• ekşi’deki muharrem ince ile ilgili yazılmış 20 bine yakın entryiyi tek tek okuyan ekiptir.(bkz: 10. kat)
  • kotanıza kuvvet
  • emekleri, akıttıkları terleri için tebrik ettiğim ekiptir.

    buradan onlara selam olsun. bu seçimi, sizin sayenizde muharrem ince kazanacak hiç şüpheniz olmasın.
  • basarili bulmadigim sosyal medya ekibidir. hatta cok basarisiz buluyorum. cok basit hatalar yapiyorlar. sosyal medya hesaplarini aktif kullanmiyorlar. 22 saat twit atilmadigi zamanlar yine 24 saat instagram paylasimi yapilmadigi zamanlar oldu. youtube hesabi eksisozluk'de kampanya baslamasa 250 aboneye sahipti ve hatta henuz 13bin aboneye ulasti. basarisiz tembel isini yapmayan isini bilmeyen bir ekiptir. muharrem ince'yi destekliyorum diye ekibinin basarizligini savunacak degilim. hatalarini eksikliklerini tek tek belirten bildiren bir cok yazar da oldu. maalesef secime 18 gun kalmasina ragmen hala sosyal medya eksiklikleri giderilemedi.
  • kısa bi süre kaldı. bu süreçte sosyal medya yönetimi açısından gün gün içerik hazırlanıp servis edilmesi gerekli.

    bu anlamda farklı ekipler koordineli olarak farklı kavramlar üzerine çalışmalı

    1.ekip: her miting öncesi ve sonrası içerik hazılaması, kısa videoların ve fotoğrafların, ilginç öne çıkan anların paylaşımı ve yönetimi

    2.ekip: gün gün sosyal medyaya yön verecek ince kampanyasını yürütmeleri, fotoğraf, video gibi medya unsurları üretip paylaşmaları gerekmekte.

    3.ekip: ince’nin ulaşamadığı, seçmen olarak etkileyemediği yada farklı siyasi görüşlere ait olan kitlelere ulaşması için özel bir ekip. gerekli data anilizi, segmentasyonlarla bu kitleleri gruplayarak bunlara ulaşmayı hedefleyecek.

    4.ekip: kullanıcı yönetimi, sosyal medya hesaplarının performans analizi, hangi kanalın nasıl trend yarattığı, hatta gönüllü sosyal medya hesapları zinciri yaratılması ile organik paylaşımın artırılması, en uç köşeye ulaşmasını sağlayacak ekip olacak. tek bir merkezden yönetilen gönüllü hesaplar olacak bunlar. (bot değil, olabilirde tabiiki ama gerek yok)
  • al-monitor ile güzide bir röportaj veren harikulade ekiptir. var olsunlar.

    bir kısmı yüksek lisans öğrencisi olan, bir kısmı özel sektörde çalışan ekip üyeleri günün 24 saatini kampanyaya adamış durumdalar. dünyanın dört bir yanından gelen yorumları inceleyerek, twitter, ınstagram, youtube, facebook ve diğer alanlarda dikkat çekici paylaşımlar hazırlıyorlar. sadece altı haftada türk siyasetine damga vurmayı başaran ekip, iktidarın “aktroll” diye adlandırılan sosyal medya ekibine kamuoyunun dikkatini çekmek için tek yolun hakaret ve iftira olmadığını da gösterdi.

    --- spoiler ---

    al-monitor: isminiz niçin 10. kat? bize kendinizi tanıtır mısınız?

    ekip: 10. kat ekibini cumhurbaşkanı (adayımızın) adaylık açıklamasından kısa bir süre sonra kampanyanın sosyal medya kısmının sorumluluğunu almak üzere oluşturduk. türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen konusunda uzman 12 gençten oluşan gönüllü bir ekibiz. ekibimize istanbul’da kampanyayı yürüttüğümüz binanın 10. katında olduğumuz için bu ismi verdik.

    hepimiz türkiye’nin orta sınıfı olarak değerlendirilen, emek yoğun yaşayan ailelerin çocuklarıyız. dünyada x ve y olarak adlandırılan kuşağa ait gençleriz. hamurunda halk kültürü olan, bu kültürü evrensel değerlerle besleyen insanlarız. biz geleneksel iletişim mecralarının içine doğmuş, yeni medya ile yol almış geçiş dönemi nesliyiz. teknoloji ve teknolojik gelişimin ekonomi-politik yansımalarını yakından izleyen, yaşadığı ülkede ve kentte bu gelişimi gözlemleyen gençleriz.

    her birimiz farklı akademik alanlarda, (iletişim, arkeoloji, mühendislik, kamu yönetimi gibi) eğitim almış kişileriz. kişisel olarak farklı ilgi alanlarımız söz konusu: sosyal sorumluluk projeleri, siyaset, felsefe, dijital aktivizm, müzik (ekibin ortak ilgili alanı enstrüman çalan sayısı fazla) bisiklet, e-spor, rugby ve elbette gastronomi ile de aramız iyidir :)

    al-monitor: sosyal medya ekibi olarak beş-altı hafta gibi bir sürede türkiye siyasetinin akışını değiştirdiniz. bu kadar ağır baskı ortamında, olumlu, güler yüzlü, gülümseten imajlar yarattınız. bunlardan örnekler verebilir misiniz, sizce en başarılı çalışmalarınız hangisiydi? neden bu kadar derin bir etki yarattınız?

    ekip: türkiye siyasetinin akışını değiştiren cumhurbaşkanı adayımız muharrem ince’nin tarzı, üslubu, cesareti, ülkesine olan sevgisi ve gençlere olan inancıydı. biz bu süreçte bunların görünür olmasına aracı olduk. sosyal medya ekibi olarak mizah ile pozitif bir dil kurguladık. aynı zamanda duygusal içeriklerle insanların duygu dünyasına seslendik

    türkiye’nin özlediği kavgadan uzak, eleştirirken gülümseten, gelecekten bahseden, hayalleri olan, umutla yeni bir sabaha uyanılan günlerdi. içinde bulunduğumuz seçim kampanyası ülkemize bunu verdi ve bir dip dalgası başlattı. biz de sosyal medyada özlemini çektiğimiz ülkeyi anlatmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz.

    al-monitor: amacınız nedir? yani elbette muharrem ince’nin seçimi kazanması ama onun ötesinde ekibinizin varoluş fikirleri nelerdir?

    ekip: türkiye’miz büyük ve önemli bir kararın eşiğinde. biz huzurlu, mutlu, üretim ekonomisine sahip, çağı yakalayan bir ülkenin yurttaşları olmak istiyoruz. bunu anlayan, başarma cesareti gösteren, insana ve insanlığın evrensel değerlerine önem veren kişinin muharrem ince olduğunu biliyoruz. bu nedenle onun kampanyasında hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak günde 19-20 saat çalışıyoruz.

    yürüttüğümüz sosyal medya kampanyasıyla herkese şu mesajı vermek istiyoruz: etik iletişim. geleneksel ve sosyal medya tekrar, olması gerektiği gibi etik ilkeler ve şeffaf prensipler üzerinde yükselmelidir. geleneksel medyanın ve sosyal medyanın manipülasyonlar, algı yönetimleri, kara propagandalar üzerinden değil farklı görüş ve kanaatlerin açık bir şekilde kendilerini ortaya koydukları, bir saygı çerçevesinde kendilerini ifade ettikleri, demokrasi kültürünü besleyecek bir kamusal alan olma özelliğini tekrardan kazanması gerektiğini düşünüyoruz.

    al-monitor: türkiye’de sosyal medya uzun süredir çok yoğun bir "ak troll" baskısına maruz. negatif kampanya mesajları ile nasıl baş ediyorsunuz?

    ekip: sosyal medyanın tüm mecralarında sadece türkiye’de değil birçok ülkede manipülatif çalışmalar yapılmakta. buna karşı en doğru mücadele sağlıklı ve doğru bilginin verildiği mecralar oluşturmak ve etik iletişimden asla ve asla vazgeçmemektir. temel kişi hak ve özgürlükleri iletişimin vazgeçilmezi olmalıdır. dünya tarihinde iletişim devrimlerinin yaşandığı tüm dönemlerde bu değişim ilk etapta muktedir olanlar için korkutucu olmuştur. muktedir olanlar yeni iletişim biçimlerini ve alanlarını hep kontrol altına almak istemiştir. lâkin tarihin bize öğrettiği bir şey var ki ne kadar hükmetmek isteseler de bunu başaramamışlardır. doğru bilgiye ulaşmak gayesi hep baki kalmıştır. bugün de bakidir.

    al-monitor: yürüttüğünüz kampanyayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

    ekip: her paylaşımla beraber, yapılan yorumlar ile birlikte binlerce yeni içerik üretiliyor. bu durum kampanyayı herkesin katkı sunduğu kitlesel bir kampanya haline dönüştürüyor. tüm yorumları ve üretilen içerikleri büyük bir titizlik ve özenle takip ediyor, tüm önerileri önemseyerek değerlendiriyoruz. aslında bu kampanya hepimizin, tüm türkiye’nin kampanyası; herkes bir şey üretiyor, paylaşıyor ve birbirine destek oluyor.

    --- spoiler ---

    kaynak
  • bu kampanya az çok başarıya ulaştıysa, google trends'te ince dayı diğer rakiplerinin toplamından bile daha çok popüler olduysa bunda epeyce katkıları olduğunu düşündüğüm bir ekip.
  • hepimizin dolayısıyla ak partiye oy verenlerin de mutluluğu için uğraşan ekiptir.

    neden ak partiyi de andığımı biliyorsunuz. bu kitlenin bir bölümü zaten hiç internete girmiyor, kendi köyünün muhtarı ve ne idüğü belirsiz kanaat önderi mi dersiniz, şeyh mi, şıh mı ne haltsa, onların istikametinde oy kullanıyor.

    gerçeklerden hiç haberdar değiller, medyada iktidarı destekleyen kanallar dışında bir şey izlemiyorlar.

    dolayısıyla kendileri farkında olmasa da, muharrem ince için propaganda faaliyeti yürüten ekip esasen onların mutluluğu için de uğraşıyor.

    emeğiniz zayi olmaz inşallah gençler.
  • buradaki öneri başlığı benzeri herkesten öneri alacakları bir site tasarlamaları gerekirdi. adama ulaşmak için sosyal medya kullanmanız gerek, yoksa ne olacak?
  • tebrik ettiğim ekip fakat muharrem ince ve chp'ye oy verenleri genelev'de çalışanlar veya orada doğanlar şeklinde niteleyen kansızlara gereğini yapmaları lazım.
hesabın var mı? giriş yap