• hollandalı tmf group'un yaptığı araştırma neticesinde ortaya çıkan sonuçtur.

    https://www.dunya.com/…k-ulke-turkiye-haberi-368629

    vallahı türkiye'de iş yapan biriyseniz bunu kafadan söylemeniz mümkündür. rapora mapora gerek yoktur. maşallah bu alanda da birinciliği kimseye kaptırmamışız!

    türkiye'nin gereksiz mali ve finansal kurallar ve kanunlar yumağı içerisinde boğulduğu bir gerçektir. neyse ki artık raporla tescillendi. yani bildiğin raporluyuz!
  • sacmalik. brezilyayi bu alanda kimse gecemez

    ayni faturanin ustunde 6 ayri vergi var. hepsinin vadesi farkli.
  • doğru olduğuna inandığım önerme.baska ülkeler hakkında çok detaylı bilgiye sahip olmadan yazıyorum bunları.

    bizim ülkede var olan vergi sistemi ; sanki çok işe yarıyor ,millete ödeme gücüne göre tarhiyat yapıyormuş gibi en az 500.000 sayfa mevzuattan oluşur.buna bankacılık , sgk , gümrük, iş , muhtelif bakanlık mevzuatları eklendiğinde sorumlu olduğunuz kanun sayfası bir milyona belki de bir buçuk milyona ulaşmaktadır.

    mevzuat kalabalık olur bunu anlarım. çünkü bunun sebebi ödeme gücüne göre vergi ve benzeri gelir elde etmek için ayrım yapmaktir.bu nedenle her hal ve durum detayli olarak aciklanir.ancak bizim ülkede vergide adalet yok ki! bu neyin mevzuatı?

    bu kadar kalabalık kanunlara karşı " herkes atsın işte üç beş birşeyler " yazılı tek maddelik bir kanunumuz olsa yeter de artar bile.
hesabın var mı? giriş yap