• akın eldes ve sarp maden'in gitarlarını yapan adam. (bkz: ben bugun bunu ogrendim)
  • her gittiğimizde muhabbetiyle bizi esir eden insan.süper bir insandır fakat gitara falan yeni başlıyacaksanız bu adamla konuşmayın derim ben."bu devirde müzik mi yapılır?" türünde sözlerle sizi herşeyden soğutan adam.ayrıca kurduğu cümleler yarar.köpeklere orospu çocuğu falan der.asıl işi mimarlık olan acayip insan.
  • (bkz: kenan turgut)
  • zamanında gitarımı çok beğendiği için eskimiş fretlerimin yerine ücretsiz yeni fret vermişti... üstelik gitarımı oradan almamıştım ve oraya tamir ettirmeyi düşünmüyordum. çok büyük kıyak geçmişti sağolsun...
  • şiir okur gibi bir tonlamayla küfreden üstad. yaptığı gitarların ağaçlarını bulmak için icabında dört yanı arşınlayan biridir.
  • murat sezen dunya standardinda gitarlar yapan bir abimizdir. tam anlamiyla bir "custom" gitar ureticisi degildir. 2-3 tane gitar modeli vardir ve ufak tefek opsiyonel ozellikler (manyetikler, burgular vs..) di$inda fazla i$ine kari$ilmasini sevmez. yaptigi modelleri begenirseniz alirsiniz. aldiktan sonra da ona sormadan gitarda bir degi$iklik yapamazsiniz. aksi takdirde ba$iniz agrir.
  • akşam çöktüğünde dükkanın kepenkleri iner ve şaraplar açılır. kimler gelmez ki çalmaya, akın eldes, sarp maden, erkan oğur, bizim bulgar göçmeni cemil... raflardan gitarlar alınır, içilir, çalınır muhabbet arşa çıkar.. işte böyle bir dükkanın sahibidir murat sezen...
    çalarken fikirlerini söylemekten çekinmez, döver gibi eleştirir ama dokunmaz çünkü haklıdır, bir süre sonra daha iyiye gidersiniz.
    bir de yanında çalışan ve gitarları yapan bir remzi vardır ki, onu anlatmak sayfalara sığmaz..
  • vakti zamaninda dunya markasi olmak icin calismis, yanina eleman alip egitmis, fakat her elemanin bi sure sonra "kaptim len ben bu isi, gidip kendime bi gitar atolyesi acayim da paraya para demeyeyim" diyerek onu satmasi yuzunden yuce hayaline erisememis(ne yazik), ustad bir gitar yapimcisidir. cok sicakkanlidir, genelde naziktir ama cok saglam kufur eder, bir sey soruldugunda uzun uzun cevap verir, anlatir... icerisinde akin eldes'in de bulundugu bi album calismasi vardir fakat nedense yayinlanmamistir. turkiyedeki adam gibi gitaristlerin coguna gitar yapmistir.
  • tunelde dukkani olan orta yasin ustunde,super sap ayari yapan,telefonumun melodisiyle feci tasak gecmis murat abimiz.
  • gozumde karizmanin vucut buldugu insanlardan birisidir kendisi... arkada$larla dukkaninda oturmu$ muhabbet edilmekte, cay icilmektedir. bu sirada murat sezen di$ariya dogru el sallar. donup bakilir el salladigi insan metin turkcan dir.

    m.s. - bak $u metin* mesela. bana geldiginde kucucuk cocuktu. abi dedi ben gitar calmak istiyorum. neyse bi gitar yaptik verdik. azmetti cali$ti $imdi bir $eyler yapmaya cali$iyor. ben hic ummazdim bu kadar iyi $eyler yapicagini. gecen gun televizyonda gordum fena da degil kerata. baktim benim gitarla caliyor. fazla iyi bi gitar da degil ama heves etmi$ i$te...

    ben - (kisik sesle) vay amina koyim!

    ayrica kendisi astim hastasidir ve deli gibi sigara icer(di). en son hastaneye kaldirili$indan sonra sigarayi minimuma du$urmu$ amma velakin dakikada bir sigara krizine yakalanmaktadir. sigara krizleri de ayri yarar kendisinin.

    m.s. - bu pezevenkler (dukkanda cali$an elemanlar) sakliyolar benden sigaralari cocuklar. bu arada siz sigara icmiyodunuz dimi?
    biz - yok murat abi
    m.s. - hay amina koyim!
hesabın var mı? giriş yap