• 68'de ankara siyasalda öğrenci, 80'de memurluktan istifa edip yurt dışına gidiyor. rusya'ya hala sovyetler diyor. ara sıra spinoza'dan alıntılar yapıyor.

    en can alıcı nokta ise şu fotoğrafta yer alıyor foto .

    en sağdakine bakın.

    bir suriye hatırası. mayıs 1974 şam.
    ersen olgaç, nurettin öztürk (1983'de işkencede öldürüldü), hüseyin onur (dev-genç m. yürütme k. üyesi), mustafa cengiz (şimdiki galatasaray kulübü bşk.)

    twit
  • galatasaray'a sempatimi artırmıştır..
  • maocuysa tam oturur dediğim.

    (bkz: maocuların tüm pozisyonları doldurması)
  • babam da 68 kuşağında teknik üniversitede devrimci bir öğrenciydi.

    (bkz: 68 kuşağı/@patryn)

    kısa olarak da yukarıda verdiğim bkz ile anılarını yazmıştım. ancak şimdi o soldan uzakta çünkü o zamanın solu vatanseverlik, atatürk kokuyordu.

    şimdiki ise bölücülük, anarşizm ve kürtçülük...
  • solculugunu bilmem ama farkli bir vizyonu var adamin. galatasaray'i zerre sevmem, ilgilenmem, takip etmem. gsli bir arkadasim bir ara su fatih terim, arda muhabbetlerinin dondugu gun canli yayinda izlerken ilk defa tesadufen izledim. konusmasinda satir aralarinda spinoza 'dan hegel 'den filan alinti yapmisti. konusmasi da cok oturakli ve bir baskanin konusmasi gerektigi gibi konusuyordu. galatasaray'da gormeye alistigimiz elitist ama vizyonsuz baskanlardan sonra kendisi farkliydi. ne yalan soylim kiskandim valla.

    ama sonra dusundum, burasi galatasaray, boyle bir adamin basini illaki yerler dedim. hele de fatih terim icin bunu harcayacak vizyonsuz belli bir kitlesi varken.

    edit: @ins cnm ya isimli yazarimiz hatirlatti. ayni konusmada dikkatimi ceken asil sey, durum benzetmesi icin akira kurosawa 'dan rashomon filminin hikayesini orneklemesiydi. gelen muhabir sorusu uzerine verilen anlik bir cevapti ustelik. bin yil dusunsem benim aklima gelmeyecek ornekti. benden de vizyonlu herif anlayacaginiz.

    bir besiktasli olarak umarim istifa eder desem de, turk futbolunun seviyesizligi icerisinde dogru ornek olarak yoluna devam etmesini umuyorum.

    edit2: bazi baskanlara haksizlik etmis olabilirim. ozhan canaydin da duzgun bir adamdi. adnan polat da iyi yoneticiydi, o yuzden basini yemisti camiasi iste. yine de mustafa cengiz'in bahsettigim vizyonu biraz daha farkli geldi. alp yalman'dan oncesini de bilmem acikcasi.
  • mustafa cengiz kim..
  • o zamanın solu vatanseverlik, atatürk kokuyordu.

    şimdiki ise bölücülük, anarşizm ve kürtçülük...

    +1
  • yaptığı alıntılardan ve hiç kimseye eyvallahı olmamasından belliydi. peşindeyiz komita mustafa..
  • gerçekten mürekkep yalamış adam olduğu belliydi. parayla diploma almış tipler anlamaz.
  • siyasal islamcı galatasaray taraftarını üzmüştür.
hesabın var mı? giriş yap