• sosyoloji mezunları ne yapıyorsa onlar da onu yapıyorlar.
  • mühendislik yapıyor.
  • mühendis değil teknikerim ama mühendis arkadaşlarım ve ben bilgisayar programları bilgimiz sayesinde grafikerliğe yöneldik. grafik tasarım değil yanlış anlaşılmasın düz grafikerlik.
  • kendini geliştirecek kadar istekli ve idealist değilse ya da kamuya geçmeyi dusunmuyorsa muhtemelen bir yapı denetim firmasında mühendislikten çok muhasebe yapıyordur. belediyeyle kanka olmuştur falan. isterse odtü mezunu olsun.
  • almanya ve fransa gibi hem hizmet hem sanayi alanında gelişmiş ekonomilere sahip ülkelerde genelde mühendislik yaparlar. mühendis fazlası yoktur buralarda. mühendis ya da doktor olmak zeki/başarılı olmanın tek göstergesi değildir.

    türkiye'de birçoğu mühendis fazlası olması sebebiyle iyi ya da kötü üniversitelerden mezun olmaları fark etmeksizin başka iş dallarına kayar. herhalde hindistan, bangladeş gibi ülkeler dışında türkiye'deki mühendis fazlası başka hiçbir ülkede yoktur. kurumsal iletişim, pazar araştırma, pazarlama, insan kaynakları, reklamcılık gibi alanlarda bir sürü mühendis bulunur.

    bu hem ülkede zekanın sadece sayısal becerilerle eş tutulmasından kaynaklanıyor, hala çoklu zeka kuramının değerini kavrayamadık. hem de ülkede mühendislik eğitim iyi kötü birçok üniversitede verilen iibf veya sosyal bilimler eğitimine göre daha iyi. en azından bir zorluk teşkil ediyor. ama yine de şekilciyiz bu bir gerçek. abd'de iyi bir üniversitenin tarih sosyoloji mezununu mckinsey'de danışmanlık yaparken görebilirsiniz ya da google uk'de çalışan bir araştırmacı müzik bölümünden mezun olabilir (ki somut örneklerden bahsediyorum).

    ama yine farkında olunmalıdır ki özellikle maalesef türk şirketlerinin vizyonersizliğinin ve tıkanmışlığının sebeplerinden biri de mühendis, işletme ve iktisat mezunlarıyla dolmuş olmalarından kaynaklı. çeşitlilik ve kapsayıcılık ilerleme için önemli bir kıstastır. diğer alanlarda iyi yetişmiş, sanat ve sosyal zekası ileri, entelektüel ve yaratıcı, vizyoner gençlerimizin de önünü açmak artık elzem okudukları bölüm fark etmeksizin.
  • odtü mezunuyum. mühendislik yapıyorum.
  • "görünen o ki meslek tarihinin en zor günlerini geçiren mühendislerin bir kısmı,üzücü de olsa farklı sektörlere dağılacaklar.

    ama bir gün en iyi tekstilciler,borsacılar,yazarlar, öğretmenler vs..bu insanlardan oluşacak.alın size hırslı ve öfkeli mühendis devrimi"
  • 40 derece sıcaklıkta arazide ölçüm yapıyorum, herhangi bir plajdan biri yazarsa şuracıkta intihar ederim.
  • ihracat satış uzmanıyım.
  • jeoloji mühendisiyim. bir cok meslektaşım gibi ben de is güvenliği uzmanlığı yapıyorum
hesabın var mı? giriş yap