• muratlı tekirdağ iline bağlı tekirdağa 20 km mesafede 20.000 nufusa sahip olduğu iddia edilen etrafında verimli topraklar irili ufaklı pek çok fabrika olmasına rağmen çorlu ile tekirdağ arasında kaldığı için bir türlü gelişememiş biraz güdük kalmış bir ilçemizmiş.(son gezimde ben bunu gördüm)

    şehir merkezi bir haç şeklinde konumlandırılmış olup çarşı denen bölgesi günlük hayatın yaşandığı bir yer bu caddenin üzerinde hükümet konağı ziraat bankası ve akbank ile bu caddenin sonunda çok şirin, üst katı lojman olarak kullanılan tarihi bir tren istasyonu var.(bu cümleden de muratlıdan demiryolu geçtiğini anlıyor sayın sözlükçülerimiz ve hatta günde 2 defa sabah ve akşamüstü trenin buradan geçtiğini ve istanbula 3 saatte vardığını da hissettirme gayreti içine giriyor şu noktada bu satırların sahibi) otobüsle 2.5 saat süren bir yolculuk sonunda ulaşılabilen bu şirin ilçemizde hemen her yerde tekirdağ köftesi satan mekanlar mevcut ve köfte ilginç bir şekilde tane hesabıyla satılıyor.(tanesi 150.000 tl imiş standart bir porsiyon 10 teneden oluşurmuş yanında acı bir sos ile servis yapılırmış) (kilo işi alınırsa 8 milyonmuş keşke pazarlık etseydim şimdi aklıma geldi) (bkz: entrye anı serpiştirmek)(hoş bütün entry anı ya çaktırmayın)

    bu şirinliği tartışmalı beldemizde bizimde bölgeye intikal etme sebeblerimizden birisi olan yöresel şaraplar ve tekirdağ rakısı satışı olayı oldukça gelişmiş bir seviyede. ilçede bulunan ve kendisine market süsü vermiş olan tüm bakkallarda şarap ve rakı satılıyor. şarap çeşitleri oldukça fazla ve ucuz, 3 litrelik galonlarla alınması halinde kişi oldukça mutlu olabiliyor, tasarruf edebiliyor. fakat bu tür mekanlara tanıdık birisiyle gitmezseniz tekirdağ rakısı yerine dandik bir şeyler kakalamaları şiddetle olası aman dikkat derim.

    şehir genellikle bakımsız 2-3 katlı evlerden oluştuğundan ana cadde hariç güzel bir görüntüsü yok ahali genelde bulgar göçmenleri ve çingenelerden oluşmakta. fakat pazar öğlen meydandaki bir dükkanın önünde rapçi gençliği breakdance yapma, kafasının üstünde dönüp kıç üstü oturma gayretleri içinde görmek bizi dumurdan dumura sürükledi. tabi atlı arabasıyla tekel bayisinin önüne yanaşıp atını direğe bağlayarak içeri dalması x şarabını sorup son şişeyi alıp koşarak atının yanına gitmesi de ayrı yöresel bir güzellikti, sanırım alkollü at arabası kullanmak yasak değil. eğer yasaksa otoriteleri olaya el koymaya davet ediyorum o sorunu çözdükten sonra o rapçi kılıklı zibidileride esnek bir sopayla (kızılcık olabilir) dövsünler ayrıca.

    anadoludan görünüm programımız burada biterken bir hatırlatma yapmak istiyorum (bkz: bu tematik bir çalışma değildir) ,(bkz: entrynin doldurulmasında google kullanılmamıştır) ve (bkz: mamullerimizin hicbir cesidinde domuz yagi yoktur)
  • türkiye'nin ilk örnek köyüdür. görenler bilir sokak planlaması çok düzgündür.
    nüfusun büyük bölümünü balkan göçmenleri oluşturmaktadır son yıllarda kendi nüfusuna göre bayağı göç almıştır.
    tekirdağ merkeze göre epey soğuktur kışları su boruları falan donar kalır.
    ayrıca yıllardır nüfusu 19bin küsürde tutulmaktadır(20bin geçen nüfuslu ilçelerde ayrılan ekonomik bütçe fazlalaşır yani bir sınırdır) bunun nedeni ise çok yüksek oranda muhalif bir ilçe olmasındandır.
    edit:imla
  • dünyanın en lezzetli köftesini bulabileceğiniz tekirdağ ilçesi. yolunuz düşerse mavi köşede yakup ustanın köftesinden mutlaka yemelisiniz.
  • mavi köşenin hemen karşısındaki kosovalı dondurmacısından dondurma yemeden dönmeyin.yerel süt satanlardan günlük olarak litrelerce süt aldıkları,katkı maddeleri kullanmadıkları rivayet edilir.
    bir inanlı çeşmesi civarında karakuş aile cay bahçesi vardır.gölet kenarına oturup bacak boyundaki balıklara kuru ekmek atmayı da ihmal etmeyin.
    tanım: çocukluğumun geçtiği,deresinin koktuğu küçük bir ilçe.
  • bu haftaki süper loto çekilişinde 22.5 milyon tl isabet etmiş ilçemiz. ep gene trakya beya.
  • tekirdağ'ın kendi halinde ve merkez nüfusu 20.000 civarında olan ilçesi. görülmeye değer bir yer demek biraz zor, zira merkeze yakın olmasından olsa gerek fazla kalkınmamış bir yerleşim birimi, ama insanlarının güzelliğinin giriştiğiniz ilk sohbette ortaya çıktığını söylemeden de geçmemek lazım.
  • muratlı aktarmalı istanbul-tekirdağ yolculuğunu yine yaptım ve bir öğrenci için toplam 4.950.000 tl'ye mal oluyor (%20 indirimli sirkeci-muratlı tren bileti = 3.200.000 tl + muratlı-tekirdağ midibüs yolculuğu = 1.750.000 tl). eğer trenden indikten sonra midibüse acele gidip sizinle aynı rotayı paylaşan insanlardan önce oturabilirseniz, yolculuğunuz yaklaşık 4 saat sürüyor (sirkeci kalkış 08:30 - tekirdağ varış 12:20), bu süre uzayabilir fakat kısalamaz.
  • tekirdağa ve çorluya ortalama 25 dk istanbula ve edirneye 2 saat mesafede bulunur .
    trakyanın en çok göç alan ilçelerinden biridir ,sanayinin çok olmasından dolayı .

    insanları çok iyidir gacal denilen yerlileri bulgaristan göçmeni türkler ve romanlar çoğunluktadır herkes barış huzur içinde yaşar ayrımcılık ırkçılık yoktur
    şehir planlama altyapı olarak iyi değildir ama insan olarak o açığı kapatır .
    arazileri organize sanayi bölgesi olduğundan çok değerlidir.

    belediyesi chp dir belediye başkanı 17 yıldır aynı kişidir
    tekirdağ köftesi yiyebileceğiniz çok ünlü mavi köşe adında lokantası vardır .

    bu arada trakyanın gözünü seveyim ya
  • ne zaman ismini duysam, hemen akp’li enis sülalesini aklıma getiren ilçe.

    (bkz: şerif enis)

    ayrıca bonus:
    (bkz: muratlı belediyesi amatör porno skandalı)
  • ben tekirdağ'lıyım ve doğduğum bu güzelim şehrime taparım, insanlarını da çok severim lâkin...

    2 yıldır muratlı ilçesinde insanlarla diyolog hali gerektiren bir meslekteyim. ben bu kadar salak insanı başka hiçbir yerde görmedim. hani dışardan bakıldığında trakyalılar ama +1 salaklık yüklenmiş gibi.

    trakyadan soğuttular beni salak insanlar.
hesabın var mı? giriş yap