olup dökülüyor üstünüzden cinsiyetçilik. neyse size de uyuz oluyorum. son olarak ulrike meinof ablamızdan bir sözle bitireyim, üzgün olmaktansa kızgın olmayı yeğlerim ve oylar akp’li olmayan tüm adaylara. kadınlar artık susmayacaklar.
  • sen verme.sen en iyisi şaap verme verme iyisi bu sen verirsen tadı kalmaz !
  • birisinin tdk’den örnek vererek desteklediği dil. işte bizim değiştireceğimiz şey de bu zaten. bu eril dili resmi kaynaklardan, sözlüklerden sileceğiz.
  • iktidarın eşitlikçi olduğu yalanına inanları gösteren durum.
hesabın var mı? giriş yap