• yikimi 2003 yilinda abd tarafindan tehdit olabileceginden dolayi dusunulmus ardindan vazgecilmis bir barajdir. bugunleri aklinizda saglam bir yere yazin, barajlar ortadogunun ve turkiyenin basini agritacak en onemli sorunlardan biridir. bir nevi sonun baslangici olacak bu baraj muhabbetleri.
  • batılı yazarlara göre çok fazla ölümlere sebebiyet verecek stratejik nokta.
  • burada bir oyunlar dönüyor ama hayırlısı diyorum.
    baraj yapısal olarak sağlam değilmiş. hatalı inşa edilmiş ve yıllardır bakımları yapılmamış.
    eğer bu baraj çökecek olursa musul'u 12 metre yüksekliğinde su basacakmış ve bağdat'a kadar etkileri olacakmış deniyor. sanki ışid'e yol mu gösteriyorlar nedir.
  • musul operasyonu ile birlikte yeniden gündeme gelen baraj. 12 milyar metreküp su bulunuyor.
  • hakkında böyle bir haber bulunan baraj.
    söylenenlere göre deaşdan daha büyük bir tehdit imiş. barajla ilgilenen bir mühendis abiye göre sorun yapısal değil, daha çok bulunduğu konum ile ilgiliymiş. hava bombardımanına bile dayanıklı olarak tasarlanmış diyor yazıda.

    amerikan iki yüzlülüğünün bir örneğini yine bu yazının ilgili kısmında görebiliyoruz.

    --- spoiler ---

    the problem wasn’t structural: the dam had been built to survive an aerial bombardment. (ın fact, during the gulf war, american jets bombed its generator, but the dam remained intact.)

    --- spoiler ---

    körfez savaşı sırasında amerikan jetleri tarafından jeneratörü bombalanmış fakat baraj sorun görmeden kullanılmaya devam etmiş. zamanında bombalayan adamlar, bugün aman yıkılmasın diye üstüne düşüyor.* *
  • italyan bir firma tarafından revizyon halinde olan baraj. mamma mia.

    çalışıyoruz gurbet ellerde. ekmek parası derdine.
hesabın var mı? giriş yap