• aylin oflaz'ın doğan kitap'tan çıkan kitabı.

    iyi başlayıp vasat devam eden kitap.
  • son günlerde adını sık sık duyduğum ve okumak istediğim kitaplar arasındaydı fakat denk geldiğim kitapçılarda tükendiği için alamamıştım nihayet buldum ve aldım. yazarın ilk kitabıymış ve çıkalı çok olmamış ne ara bu kadar duyuldu da kitapçılarda tükenmeye başladı anlamıyorum. neyse, umarım anlatıldığı kadar iyi bir kitaptır da ilk entrydeki uyarıyı dikkate almadığım için üzülmem. kitabı okuyunca burayı editlerim.
  • kitabı sonunda okudum. daha önceki entrymde başlıkta yazılan yorum nedeniyle tereddüte düştüğümü söylemiştim. fakat korktuğum gibi bir sonuçla karşılaşmadım. öncelikle gayet akıcı ve eğlenceli bir anlatım dili var bu yüzden insanı yormuyor ve kolayca okunuyor. konuyu kısaca özetleyecek olursam:

    --- spoiler ---
    lal diye bir hanım kızımız var ve kendisi tipik murakami hayranı. hayat ona küçük bir sürpriz yapıyor ve hayranı olduğu bu muhteşem yazarı karşısına çıkarıyor. fakat olaylar öyle saçma gelişiyor ki lal kendisini, murakami'nin çok değerli kedisini çalmış vaziyette birbirinden tuhaf insanların ortasında buluyor. sonra da olaylar bambaşka bir evrende mümkün olduğunca abuk bir biçimde gelişiyor.
    --- spoiler ---

    içinde murakami'nin olduğu bir kitap müziksiz olur mu? elbette olmaz. aylin oflaz birbirinden güzel şarkılarla süslemiş hikayeyi ve ortaya farklı eğlenceli bir iş çıkmış. ben beğendim.
  • ayşe arman'ın aylin oflaz'la yaptığı röportaj sonrası merak ettiğim ancak okumak için daha yeni fırsat bulduğum farklı ve eğlenceli kitap. yazar hakkında yorum yapabilmek için henüz erken olduğunu düşünüyorum zira ilk kitabıymış ancak bir ilk kitap için oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. özellikle fantastik şeyler okumayı seviyorsanız bu kitabı da seversiniz fakat daha ağır ve aforizma yüklü kitaplar ilginizi çekiyorsa murakami'nin kedisi size göre olmayabilir.
  • aylin doğan'ın bir solukta okunan ve bittikten sonra tadı damakta kalan eğlenceli, deli dolu kitabı. aylin doğan risk alarak edebiyatta oldukça farklı sulara yelken açmış aslında ama sonuç gayet başarılı olmuş bence. kitabı okurken; sıradışı karakterleri, olay örgüsü ve mizahi yanıyla hem fazlasıyla uçuk bir evrene yolculuğa çıkmış gibi hissettim hem de bu kadar uçuk karaktere ve fantastik olaya rağmen gerçeklikten kopmadım ilginç bir şekilde. bence böyle yenilikçi işler desteklenmeli ve çoğalmalı.
  • çok eğlenceli ve severek okuduğum kitaptır.

    yazarın hayal gücü muhteşem, bizi tatlı bir maceraya götürüyor. biraz fantastik biraz absurd ve çok akıcı bir kitap.
hesabın var mı? giriş yap