• sarah die bi ingiliz kızla evlenmis garson oolan. sonra hapse felan girmisti.
  • sarah ile musa'nin sarah olmayani*.
  • (bkz: kome)
  • potansiyel olarak: (bkz: londradaki kahramanmaraşlılar)
  • zamaninda franchising ask olayini hayatimiza sokmus girisimci genc.
  • musa kömeağaç'ın hayatımıza ve kollektif hafızamıza girişi 1995 yılında alanya'da garsonluk yaparken tanıştığı 13 yaşındaki minik ingiliz dilberi sarah cook ile yaşadığı aşk bağlamında oldu.

    bu aşktan sanırım iki yıl kadar önce tgrt'de izlediğimiz, ismet özhan ve serap akıncıoğlu'nun oynadığı danimarkalı gelin adlı millî ve manevî hislerimizi koltuk altından gıdıklayan korkunç dizinin benzeri bir hikayeye elbette türk ve ingiliz medyaları kayıtsız kalamazdı.

    nitekim olay hürriyet'in ve birleşik krallık'ın star gazetesi olan the sun'un gayretleriyle dallanıp budaklanmış ve millî ve diplomatik bir meseleye dönmüştü.

    hatırladığım kadarıyla musa efendi, 13 yaşındaki sarah ile kızın ailesinin rızasıyla evlenmiş ve düğün fotoğrafları the sun'da çarşaf çarşaf yayınlanınca olay kopmuştu. ülke kamuoyunun baskısına dayanamayan ailesi sarah'ı ingiltere'ye götürmüş, musa üç beş gün hapis bile yatmıştı. olaylar burada bitmemiş, 1996 yılında star televizyonunda sara ile musa adında üç beş bölümlük bir de dizi yayınlanmış ve bu dizide musa kendisini oynamıştı. sarah'ı ise ona benzeyen bir türk kızı canlandırmıştı. bu dizinin en ilginç tarafı ise yönetmeninin halit refiğ olmasıydı. musa aslında üstüne gitse iyi bir oyuncu olabilirdi, çok da kötü oynamadğını hatırlıyorum. aynı dönemdeki küçük onur ve küçük ibo'nun performanslarından kalır yanı yoktu.

    musa kömeağaç'a dönelim. musa sarah'tan bir şekilde ayrıldıktan sonra, sanırım 97 ya da 98'de ismi aylin olan adıyamanlı bir kızla ikinci evliliğini yapmıştır. hatta bu ikinci eşinin annesi, yani musa'nın kaynanası kadın kaçırmaktan tutuklanmıştı. musa daha sonra zeynep adlı maraşlı bir hanım kızımızla evlenmiş ve fakat onunla da mutluluğu yakalayamıp 2003 yılında boşanmıştı.

    bu bahsi geçen olayların yaşandığı 1995 - 2003 yılları arasında musa, dizi oyunculuğu, garsonluk, dj'lik, maraş dondurması imalatçılığı, pastanecilik gibi işlerle iştigal etmiştir... birkaç yıldır kendisinden haber alınamamaktadır. ingiltere'de sarah'ın büyüttüğü erkek çocuğunun adı ise muhammed'dir.
  • dizi-film sektorunden kopmamis kendisi hala.

    http://www.marasfirmarehberi.com/…organizasyonu.asp
  • ingiliz takımlarına karşı türk takımlarının şansının pek tutmaması ve yaşadığımız hezimetlerden midir musa kardeşimizin zamanında bir ingiliz kızını kendine aşık etmesi türk halkının bir kısmı tarafından "ingilizlere karşı makus talihimizi kırdık" diye algılanmış olacak ki kendisi milli kahraman bile ilan edildi.. öyle 3-5 ay "programlar, röportajlar, çocuğumu bana göstermiyorlar dramları" falan sonra unutuldu gitti işte.. 90'ların medya meşhuru da anca böyle olur işte.. ama şimdi öyle mi?? esra ceyda cicişlerimiz var mesela; kendileri polisin alkol muayenesinde meşhur oldular ama gerçek birer profesyoneller.. teknoloji falan geliştikçe saman alevi tadındaki meşhurlarımız da kendilerini geliştiriyor vesselam..
hesabın var mı? giriş yap