• (müşahit) gözlemci. (bkz: müşahade)
  • recep tayyip erdoğan'ın balkon konuşmasında kullandığı kelime. "sandık müşahit"i olarak kullandı kendisi, ben bir an sandık mücahiti anlayıp dumur oldum, sonra sayın hocam relic hatadan döndürdü beni. öğrenmiş olduk bu kelimeyi de.
  • oy ve ötesi oluşumunda sandık etrafında görev alacakların aldığı unvan.. oy ve otesi tarafından yapılan sunumlarda özellikle vurgulanıyor ki bizler mücahit değil, müşahitiz.
  • gören gözlemci anlamlarına geliyor
  • uzun zamandır türkiye'yi en çok ilgilendiren tanımı için:

    (bkz: sandık gözlemcisi)
  • 24 haziran seçimlerinde ankaranın yenimahalle ilçesinin ücra sayılabilecek bir yerdeki okulunda müşahitlik yaptım. haftaya görüşürüz diyerek ayrılmıştık o güzel insanlarla, o denli emindik. bir sıkıntı, bir usülsüzlük çıkmadı ufak tefeklere de müdahale ettik. önce 2 kişiydik eyvah dayak filan mı yiyeceğiz derken sayımız arttı 8-10 kişi stresli, keyifli, sonu ise hüsranla biten bir deneyim yaşadık, henüz oyları yeni saymış ve ilçe seçim kuruluna ulaştırmamışken silahlar atılıp kutlamalar yapılmaya başlamıştı can güvenliğim için korka korka hızlıca evime döndüm, bir grup da sandıkların peşinden yskya gitti.
    iyi insan olmak hiç zor değilmiş. orada iyi partili, chpli insanlarla muhabbet ettik önce sonlara doğru saadet partili ve hdpli insanlar da gelip tutanaklarını aldı. gidip sandık kuruluyla düzgünce tanıştım chpli bir abla vardı çok sıcak davrandı hep ortamı ısıtmaya çalıştı günün sonundaysa bizim kız olmuştum kurulda beraber saydık, topladık, kontrol ettik oyları. kurulda 3 akpli,1 mhp,1 de chpli vardı. onlara lahmacun geldi, bizlere ise otomat sandviçi. akp dışında herkes bir şeyler yediniz mi, aç mısınız, sigara içer misiniz diyip durdu. öbür yandan 4 erkeğin içinde kendine ayrı masa çeken ve diğer kadınların bir kısmına böcek gibi davranan abla da vardı.. sandık kurulu başkanımız şükür namazına gitti tayyip çıkınca sandıktan..ara verdik o şükretti geldi öyle saydık milletvekili oylarını. sohbet ettik, geçim sıkıntılarını anlattım, öğrenciliği anlattım.
    bir çocuk vardı ışıklar askeri lisesinden atılan, sınava hazırlanan bir çocuk bizlere çay getiriyordu, size ikramımız olsun diyordu. birkaç yıl geç doğduğundan ötürü müebbetten kurtulmuş.
    chpden görevli bir abi vardı 'afedersiniz çöp topluyorum' dedi bana, içime oturdu affedilecek nesi var ki işinin. böyle naif insanlar.
    avukatlarla sohbet ettik, görevli abiler ablalarla konuştuk. bir abla arabayla gitti sonra döndü yolundan sizi bırakalım mı demek için.. haftaya görüşemeyeceğiz. iyi insan olmak hiç zor değilmiş. o dayanışma hissi, birlik hissi 'artık sağı solu kalmadı bu işin' diyen iyi partili abinin bu lafında gizli. hepimize geçmiş olsun.
  • üstteki postu desteklemek ve bu konuda bilgi sahibi olanları başlığa çağırmak için up !

    küçük bir dipnot: müşahit eğitimi linkinden 4 bölümlük müşahitin görevini anlatan oy ve ötesinin videolarına ulaşabilirsiniz.
  • bu başlık neden entry dolu değiiiiiilllllll nedeeeeennnn
    müşahit olmak bu seçimde çok çok çok önemli ve müşahit eksikliği varmış.
    görsel
    lütfen lütfen müşahit olalım. sandıkları elimizden geldiğince koruyalım. yolsuzluk olmaması için bunu yapmalıyız.
    başvuru çok basit

    https://oyveotesi.org/kayit/ buradan başvuru yapabilirsiniz.

    eğitim için

    https://oyveotesi.org/egitim-takvimi/

    o günde oylara sahip çıkmanın hepimizin vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum.
  • 14 mayıs seçileri için eksikliği gözlenen kişi.

    isteyen bir siyasi partiden, isteyen ise https://kayit.turkiyegonulluleri.org/ üzerinden veya https://oyveotesi.org/kayit/ müşahit olun. oyunuza sahip çıkın.
  • oy ve ötesi sayesinde benimde katıldığım, ve bence kader seçiminde herkesin yapmasi gereken bir görev. hala vaktiniz var kayıt olun ve mutlaka ülkeniz için bunu yapın.
hesabın var mı? giriş yap