• müslümanlığın gereklerini yapmak. mesela:
    (bkz: elleri ayakları çaprazlama kesmek)
    (bkz: islam hukukunda irtidadın cezasının ölüm olması)
  • her yıl birikiminin bir miktarını fakirlere dağıtmak, komşusu açken tok yatmamak, bir yerde insanlar ölürken bana ne dememek, 9 yaşında evlendiydi kendi gibi olmayanı öldürüyor bunlar, yalan ve iftiralarına karşı bilselerdi böyle konuşmazlardı demek, sonuç olarak insan olmaktır.

    tanzim: imla
  • müslümanlık yapmak diye bir şey yoktur. müslüman olmak vardır.
  • "müslümanlık yapmak" mümkün olmayan bir eylemdir.

    bir insan ya müslümandır ya değildir, ya budisttir ya da değildir, ya fenerbahçelidir ya değildir, vejeteryandır ya da değildir, ya zekidir ya değildir... bu böyle uzar gider.

    aksine davranış "mış gibi" yapmaktır, "kraldan çok kralcı" olmaktır.
  • olamayacagi daha once belirtilmis (bkz: #25826633) ama buradaki kasit da belli tabii. gerisi ise asagida:

    --- spoiler ---

    muslumanda vicdan olur, insaf olur, hepsinden ote samimiyet olur. bakiyorsun ateizm kilifi altinda islam'a savas acmisara, hamasi bir takim yargilardan baska hicbir sey ortaya koymanin otesine gecemiyorlar. sozde cok akilli, cok okuyan dusunen insanlar. nerede hangi baslik acilsa agizlarina ya hz. ayse evliligini dolarlar ya da gercekten iyi musluman olmayan insanlardan dem vururlar. yani bak yastan bagimsiz olarak, tarihi delillere dayanarak hz. muhammed ile evlenmeden onceden beri kizi hz. ayse icin hz. ebubekir'in bir es aramakta oldugunu hatta kimi kaynaklara gore birisi ile nisanlanmis ama bunun devaminin gelmemis oldugunu aktarsan (bkz: hz. ayşe/@anesthetized) ne yazar? adama gore islam dunyasi ahlaki cokuntudedir, burada daha iki kelimeyi bir araya getiremeden " islam dünyasının başladığı yıl başlattığı çöküntüdür bu" gibi bir hilkat garibesi yumurtlayarak cok bilmis havalara girmek ahlaki erdemlerin en guzelidir.

    tabii kime ne anlatiyorsun, islam dusmani tip fakultesi hocalari, ulkenin en guzide tip fakultelerinin birisinde* aslinda en bastan beri derslere girmelerinde hicbir yasal engelleme olmayan tesetturlu ogrencilerin -ki ne onemi var bilmiyorum ama sayilar 3-4u gecmemektedir- amfide oldugunu gorunce, diger ogrencilere donup "bu arkadaslariniz burada oldugu surece ders yapmayacagim, siz ne yapacaginizi bilirsiniz" deyip hukumeti, burokrasiyi, cemaatleri, dini, peygamberi hedefine alan elestirel bir konusmayla dersin tamamini gecirir. donemin tamamini gecirir. oracikta adamin agzinin icin bakan o gencecik kizlarin halini hayal edebiliyor musun ustun ahlakli arkadasim? ama yok, bir digeri, "aman yeter ki siz gelmeyin, gozume gozukmeyin, ben sizi var yazarim" der ve kovalar bu insanlari. ama cooook ahlaklidir. cok erdemlidir. devletin kendisine ders vermesi icin verdigi maasi anasinin ak sutu gibi haketmistir. iste bunlarin turevleri, altı kaval üstü şeşhane, gercek hayatta kimbilir ne, gelir burada ahkam keser, iste hocalar soyle tacizci de ben bunlara bakip dinden soguyorum da bilmem ne. tamam muslumanlar ahlaksiz. peki, bu uslupla, bu sertlike yazan arkadasim. ahlakli kardesim. sana soruyorum, var mi bir garanti yarin obur gun senin aynisini yapmayacaginin? is ciddiye bindiginde, an geldiginde, olayla karsi karsiya kaldigimizda sen bana neye dayanarak "ahlakli" davranacaginin garantisini veriyorsun? burada on yargilarda saldirip dururken acaba guc eline gectiginde ne yapacaksin? ne yapiyor seninle ayni dili konusanlar? farkinda misin?

    bir din kitabiyla ve peygamberi ile tartiya cikar, uygulayicilar hata etmisse bedelini bu dunyada da varligina inandiklari obur dunyada da oderler. yani bir alirlarsa iki verirler sen buna bakmayacaksin yine iyi musluman olmaya, once kendini sonra cevreni adam etmeye calisacaksin desen ne yazar. kusur arayana kendi kusuru yeter demisler de. kime ne. kime ne soyluyorsun.

    ...

    bak buraya yaziyorum, bundan sonra da ayni sekilde ayni uslupla, ayni seyler temcit pilavi gibi burada ve diger basliklarda donmeye devam edecek. yapmak zordur, uzun surer ve sabir ister. yikmak ise bir gun, bir dakika bir an. mesakkatli ve uzun bir yol olan yapici tartisma yurutmek yerine, kolay ve cabuk olan yikici oldugu zannedilen bir iki hamasi ifadeyle elestiri getirebilmenin rahatligi icerisinde hareket eden bu arkadaslar cok okuyan, cok dusunen, cok yorumlayan dolayisi ile cok bilen olduklarindan, ust perdeden atip tutmaya devam edecekler.

    sirf ahzab'a bakarak dinden cikmak icin ya da ahzab/53'un sadece hz. muhammed'i ilgilendirdigine kani olmak icin on yargili, olgulara yuzeysel/toptanci bir bakis acisiyla hakkaniyetsiz bir sekilde yaklasmis olmak gerektigini, bunun da ateistin tek cikis noktasi olan akil ile tamamen ters dustugunu bir bir yine ahzab'in ayetleri uzerinden ortaya koyanlar da yine ayni kisilerce "cok uzun yaziyorsun yea" , "ya eger yapilan varsayimlardan en az bir tanesi yanlissa?" gibi ifadelerle aslinda bu kisilerin iddia ettiklerinin ve iyi bir ateistte olmasi beklenenin aksine, akli sureclerini duzgun calistirmadiklarini ispat eder sekilde itham edilmeye devam edecekler (bkz: #24130770).

    ha evet bir de (bkz: roman polanski vs. hüseyin üzmez /#18652609).

    --- spoiler ---

    (bkz: islam dünyasındaki korkunç ahlaki çöküntü/#25988087)
    (bkz: ahzab/#25968022)

    konunun genel tartismasi: (bkz: allah korkusuyla büyütülenin günaha meyilli olması/#25988786).
  • ozur dilemeyi gerektirir.

    (bkz: müslümanlar insanlıktan özür dilesin)
  • (bkz: kedi canını senin) şeklinde dışa vurumlara sebebiyet verebilir. böyle de ilginçtir, eğlencelidir müslümanlık.
  • gördüğü her sakallıyı müslüman zanneden fikirsiz ergenlerin yapamadığıdır.

    lan oğlum her gün binlerce insan trafik kazasında ölüyorsa; bu, araba üreten fabrikaların, tekerleği icat eden insanlığın suçu mudur? dünya düz diyen adam belli ki hayatında kuran okumamış, onu da geçtim yaşadığı dünyadan, içinde bulunduğu güneş sisteminden haberi yok. öteki ergen de kalkmış bu adamın söyledikleriyle aklınca müslümanları yeriyor. sen hangi şeyi delice savunuyorsun, misal gösterdiğin adamdan ne farkın var, bana bir izah et rica ediyorum.

    enbiya 33: geceyi ve gündüzü, güneş'i ve ay'ı yaratan o'dur. hepsi yörüngelerinde yüzerler.

    rahman 5: güneş ve ay bir hesaba göre hareket etmektedir.

    yasin 38: güneş de yörüngesinde akıp gitmektedir. bu, üstün ve bilen allah'ın kanunudur.

    yunus 5: güneşi ışık kaynağı, ayı aydınlık kılan ve yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için ona yörüngeler belirleyen o'dur. allah, bunu ancak hak ile yarattı. anlayacak bir kavim için ayetleri ayrıntılı olarak açıklıyor.

    lokman 29: görmedin mi allah geceyi gündüze sokuyor, gündüzü de geceye sokuyor. güneş ile ayı da emrine amade kılmış. herbiri belirli süreye doğru akıp giderler. gerçekten allah yaptıklarınızdan haberdardır.

    not: galatasaray'lıyım ve astronomi mezunuyum.

    ek not: gerizekalının dini olmaz güzel kardeşim, al bak: (bkz: the flat earth society)
  • inancından dolayı başını örten öğrencileri "ikna odaları"na sokarak mahalle baskısının kitabını yazmak değildir.
hesabın var mı? giriş yap