• giriş

    iyi kalpli şeker mi şeker bir insan düşünün. kendisinin şu ana kadar hiç bir ciddi günahı olmamış varsayın. yani; çalmamış, öldürmemiş, insanlara hep yardımı dokunmuş. kime sorsan melek gibi adam diyor. gerçekten de çok iyi bir insan.

    bir diğer yanda, bir müslüman. müslüman ama adam öldürmüş vur kaçtan yapmış mesela. gençliğinde hırsızlığı da çok olmuş. kimseye bir faydası dokunmamış, eşini her gün dövmüş. çocuklarına bir faydası dokunmamış. cuma'yı hiç kaçırmaz, oruç da atlamıyor olsun ama namazı pek yok. imanı var, diyelim.

    gelişme

    şimdi elimizde iki kişi var. biri müslüman olmadığı için sonsuza kadar yanacak ve cennet yüzü görmeyecek.

    bu konuda kaynak

    diğeri günahkar fakat müslüman. dolayısıyla, cezasını cehennemde çektikten sonra, cennet kapıları sonuna kadar açılacak ve onu buyur edecek.

    bu konu hakkında kaynak

    ıyilikten başka bir şey yapmamış, hiç bir günahı olmayan, atıyorum musevi, sonsuza kadar cehennemde yanıyor. adam öldürmüş, zulüm etmiş, günahkar müslüman cehennem sonrası sonsuza kadar cennette kalıyor.

    bana adaletli gelmiyor.

    sonuç

    şimdi sonuç kısmını bir kaç soruyla dağınık bırakmak istiyorum. herkes kendi sanrısında cevaplayıp dağılabilir.

    1) müslüman bir coğrafyada doğmak avantaj mıdır? neden diğerlerinden daha şanslıyım?

    2) dinine en bağlı 1 milyon müslümanı seçelim. bu insanlar, hristiyan bir coğrafyada doğmuş olsaydı, 1 milyonu birden hristiyanlıktan müslümanlığa mı geçeceklerdi?

    3) 1 milyon inançlı hristiyan düşünelim, afkanistan'da doğmuş olsalar, hepsi sonradan hristiyan mı olacaklardı?

    4) nerede doğuldugunun inanca etkisi var mıdır?

    not: bu arada, tüm inançlara saygım var. kaleme de tapsanız, saçmaladığınızı söyleyemem. bu yüzden kimsenin yanlış anlamasını istemem. beni kafası karışmış bir insan olarak bile nitelendirebilirsiniz, problem etmem. sadece mesaj istemiyorum, şimdiden teşekkürler.
hesabın var mı? giriş yap