• telefonla sokmayin bu adami huzur evine.
  • ilgi orospusu şahısa üzerine vazife olmayan işlere karışmaması gerektiğini öğreten yerinde karardır.
  • böylece haftada iki gün daha fazla yaşlıyı üzebilecek.
  • yerinde karar falan değildir.

    ortada somut bir suç yokken, ceza hukukunu böyle kullanamazsınız. rezil bir karar.

    peşin not: hareket çok büyük terbiyesizlik, amcanın gözleri dolduğundan benim de gözlerim doldu izlerken. amcanın başına böyle bir şey geldiği için hala çok üzgünüm. ama bunun çaresi, ceza vermeye yetkisi olmayan sulh ceza hakimliğince yasada yeri olmayan "ev hapsi cezasının" verilmesi değil.

    gelen mesajlar üzerine edit:

    tck 262 kapsamında suçtur diyenler var. hayır tck 262'ye göre bir kamu görevinin kanuna nizama aykırı yerine getirmeye teşebbüs etmek veya (bu kısmı alakasız ama) görevi terk emrine rağmen devam etmek suç. şüpheli videoda 65 yaş üzerindeki insanların sokağa çıkmasının yasaklandığını söylüyor, kendisinin devlet tarafından görevlendirildiğini, ceza kesmesi gerektiğini ama bu seferlik ceza kesmeyeceğini söylüyor. şimdi burada yerine getirilmeye teşebbüs edilen bir kamu görevi var mı? zorla tutup eve götürseydi, ceza kesseydi, suç var denebilirdi. ama bunda hiçbir şey yok.

    bir an için şüphelinin suçlu olduğunu kabul etsek bile ona cezayı verecek olan sulh ceza hakimliği değil, asliye ceza mahkemesi. sulh ceza hakimlikleri soruşturma aşamasında yalnızca tedbirlere ilişkin karar verirler.

    ev hapsi diye anılan da şüphelinin savuşması yahut delil karartması ihtimalini bertaraf etmek üzere öngörülmüş bir tedbir. bu iki ihtimal yokken böyle bir karar verilmesi son derece saçma, verilecek cezanın ağırlığıyla da orantılı değil.

    neyse aslanlarım siz böyle devam edin. sonra ağlarsınız bu ülkede adalet bir sokak ismi falan diye. yasaları uygulayanların yoldan çıkmasına, keyfi davranmasına tepki vermeyerek hatta destekleyerek kendiniz imkan veriyorsunuz. yarın bunun zararını görecek olan da şahsınız olacak.

    edit2: bazıları teşebbüsten bahaesilebilmesi için failin icrai hareketinin elinde olmayan bir nedenle kesilmesi gerektiğini bilmeden beni eleştiryor. bu arkadaşlar diplomayı parayla almış belli ki.
  • huzurevindeki yaslilarin onunla dalga gectigi bir videoyu gormeden icimi rahatlatmayacak karardir
  • komedi gibi karar. ciddi ciddi bu ülkede şu dönemdeki kararların ayık kafayla olmadığını düşünüyorum. taciz, ifşa, mağduriyet her şey var videoda ama verilen ceza 15 gün ev hapsi. ödül gibi ceza.

    bir siktir git ya.
  • "evde kal heştegiyle" güzel kardeşim. falan filan.
  • hahahah ankara 1.sulh ceza hakimliği habire kararlarını bırakıp çok düzgün bir iş çıkarmış
  • ne ruh hastası, linçten gözü deliye dönmüş insanlarsınız. idam mı etseydiler mk
  • sabah akşam attıracaksın, imzayı bu hıyara.
hesabın var mı? giriş yap