• kusura bakma matmazel bu semtte herkes müptezel (bkz: bağcılar)
  • eleştiri /çamur atma. aradaki fark pek mühim. tereddütsüz en önemli ihtiyacımız saygı.sizi anlayan insanları bulmak zor. emrah serbes'i hayatının baş köşelerinden birine oturtan ben ve benim gibiler için çok güzel bi haber. 21 ekimde görüşmek üzere.
  • güzel olmak isteyen alkolikler, berduşlar, kardeşler... zembereği boşalmış hayat memat ezberleri, tek gözlü geceler. yeraltının karın gurultusuna, belalı bir gündüze sarılan cuaralar.

    müptezeller, uğultuların, yoksunluğun ve kaybeden delikanlıların romanı. lime lime, ufalanarak.

    emrah serbes, kenarların soluğunu dünyaya katlanamayan, kendine gömülen çocukları haykırarak anlatıyor.

    "üzülme baba." dedim, "alt tarafı bir ev, alt tarafı beton parçası ya. çalışır ederiz, yine alırız. ben de çalışırım bundan sonra, söz, alırız bir ev daha." "ona üzülmüyorum ki ben." dedi babam. "her ay evin taksitini ödedik de ne oldu. bak, uçup gitti elimizden balon gibi. keşke seni ağlatmasaydık çocukken. keşke sana o akülü arabayı alsaydık."

    yaz biter, güz biter, hep kış gelir

    not: sonunda t yokmuş.
  • şimdiden arka kapak yazısıyla çocukluğuma dair içimde kalan uktenin acısını, hemen hemen yaşadığımın aynısı şeklinde kaleme alarak şimdiden içime işlemiş kitap.
  • emrah serbes'in yakında çıkacak olan kitabı müptezeller'in ilk 10 sayfasını iletişim'in sitesinde okudum, eee ben bunu zaten okumuştum. net. bir dergi de okudum bu hikayeyi. (fakir köpek) hangi dergi anımsamıyorum. bu kitapta hikayem paramparça gibi zaten yazmış olduklarının revize edilmiş ambalajıysa ben o iki paket sigaraya acıyabilirim! evet, hikayem paramparça afilifilintalar'da yazılanların karmasıydı, ancak finalde yer alan galip işhanı için bile o kitap alınırdı. eğer bu kitapta da yeni öyküler varsa, eski bir öyküyü kitabın başına koyarak, ya da lansman olarak sunarak ciddi bir strateji hatası yapmışlar. çünkü dikkatli okur şüpheye düşüyor.
  • emrah serbes'in 21.10.2016 tarihinde iletişim yayınlarından çıkacak olan kitabının adı.
  • emrah serbes'in yeni kitabının adı. bir kaç aya çıkacağı söyleniyor.
  • --- spoiler ---

    "bir hayal gerceklesmesi gereken zamanda gerceklesmelidir, iste tam o gunlerde alinmaliydi bana akulu araba, artik cok gec, her sey icin cok gec, ucup gitti elimizden o balon." (sf. 29).
    --- spoiler ---
  • emrah serbesin yeni kitabı.

    --- spoiler ---
    gidecek yerim yoktu.gitmek istediğim bir yer yoktu.son balonları da patlıyordu hayatımın.
    --- spoiler ---
  • emrah serbesyazmış yine. bir solukta bitti, şimdi bekle ki yeni romanı çıksın...

    --- spoiler ---
    "...hayata dönüyordum, kederle karışık bir neşe vardı içimde, hafif de bir korku, bir iç sürgün dengesizliğinde zar zor rayına oturttuğum hayatımın yeniden rayından çıkma endişesi"
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap