• anarko kapitalizm'in fikir babası ve benim de özellikle fractional reserve banking konusunda 25 sene önce tespit ettikleri nedeniyle saygı duyduğum ekonomist.

    bankacılık krizi hususunda çok sık kaynak rica eden mesajlar almaktayım, bu mesajlara da toplu bir cevap olsun. murray rothbard'ın 1983 yılında yazdığı the mystery of banking kitabını aşağıdaki linkten ücretsiz indirip, okuyabilirsiniz. bu konu hakkında bu kitaptan daha baba bir kaynak da bilmiyorum.

    http://mises.org/books/mysteryofbanking.pdf

    açıkçası bu konu ile ilgilenenlerin zeitgeist the movie gibi bilimsel hiç bir tarafı olmayan kolajları izlemelerindense bu kitabı okumalarını tavsiye ederim.
  • ludwig von mises institute'un kurucularından ve önemli akademisyenlerinden.
  • ''insanları birbirini öldürmek için eğitmek, insanın kutsallığını ihlal etmektir'' diyen üst insandır. hani vatanı korumak için askere gidilir ve savaşılır ya. neyi, kimden korumak? neden savaşlar için manipülasyonlar, donanımlar, yatırımlar yapılsın. barış için orduya ihtiyaç yok. bugüne kadar kahramanlar ve savaş öyküleri değil de bilinç düzeyi yüksek, bütünlüğün barışla sağlanacağına yürekten inanan insanların öyküleri anlatılsaydı. savaşmak yerine, kendini geliştirmek ve doğayı korumak minvalli çalışmalara ağırlık verilseydi. sınırları doğal yaşam belirleseydi de aslında sınır kalmasaydı. sadece insanların böyle bir iddiası var. hükmetmek, yönetmek. aslında tüm var oluş , yaşamak üzeredir. ama savaş, en basit tanımıyla ölümleri doğurur ve de yaşamın, insanlığın kutsallığına ihanet eder.
  • zamanında pat buchanan'a desteğini sunmuştur. bunda şaşırtıcı bişi yok, amarigalarda "old right" denen çökmüş bi akımı anarko-kapitalizm gibi gaydırıguppak distopya ile allanıp pullaması ile meşhurdur rothbard. yalnız şu var; eski ku klux klan lideri david duke'u da louisiana valiliği için desteklemekten hiç de çekinmemiştir. yalanına sokuyumculara, stormfront komünitesinden ve reason mecmuasından gelsin;

    (bkz: murray rothbard (jew) defending david duke)
    (bkz: gene epstein: murray rothbard's mixed legacy)

    bilerek ve isteyerek doğrudan birincil kaynaklardan sitem ve sitayişle bahseden ikincil kaynaklardan yararlandım. çok çakalım.
  • kendisi aşırı çalışkan bir anarko kapitalisttir. mises enstitüsünün derece yapan inek çocuğu diyebilirim.
    tanım: bir ekonomist ve ahlak filozofu.
  • bebeklerin aileleri tarafından aç bırakılarak öldürülmelerini destekleyen, ailelerin çocuklarını piyasada satabilmelerini isteyen, akli dengesi bozuk bir liberaldir. iktisada katkısı olmamıştır.
hesabın var mı? giriş yap