• (bkz: ilgi eki)

    eleştirdiği adam sayesinde 3 gr türkçeye sahip olup bikbikleyen kişinin saltanat devam etmiş olsaydı kullanacağı arapça nolurdu kimbilir? diye sormaktan kendimi alamıyorum.

    edit: başlığın ilk hali ''mustafa kemal önce yemin sonra ihanet etmesi'' şeklinde idi.
  • (bkz: engelle geç)
  • liderlik vasıflarından biridir.madalyonun diğer yüzüdür.yersen...yedin..
  • bana başka bir yemini hatırlatmıştır.
    “cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, türkiye cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma büyük türk milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”
  • islamiyet klavye kullanımını caiz kılmamıştır hadı canım git başka şeyler yap.
  • osmanlı hanedanı'nın mustafa kemal'e memleketi kurtarması için vekalet vermesi onu işbirlikçi yapmaktan kurtarmaz. vahdettin veya ailesi kurtuluş için at üstünde bizzat savaşmalıydı, gerekirse birkaç hanedan üyesi şehit olmalıydı.

    mustafa kemal'in yemin ettiği saltanat, kendi başkentinin işgaline göz yummuş işbirlikçi bir idaredir.

    tarihteki neredeyse tüm örneklerde işbirlikçi rejimler kurtuluşun ardından düşer ve liderler idam edilir.

    işbirlikçi liderlerin idam edilmediği birkaç tarihi istisnadan biri de osmanlı hanedanıdır.

    ingiliz ordusu istanbul'a ayak bastığı ve padişahın sarayında oturduğu gün osmanlı fiilen ilga olmuştur. yemin de geçerliliğini yitirmiştir.
hesabın var mı? giriş yap