• türkiye'de model united nations hakkindaki en kapsamli email grubun kısaltmasi.
    http://groups.yahoo.com/group/mun-tr/
  • ilk konferansı 9-11 şubat arasında istanbul'da yapılmış olan mun hedesi platformu topluluğu oluşumumsusu. singapur'dan bulgaristan'a envai çeşit ülkeden gelen uluslararası katılımcılarla şenlenmiş bir diplomasi frpsi dahi denebilir. tamamiyle öğrencilerin denetiminde örgütlenen, bm'nin ankara bürosundan da onay ve kayda değer bir yardım almış olan platform, ikinci konferansını büyük ihtimalle seneye bu zamanlar ankara'da düzenlemeyi düşünüyor.

    bu seneki konferansa katılan okullar arasında istanbul bilgi üniversitesi, bilkent üniversitesi, sabancı üniversitesi, odtü, ankara üniversitesi, koç üniversitesi bulunmaktaydı, seneye bu katılımın daha da genişletilmesi ve uluslararası niteliğinin altının çizilmesi öngörülüyor.

    hala biraz amatör olsa da, detaylı bilgiler, "country assignments" ve "rules of procedure" http://www.mun-tr.org/ adresinden edinilebilir.
  • marmara üniversitesi ve hacettepe üniversitesi'nden de delegasyonların bulunduğu bir ilk konferansı organize eden oluşum. oldukça faydalı ve zevkli toplantıların sonucunda bir de karar yayınlanmıştır.

    toplantılar sırasında gelen simülasyon haberleri gerçek sanan bazı delegelerin* de varlığı tespit edilmiştir.
  • 2005 toplantıları sırasında yaratılan yalan haberlerin senaryo olarak kullanılmış olduğu organizasyon. hatta bu sırada ankara'daki merkezden istanbul'daki konferansı izlemek için gelen gerçeğinden bir bm yetkilisi, güvenlik konseyi toplantıları sırasında üretilen "abd iran'a saldırdı" haberini gerçek sanıp panikten paniğe koştuğunu konferans sonundaki konuşmasında itiraf etmiştir.

    aynı konferansın genel kurul toplantılarında ise üretilen senaryo vatikan'ın "ab'ye ortak hıristiyan kültürümüzden olmayanların alınıp sınırlarımızda kan dökülmesine göz yumamayız" tarzı bir açıklama yaptığıydı. lakin porno kralımız (bkz: holy see) o toplantıya geç kaldığı için avrupa birliği üyeleri panikten paniğe koşmuş, israil delegesi ile filistin temsilcisi kolkola anti-semitizme karşı savaş açmıştır.
  • türkiye kapsamında uluslararası ilişkilercilik oyunu. yeri, zamanı, ortamı, insanlarıyla güzel deneyim. insanın içinde yaşadığı "yeni dünya düzeni"ni, kurallarını, buna adapte olma esnasında kendi rolünü görmesini sağlar. munun gereksizliğini savunan görüşlerin aksine gerekli olduğunu bir kez daha göstermiştir. ayrıca yeni insanlarla tanışma açısından da başarılı bir organizasyondur. yalnız ilginçtir ki gündüz formal kiyafetleri, diplomatik dile bürünen bu delegeler, içki ve müzikle ayrı birer boyuta atlıyor ve striptiz yapmaya kadar götürebiliyormuş işi.
  • bir yildir uye oldugum mail grubundan takip ettigim kadariyla aylardir suren kavgalar sonucunda anca bir toplanti duzenleyebilmis insanlar grubudur.
  • ilk toplantısına nüzhet kandemir gibi bir danışman almış, dışişleri bakanlığı ve birleşmiş milletler'den resmi destek bulmuş, daha ilk yılında pakistan'dan romanya'ya, bulgaristan'dan singapur'a kadar uluslararası katılımcılar tarafından zenginleştirilmiş oluşum.

    bu oluşumda world mun prosedürlerinin başarıyla uygulanmasının yanında istanbul'da yeni tanışan insanlar öyle bir kaynaşmış öyle bir kaynaşmıştır ki, birkaç hafta içinde istanbul'dan kafilelerle bir sonraki konferans şehri olan ankara'ya ziyaret tertip edilmektedir.
  • işbu organizasyonun 2006 konferansı için tanıtım broşürleri basılmış, üniversitelere yayılması için çalışmalara başlanmıştır. hatta bu broşür ve afişlerin barlara falan da asılması söz konusu olabilir. kriz durumları ve partisi için ilk seneye nazaran daha eğlenceli alternatifler sunulacaktır katılımcılara.*
  • seneye 7-11şubat'ta ankara'da yapılması planlanmaktadır. komiteler ve konular şu şekilde olacaktır:

    general assembly:
    1) war on terrorism, intellegence and human rights
    2) multiculturalism and immigration

    security council: crisis situation

    middle east multilateral summit:
    1) ethnic conflicts in the middle east region
    2) the greater middle east project

    ecosoc:
    1) globalization and inequality
    2) natural resources/ petroleum and politics

    european council:
    1) european security and defence policy and transatlantic relations
    2) fedaralism or confederalism: the future of europe
  • üniversitelere siçrayinca üzerine bir güzellik, bir endam, bir albeni almis mun'in türkiye'deki üniversiteler arasinda organize edilen hali. yamuluyorsam düzeltin, lakin kanimca türkiye'de anina göre kriz durumu yaratmayi düsünmüs ilk mun konferansi. *

    organizasyonun web sitesi (http://www.mun-tr.org/) iki insanüstü eleman tarafindan (paki spirit kokteylinin yaraticisi ataberk portakal ve his holy highness* uluç baslanti) yenilenmis, üzerine forum eklenmis de pek bir güzel pek bir cici olmus.
hesabın var mı? giriş yap