• (bkz: maceracı)
  • bu ramazan mukaddes yolculuk programıyla gönülleri mest eden insan. mekke ve medine'nin hiç görmediğimiz yerlerini bu programda görebilirsiniz.
  • köylere çekime gidip oranın yerel mutfağını mideye gömüp program-macerecı adı altında karşımıza geçen kişi.
    yer bir fırın ve usta fırına güveci yollamış bu elemanımız da yanında
    - usta ne zamana cıkar
    + bi saate olur
    - ohh ohh iyi.

    bir de kendisini her izlediğimde mehmet yaşın aklıma geliyor. kanal bunları aç aç gönderiyor galiba çekime.
  • 1975 doğumlu ve aslen yozgat'lıdır. kanal a, ışık tv ve bazı radyo kanallarında program yaptıktan sonra samanyolu tv'ye geçmiştir. stv'de yayınlanan kervan isimli gezi programının çekimleri için giderken ekipçe yolda trafik kazası geçirmişler bu kaza sonucunda ünlü sunucu murat yeni yaralanmış, bir arkadaşı hayatını kaybetmiş bir arkadaşı da ağır yaralanmıştır. bu olaydan sonra kervan programı yayından kaldırılmış, murat yeni bir süre ekranlardan uzak kalmıştır. murat yeni daha sonra trt'ye geçmiş ve bir dönem trt'de çalıştıktan sonra samanyolu televizyonu'na geri dönerek bu kanalda maceracı isimli kültürel gezi ve magazin programını sunmaya başlamıştır. murat yeni, yaptığı program dolayısıyla anadolu'nun birçok il ve ilçesini gezmiş ve yepyeni kültürleri tanıma imkanı bulmuştur. programında yöresel lezzetleri de ekranlara taşıyan sunucu izleyicilerine farklı yemekleri de tanıma imkanı vermiştir.

    murat yeni'nin nedret şevval isminde bir kızı vardır.
    (kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/murat_yeni)
  • anadolu'daki tüm küçükbaş hayvanları yemeye and içmiş maceracı abimiz.
  • türk televizyon tarihinde eşi görülmemiş bir antipatikliğe sahip adam. özel kanallar ilk çıktığı zamandan beri televizyon izliyorum/maruz kalıyorum. bunun gibisini görmedim.
  • ekranda sevgi kelebegine donusen sunucu.
    samimiyetsiz, antipatik kisilik.

    bu sunucuyla erzincan' da iki kez karsilasma firsatim oldu, o donemdeki isimden dolayi. ilk gelisinde erzincan'lilar ne ilgilenmis ne de yuzune bakmis. hal boyle olunca sikayetini dile getirmis yetkililere ve erzincan'da program yapamadik tekrar gelecegiz demis beyegendi. sikayeti gerekli mercilerde ses bulunca bir organizasyon duzenleyip tekrar cagirmislar.
    kemah'lilara ait kultur ve dayanisma derneginde gece bir program duzenlenmis ve yoreye ait oyunlar oynanmis, turkuler soylenmistir. biz de isten cikinca programin yapildigi dernege ugrayip bu arkadas ve ekibini alip kalacaklari yere goturmek uzere dernege gittik. ust katta program yapilirkende alt katta ekibin devamiyla oturup sohbet ettik... ve programi tammlayip murat bey geldi yanimiza biz masa da yan yana, ekipte karsimizda oturuyor, sohbet esnasinda gozlemledigim murat'in genel tavri; oldukca huzursuz ve sinirli bir ruh hali ve inanilmaz derecede kibir. ekranda gorunen, samimi olmaya calisan ama basaramayan surekli gulumseyen insandan eser yok. etrafindakilere bagiran, cemkiren, kizan bir sunucu var.
    ortamda bunlar yasanirken caylarimiz tazelendi geldi, murat heyecanla bir seyler anlatiyor, karsisinda da ekibin soforu oturuyor, soforun elinde de bunun cep telefonu bunun konusmasinin ortasinda telefon hizla caliyor, sofor lafini bitirsin diye bekliyor telefonu hafif uzatmis, bu da bekliyor susacak. sesini daha da yukseltiyor onundeki cayin icinden kasigi aldi tuttu karsisindaki soforun suratina firlatti ve bagirip cagirmaya basladi oturdugumuz sure boyunca ve kalacaklari mekana gidene kadar. ve diger tum ekibe de bu sekilde tavirlari, demem o ki; o gun, o hareketlerini gordukten sonra tv'de hangi saklabanligi yaparsa yapsin, ne kadar samimi gorunmeye calisirsa calissin imaji sifirdir gozumde.
  • paralel yapı operasyonu ile ilgili bir radyoda konuşmasına denk geldim. iki şey aklımda kaldı.

    şu minvalde başladı konuşmasına: "ben burada maceracı olarak konuşmayacağım, öyle konuşursam herkesin aklına kebaplar, pideler gelir". ne alaka la? sen önce bir konuş biz ona göre değerlendirelim. kendin olmasını istemediğin şeyi daha konuşmanın başında kendin neden söylüyorsun?

    ikinci taktiğim şey hizmetle tanışmasını anlatırken kullandığı ifadeler. "hizmetle tanışmadan uzun saçlı yani böyle küpe falan takan biriydim" dedi küpe kısmını özellikle vurgulayarak. ne yani şimdi bu? uzun saçlı küpeliler hizmet edemiyor mu? müslüman olamıyor mu? hay sizin islam anlayışınıza...
hesabın var mı? giriş yap