• demini yeterince atarsan damacana su ile yapılanla aralarında fark kalmayan çaydır. zamanında sürekli damacana su ile çay yapmış biri olarak olayın gereksizliğini anladıktan sonra musluk suyuna kesin dönüş yapılmıştır.
  • çaydan anlayanlar için bir yudumdan sonra içilmemesi demektir. kendisini kokusundan belli eder ve bulanıktır.
  • "çaydanlık kireç tutarsa, demlenen çay daha güzel olur" diyerek büyütülmüş bir çocuk olarak şimdi gitsem anneme o demliğe sebilden su koy desem bana siktir git bakışı atacağına adım gibi eminim mesela..
    tadından gayet memnun olup, sevdiğim çaydır kendisi.
  • damacana su satıcıları derneği tarafından tasvip edilmeyen çaydır.. musluk var musluk var..
  • çay içmiyorum içsem musluk suyuyla yapılmışı içmem zaten de geçen gün musluk suyundan türk kahvesi yapmaya kalkışanı gördüm. napıyorsun dedim barmen aklın başında mı?
  • " su: çayın demlenmesinden önceki en önemli aşama doğru demleme suyunun seçilmesi. bardağınızdaki çayın % 95-98'i su olup son demin tadını doğrudan etkilenir. suyun ph seviyesi nötr olmalı, yani ph skalasında 7 olmalı. daha düşük ph seviyesi asidik, daha üstü baziktir. çay demlendiğinde zaten içindeki maddelerden dolayı son dem çay yaklaşık ph 5 olacaktır. ayrıca su içindeki mineral bileşiklerinin toplamı 150 pm’i geçmemelidir. kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerce zengin sular çay yüzeyinde köpürme yapar. marketten aldığınız suların veya eve gelen damacana suların etiketlerinde ph seviyesi ve mineral içerikleri yazmaktadır. buna göre seçiminizi yapabilirsiniz. su demliğe soğuk konmalı ve sadece bir kere kaynatılmalı."

    http://www.acikbilim.com/…bi-sohbetin-demi-cay.html
  • annemin deyimi ile "kötü su ile yapılmış çay"dır. oysa ben bu sınıflandırma işine karşıyım. suyun hiç bir günahı yok, onun içine boku püsürü karıştıran orospu cocuklarına yüklenmek lazım.
  • eskisehir ili icin tavsiye edilmeyecek demlemedir.
    eskisehirin musluk suyu kokar. bardagin icindekileri gordugunde de zaten icmeye cesaret edemezsin. en iyi cozum kalabak suyudur.
    esasen su da bir gercek ki eskisehir su kaynaklari acisindan cok zengindir ama musluklarina icilebilir su basilmaz sebebi de kalabak suyunun belediye gelirini dusurecegidir. sokaklarin da gecmiste sebil cesmeler bulunan bu sehrin su an odunpazari evleri ust mevkileri haric cesmesi yoktur.varlik icinde yokluk bu olsa gerek.
  • hangi ilin musluğu olduğuna bağlı.
    istanbul ve eskişehir ise hiç içme zaten.
    bursa, afyon gibi şehirde ise çok sorun olmaz.
  • istanbul'daysa, sayılmaz.

    yapılmamıştır o çay. tekrarı gerekir.
hesabın var mı? giriş yap