• akdeniz üniversitesi rektör yardımcısı ve hukuk fakültesi dekanı prof. dr. aynı zamanda, hukuk felsefesi ve sosyolojısı anabilim dalı başkanıdır.

    http://hukuk.akdeniz.edu.tr/…of-dr-muharrem-kilic#i
  • hukuk öğrenimini marmara üniversitesi hukuk fakültesinde tamamlayan prof. dr. muharrem kılıç akdeniz üniversitesi hukuk fakültesi, hukuk felsefesi ve sosyolojisi anabilim dalında öğretim üyesidir. karşılaştırmalı hukuk, hukuk kuramı, hukuk metodolojisi, insan hakları ve yükseköğretim çalışmaları akademik ilgi alanlarını oluşturmaktadır. sosyal bilimlerin farklı alanlarında çok sayıda bilimsel yayını, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş bildirileri bulunmaktadır.

    prof. dr. muharrem kılıç’ın “özsellik ile olgusallık arasında hukuk kavramı”, “türk yükseköğretiminde hukuk fakültelerine ilişkin durum tespit raporu”, “ibn rüşd’ün hukuk düşüncesi” ve “aforizmik deyişler (filozofik duygulanımlar)” gibi önemli eserleri bulunmaktadır. bazı ulusal ve uluslararası bilimsel ansiklopedilerde madde yazarlığı yapmıştır. ayrıca kitap ve makale çevirileri de bulunmaktadır. alanı ile ilgili akademik dergilerde yayın ve hakem kurulu üyelikleri yapmıştır. uluslararası hukukçular birliği (uhub) kurucu üyesidir (2006).

    akdeniz üniversitesi hukuk fakültesinde “türk-alman hukuk devletlerinde genel ve temel sorunlar çalıştayını” (06 ocak 2012, antalya) düzenlemiştir. akdeniz üniversitesi hukuk fakültesi, hukuk felsefesi ve sosyolojisi anabilim dalında “hukuk devleti kolokyumunu” (17-18 mayıs 2012, antalya) tertip etmiştir. ayrıca akdeniz üniversitesi ernst hirsch hukukun temellerini araştırma merkezinde “yaşayan hukuk kolokyumunu” (23-24 mayıs 2013) düzenlemiştir. akdeniz üniversitesi ernst hirsch hukukun temellerini araştırma merkezinde “hukuk kuramı seminerleri” düzenlemektedir.

    prof. dr. muharrem kılıç türkiye gazetesinde akademik-us başlığı altında köşe yazarlığı yapmaktadır.

    2008-2011 tarihleri arasında yükseköğretim kurulu başkan danışmanlığı görevinde bulunmuştur. uluslararası yükseköğretim kongresi (uyk 2011) düzenleme kurulu üyesi ve kongre kitabı editör kurulu üyesidir. yükseköğretim çalışmaları alanında birçok akademik yayını, televizyon konuşmaları ve gazete köşe yazıları bulunmaktadır. mesleki yeterlilik kurumu, adalet ve güvenlik sektör komitesi temsilciliği görevini yürütüyor.

    türkiye’deki mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin geliştirilmesi ve projesinde (metek), (avrupa birliği & türkiye cumhuriyeti finansörlüğünde) yök adına proje uzmanı (2012-2104) olarak görev yapmıştır. 2011-2015 tarihleri arasında akdeniz üniversitesi hukuk fakültesi dekanlığı görevini yürütmüştür. 2012-2014 tarihlerinde akdeniz üniversitesi rektör yardımcılığı görevinde bulunmuştur.

    prof. dr. muharrem kılıç, 2010 yılından bu yana akdeniz üniversitesi hukuk fakültesi kamu hukuku bölüm başkanlığı görevini yürütmektedir. hukuk öğretimi alanında birçok yazı kaleme almış ve akademik bildiriler sunmuştur. akdeniz üniversitesi hukuk fakültesinde 7-9 kasım 2013 yılında 1. hukuk öğretimi kongresini düzenlemiştir. akdeniz üniversitesi hukuk fakültesi dergisinin kurucu editörüdür.

    akdeniz üniversitesi ernst hirsch hukukun temellerini araştırma, uygulama ve araştırma merkezinin (2013) kurucusudur. merkezin müdürlük görevini de halen yürütmektedir. edebiyat ve şiire meraklı olan prof. muharrem kılıç bazı şiirlerini yayınlamıştır. aforizmalarını “aforizmik deyişler” isimli kitabında derlemiştir.
  • an itibariyle cnn türk'de tarafsız bölge programında bulunmaktadır.
  • yuh aq ya adam meksikada cbaskanligi kararnamesi var diye vizildiyo verdiği ornekle bile memleketin nasil bir boka sokuldugunu biliyor ama iste yandaslik bole bisi adama allahini bile inkar ettirir bidahaki secimde mv listesinde ust siralardasin kocum tamam biraz soluklan
  • bir hukuk profesörü olarak khkları ve ihraçları değerlendirme şeklini "yazık" bulduğum hoca.
  • bugünkü programdaki kaydı hayatı boyu kendisiyle birlikte anılmalı.
    utanmadan, yüzlerce akademisyenin gerekçesiz bir şekilde ihracını savunuyor.
    hukukçu(!)
  • hak ihlalleri varsa geri iadeler olacakmış zaten. kendisine şöyle bir sorum var:

    yapılan itibar katliamı nasıl geri ödenecek? hissedilenler, bozulan sağlıklar, bozulan ilişkiler nasıl geri ödenecek?

    önce bir kendi vicdanınıza cevap verin. tabi varsa. kendi çalışma arkadaşlarınız arasında haksız ihraç olanlar olduğunu biliyorsunuz.
  • isminin önündeki akademisyen sıfatini hak etmeyen bir canlıdır. öğrencilerine acıyorum.
  • şuan bu kişinin konferansındayım konferans sırasında adına girilen enrtyleri okudum sonra adamı dinlemeye başladım ve dediği laf arasında söz şu,

    'bu zamana kadar ki sistem hikaye' diye bi laf kullandı.
    ben bu konferansa tarafsız konuşulacak diye geldim. yanlış gelmişiz pardon. buradan syn. muharrem beye bir lafım olacak, tarafsız tartışın siz bir siyasetçisiniz. prf.luğunuzun hakkını verin.
hesabın var mı? giriş yap