• okuduğu bölümün hakkını verememiş insandır.
    kardeşim mühendislik mezunu, okurken ona da söylerdim ne icat ettin la diye. o kadar ders görüyorsun. ben senin şu okuduklarını okusam kesin bir şey icat etmiştim şimdiye kadar. şakayla karışık söylerdim ama içimde de kesin yapabileceğime dair bir his hep vardı. halen de var.
    mesela sıcak dondurma. nasıl olur demeyin, şimdi güneşte akışkan plazma nihayetinde ama top gibi bir arada duruyor. biz de yeterli kütle çekimini sağlarsak neden sıcak dondurma yemeyelim ki. sıcak dondurma yesek ne olur yemesek ne olur demeyin. bir çok insan diş sızlamasından muzdarip. işte o dersleri okusaydım bunun gibi bir sürü şey icat ederim diye düşünüyorum.
    hadi bakalım fikir benden icraat sizden.
  • tipik ortadaoğu cahilinin lafıdır. mühendislik okusaymış bir sürü şey icat edermiş de bilmemne.
  • bilim adamı olup da bilime katkı sağlamayan adam ile aynıdır.
  • tespit yaptı bal kabağı koy tabağa ye sabaha. naçizane tavsiyem çok fazla amerikan filmi izleme.
  • mühendislik öğrenimi görmüş ve yıllar geçmesine rağmen hala bir icat yapamamış birisi olarak bununla yüzleşmek çok ağır geldi. hayatımın anlamını bir kez daha sorguladım şu an. yalnız bu sorgulama sırasında fark ettiğim başka bir şey daha oldu. ne olursa olsun bilim hala 'zeka ve idrak eksikliği' konusunda çaresiz. yani mevcut birey için dışarıdan yapılacak hiçbir müdahale söz konusu değil. bu da bu tarz başlıklarla neden karşılaştığımıza kısmi olarak da olsa yanıt veriyor.
  • icat mı ?
    nasıl yani "herşeyi yapan makina" gibi bir şey mi yoksa, ayakkabı çekeceği falan mı.
    güdük algının lafıdır.
hesabın var mı? giriş yap