• tuvalet kagıdıyla yapılan super aptal yarısma. ciftler halinde yarısılır. yarısmacılara bir miktar mum ve tuvalet kagıdı verilir. mumlar kokulu, tuvalet kagıdı mentollu secilir. partnerini tuvalet kagıdıyla saranlar kaybeder, birim zamanda en cok mum yalayan kazanır. bir yan bir orta hakem gerekir. ustune tarcın serpilerek kulak memesi kıvamındayken soguk servis yapılır.
  • once beyın, bir cengel yardımıyla burun deliklerinden cıkartılır. geri kalanı asıtle erıtılır. ic organlar vucudun yan tarafında acılan kesikten cıkartılır. içeri guzel koku verecek bişiler konur ve geri dikilir. sonra 70 gun sureyle butun vucut bi sıvıya batırılarak tuzlanır(ciddiyim) ve son olarak sıvı yag ve zamkla ıslatılmıs sargıbeziyle sarılır. ayrıca sargıbezlerının arasına muska gibi seyler de konurmus ruhu korumak icin.
  • (bkz: mumya)
  • bir cesit kokmasin diye et tuzlama eylemidir. gunumuz teknolojisi ile mumyalarin dayanikliliginin sebebi incelendiginde mumyalamanin mikrobik buyumeyi onleyecek su etkinligi kavraminin en guzel orneklerden biri oldugu gorulmustur. mumyalayicilar* bu islem icin misir’in kurumus gol yataklarinda bol olarak bulunan natronu kullanmaktaydilar. natron, 10 molekul su tutan sodyum karbonat ve %10-30’luk sodyum klorurden olusmus bir karisim olan dogal sodaya verilen isimdir. heredot mumyalama islemini ic organlar cikardiktan sonra cesedin 70 gun boyunca doymus natron cozeltisinin icinde bekletilmesi seklinde tanimlamistir. bugun doymus natron cozeltisinin 0,71’lik bir su etkinligine sahip oldugu bilinmektedir. bu da demek oluyor ki 0,99’luk bir su etkinligine sahip olan insan vucudu 70 gun boyunca doymus natron cozeltisi icinde bekletildigi takdirde tuz yogunlugu bir dengeye ulasir ve hemen hemen tum mikroorganizmalarin buyumesinin engellendigi 0,71’lik bir su etkinligine sahip olur.
  • ruhu arkadan vurmadır.
  • "hristiyanlık, eski mısırlıların inançları karşısında bir gerilemedir. çünkü hristiyanlık, bedenin çürümesine izin verir ve çürümesine ilişkin tasarımlarla onu aşağılar. -mumyalama, ölen kişi kendini yeniden hayata döndürtmediği sürece onun gerçek zaferidir."

    insanın taşrası, elias canetti, ahmet cemal çevirisi, payel.
  • dini bir merasim sayıldığından çeşitli jestler yapılır. örneğin; mumyacı, ölünün karnını sol tarafından keserek açar ve bundan sonra kaçma taklidi yapar. yardımcıları da onu taşlıyormuş gibi hareketler yapar. ayrıca mumyalama işi, sadece bu işle görevliler tarafından geleneklere uygun, belli kuralların dışına çıkmadan yapıldığı için, mısırlılar sanıldığı gibi sistemli anatomi gözlemleri yapamamıştır. ama anatomi bilgisi edinmek için aslında çok elverişli bir duruma sahiptirler.
hesabın var mı? giriş yap