• adak filminde hayatindan bir kesit aktarilan, iftira yuzunden du$tugu hapisten kurtulursa diye adadigi bir adak ugruna kucucuk bebek oglunu bir bag bicagi ile kesip tanriya kurban eden adam. once idama mahkum edilmi$, sonra ifade degi$tirerek cezasi muebbet hapse cevrilmi$, iceride 12 yil yatmi$, sonra bir genel af ile cikmi$, ciktiktan 15 gun sonra olmu$tur.
    olay donem turkiye'sinde cok tarti$ilmi$tir.
  • 1962 yılında erzincan'da 52 günlük oğlu mirzap'ı allah'a kurban etme gerekçesiyle boğazını keserek öldürmüştür.daha önce bir iftira nedeniyle hapse giren bu şahıs hapisteyken 'bu iftiradan kurtulayım bir oğlum daha olursa allah'a kurban edeceğim.' diye,ne mantıkla ne akılla bilmiyorum,bir adak adamıştır.bu 'inançlı' kardeşimiz aklanıp hapsiten çıktıktan sonra dünyaya gelen ve tek suçu erkek olarak doğmak olan 52 günlük oğlunu öldürmüştür.bu nasıl bir cahilliktir nasıl bir zihniyettir benim aklım ermedi.

    ayrıca daha sonra bu filmi konu alan adak isminde bir yeşilçam filmi de çekilmiştir.
  • henüz iki aylık bile olmayan oğlunu adak olarak adadığı için çakı bıçağıyla kesen evlat katili. olay erzincan'ın kargın köyünde yaşanmış olduğundan, dönemin gazetelerinde kargın canavarı olarak da anılmıştır.

    daha sonra bu olay, başrollerinde tarık akan ile necla nazırın olduğu adak filmi ile sinemalaştırılmıştır.

    son olarak, kanım dondu şerefsizim.
  • turan dursun'un "din bu-2 kitabında bahsettiği olaydır.. dursun, bu vahşetin sebebinin islam kültürüyle gelen bir rahatsızlık olduğunu savunmuştur..
  • önce idam cezasına çarptırılmış ancak sonra cezası müebbet hapse çevrilmiş. 12 yıl hapis yattıktan sonra mayıs 1974'te çıkarılan af ile salıverilmiş, köyüne döndükten kısa bir süre sonra 10 haziran 1974'te ölmüş.
hesabın var mı? giriş yap