• (bkz: yes)
  • (bkz: taksim dayı)
  • a1 seviye ingilizce ile amerikalı anna ile evlenmiş türk vatandaşı kendisi, arıcı. bu başarıya gerçekten saygı duydum. yalnız bu abimizin anna'nın evinde ilk yaptığı iş klozete taharet musluğu takmak olmuş. helal olsun, takdir kazanmaya devam ediyor.
  • kendisi arkadaşımdır ayık olun kendisiyle amerikada görüştük antalyanin gururu
  • beni facebooktan rastgele yabancı kadınları eklemeye iten şahıs. mürsel abi bundan sonra hayatta yegane örnek aldığım insan sen olacaksın. mutluluğu ben de senin gibi bulacağım!

    kiss you!
  • çocuklarla tanışıp pizza yediği bölümün altındaki "mürsel amerika'ya değil dünyaya ilk kez gelmiş gibi" yorumuna baya hak verdim.
  • burdan sosyal medyada mürsel mistanoğlunu linç edenlere sesleniyorum.

    hepinizin amına koyum. hayatınızı bir korkak olarak geçirdiniz ve böyle de devam edeceksiniz. kendi comfort zoneunuzdan asla çıkamayacaksınız ve hamamböceği gibi, bir evde (bulunduğunuz yerde) sıkışıp, evdeki artıklarla geçinmeye çalışacaksınız.

    ******

    mürsel ve anna evlenmiş. tlc amerika'da çoktan yayınlamış ama türkiye'de henüz yayınlıyor. mutlu ve mesutlar. beraber arıcılık yapıyorlar. mürsel çocuklarla çok güzel vakit geçiriyor. mutlu, ingilizce'si hala kötü ama öğreniyor. aha burdan öğrendim (edit: burasi tam acik olmamis. buyrun dügün fotografi https://www.instagram.com/p/b8xygr8n68m/). neden? çünkü sürekli instagram'da twitter'da sosyal medya'da adamı aşağılamaya çalışanlar yüzünden.

    aşağıladığınız adam mutlu, siz ise tam bir sülüksünüz. başarılı olanları kıskanıp sürekli bir bok atma derdindesiniz.

    ekşi sözlük hiçbir siki beğenmeme timi diye bir şey yok.türkiye hiçbir siki beğenmeme derneği var.

    *****

    mürsel'in ingilizcesi a1 bile değilmiş, neden gitmiş. türkiye'yi özlediyse neden orada kalıyormuş muş da muş

    ulan at siki, bütün bunları göze almış, zorluklara göğüs germiş, adamın cesaretini ve aşk için giriştiği maceraya helal olsun demek yerine, gidip adamın hatalarını bulup, eğitimsizliğini yüzüne vurup bok atmaya çalışıyorsun.

    *****

    gidip anna'nın instagram yorumlarına bakın, mürsel'in daha iyi ingilizce konuştuğunu falan yazmış. yani adam öğreniyor. çocuklarla eğlenmeye çalışıyor, anna'ya arıcılık öğretiyor.

    kadına gitmiş arıcılık öğretiyor, evini tamir ediyor, çocuklarına arkadaşlık ediyor.
    hiçbiri değerli değil gözünüzde, ingilizce bilmiyor, daha türkçe bilmiyor diye geveliyorsunuz.

    *****

    hayatında yurtdışı görmemiş, yabancı dili yok, çeviriyle anlaşmışlar, evli ve çocuklu bir kadını sevmiş.

    bu adamın yaşıtlarından bekar veya dul olanlar, 18-20 yaşında kız bulup evlenmek için lise çevrelerinde takılıyor. evlerinde burnunu karıştırıp, kola içip, geğirip, pis kokan çoraplarını koltuk aralarına sıkıştırıyorlar. bu adam ise nerede olursa olsun aşkını arıyor. çocuklu ve dul bir kadınla beraber olduğu için dalga geçenler olacak (tıpkı sizin başka şeylerle dalga geçtiğiniz gibi) ama bu onun için bir engel değil.

    ******

    türkiye için kötü örnek diyorsunuz. ulan türkiye'nin uluslararası camiadaki imajını biliyor musunuz da? batı dünyasında türkiye'ye iyi gözle bakan zaten çok yok. medya türkiye'yi yeteri kadar kötü gösterdi, özellikle işid, ypg ve suriye mevzuları üzerinden merak etmeyin. doğuda ise durum çetrefilli de olsa hala itibarlı bir ülkeyiz.

    ******

    türkiye için asıl kötü örnek sizsiniz, gidin liseyi üniversiteyi düzgün bitirin, çalışın çabalayın, risk alın, sonra konuşalım.

    helal olsun hakkınızı yemeyelim, düzgün yaptığınız işler de var:
    tembellik ve bok atmakta üzerinize yok.
  • yurt dışındaki türkiye algısıyla hiç bu kadar uyumlu birini görmemiştim.
  • aşkı için dil dememiş adet, örf dememiş dul, çocuklu hiç dememiş kıtaları aşmış. ulan kaçınız şu medeni cesareti gösterebilir lan.

    helal olsun abicim mutluluğun bozulmasın.
hesabın var mı? giriş yap