• instagramda sağlıklı atıştırmalık, tatlı, yemek alternatifleri geliştiren hesaptır.
  • cuma akşamı hem covid19 testi pozitif çıkmış hem de sevgili kedisini kaybetmiş moralsiz ve üzgün insandır. hastalığı evinde geçirmekte olan şanslılardandır. bir an evvel sağlığına kavuşması ve acısının hafiflemesi dileğiyle, geçmiş olsundur.
  • birkaç tarifini denediğim instagrammer. kullandığı malzemeler pahalı ve ortaya çıkan sonuç da yavan oluyor. bu sağlıklı tariflerin kaderidir belki de.

    çok emek harcıyor ve iyi sunuyor. bu sebeple muadillerinden sıyrılıp daha başarılı oluyor.
  • çok emek veriyor. çok takdir ediyorum. sempatik de bir arkadaş. kullandığı malzemelerin pahalılığı vs çok göreceli. bana uymayan şey bir başkasının evinde devamlı vardır, bir şey diyemem. ben olaya genel olarak bakıyorum: gereksiz.

    kalori yükü bakımından “zararlı” muadilleriyle aralarında hemen hemen hiçbir fark olmayan “sağlıklı” gıdalar, mevzu bahis yanılgılar sebebiyle normalden daha fazla tüketilme eğilimindeler. bu çok ciddi bir hata.

    “yaa ama ben hurma özlü keçiboynuzu boklu konsantre elma suyu bilmem neli pasta yemiştiiimmm neden kilo almışııımmm” dememek için,
    ve hatta hem bunları yiyip tatmine ulaşmayarak ve hem de kilo alımıyla sonuçlandırarak pişmanlık duymamak için,
    gelin hep beraber baklava ve künefe yiyelim. şöbiyet ve yaş pasta da olur. hiç fark etmez. kim neyi seviyorsa.
    ama haftada 1 defa, 1 insan porsiyonu yiyelim. ve o hafta ne ana ne ara öğün olarak ve ne de tatlı “kaçamağı” olarak hiçbir hataya düşmeyelim.
    insan bu şekilde (haftada 1 kez 1 öğün) arsenik içmediği sürece hiçbir şeyden zarar görmez, göremez. ha şeker hastalığı vardır gluten intöleranstır o ayrı konu. ben sağlık ve kilo açısından yaklaşıyorum.

    uğraşmayın. yiyin. o tatmini de yaşayın yani.

    baklavanın yerine ne koyabilirsin?
    fıstıklı kaymaklı şöbiyet?
    içinden peyniri uzayan bir künefe?
    burma kadayıf???
    sac arası???

    kazandibileri sütlaçları söylemiyorum. az şekerli oldu mu onlar kalori yükü bakımından iyi bir sporcunun ara öğünü bile sayılabilir zaten.

    yani olayı anlatabildim mi?

    bu kardeşimin başlığını pisletmek istemezdim ama “sağlıklı besin” ve “sağlıklı muadil” furyası insanları çok yanıltıyor. okunmalı, görülmeli.
  • ekleme: gluten, laktoz vs hassasiyetleri ve yumurta vs alerjilerinin tek alternatifi kaju kreması, agave şurubu, psyllium husk aynen. bu malzemeleri alamayanlar bi zahmet çölyak olmasın, alerjisi varsa da yumurta yesin, rafine şeker yememeyi zaten düşünmesin. yoksa öleceksiniz ve o rafine şekeri yiyeceksiniz arkadaşlar üzgünüm.

    başlığı açan arkadaş entry girenin sağlık durumu, hassasiyet ve alerjilerini biliyormuş gibi savunan entryler giriyor eleştiri yapmak isterseniz ona göre yazın. yoksa en son 1.5-2 ay önce entry giren, bu başlığı açan (muhtemelen kendi başlığını açmış olan) arkadaştan kendini müneccim sanan cevaplar alıyorsunuz.

    birsüre önce bir tarifini görüp takip ettiğim ama bir zaman sonra yaptığı tariflerin malzeme listesini gördükçe takibi bıraktığım instagrammer.

    kajular, agave şurupları, badem ve hindistan cevizi unları, psyllium husklar... hadi desek ki bunlardan birkaçı bende var ama hepsi olmadan yapılabilecek pek tarifi yoktu veya ben hep öyle tarifler paylaştığı bir dönemde takip ettim kendisini.

    sponsorlu ürünlerle yapıyordu genelde, anlıyorum daha kolay oluyordur ona ama bir noktadan sonra, özellikle şu anki şartlarda avuç avuç kajuyu rondodan geçirmeli psyllium huskla kıvam verilen tarifler bir nebze sinirimi bozmadı değil. türkiye şartlarında o tarifler, o malzeme listeleri biraz alay etmek gibi bence.

    şeker yerine kullanılan şuruplar, hurmalarlı; un yerine kullanılan bademler, kajularlı tariflerin ne kadar gerçekdışı olduğu da yukarda yazılmış zaten. neyse kibar biri olduğu ve iyi niyetli olduğunu düşündüğüm için çok da hardcore bir yorum girmek istemiyorum. ülkenin şartları da kendisinin suçlusu olduğu bir şey değil ama sayfadaki tarifleri kendi belirliyor sonuçta. kaju kremasız, agave şurupsuz, psyllium husksız da kekler tatlılar yaparız.
  • alternatif tarif üreten hesap. adı üstünde alternatif, bunu da yüzlerce kere açıklamıştır. gıda alerjisi olmayanlar ne güzel atıp tutuyor, çok pahalı diye. hiçbir şey yiyememekten iyidir ama anlayamazsınız. marketlerde glutensiz ürünlerin bir fiyatına bakın isterseniz. bunun dışında geliştirdiği tariflerin malzemeleri ekonomik olmak zorunda da değil, bu beslenme şeklini keyfi seçenler de var.
  • bir insan bu kadar değişebilir. ilk tanıdığımda bu gerçek bir hesap mı demiştim. o kadar samimi o kadar gerçekti ki. her sabah bugün ne paylaşmış diye instagrami acıyordum.cok da şey öğrendim kendisinden ama maddi gelir kaynağı tabi hakkıdır da ama bu derece de link verilmez yani. böyle olunca o bademli kekler üzüm çekirdeği yağlı kurabiyeler bile gözümden düştü. bugün takipten çıktım. ve o da binlerce hala bidi bidiyi almadiysaniz kaydiriverinciden biri artık
  • kullandığı ürünler pahalı olabilir zaten o da uygun fiyata tencere yemekleri tarifi verme maksadında değil. bununla ilgili yüzlerce kanal var halihazırda. yani pahalı mobilya satan adamların dükkanını taşlamıyorsanız kardeşim bu koltuk bu fiyata olur mu şurada bin liraya çekyat var diye bu hesaba da bir şey diyemezsiniz. vegan/glutensiz tarif arayan zaten içeriğinin nispeten pahalı olduğunu kabul eder ona göre takip eder.

    kendisi çok kibar, çok tatlı biri gibi geliyor bana, verdiği linklerden de ürünler aldım birkaç kez hem de ucuz şeyler değil bayağı güvenip üç dört bin liralık elektronikler aldım pişman değilim zaten o da pişman olmadığı için tavsiye ediyor, deneyimlerini paylaşıyor. yeni açılmış paketi koyup bakın onbes gündür kullanıyorum inanılmaz memnunum deyip ertesi gün aynı maksatla kullanılan başka bir markanın aynı tip ürününü tanıtan instagrammerlar gibi değil. hasılı seviyoruz, güveniyoruz kendisine.
  • instagramda kaliteli kalmayı başaran nadir hesaplardan,önerdiği ürünleri indirime girdikçe almak mantıklı(hurma özü,agave şurubu gibi)onun dışında umarım ismini daha çok duyarız kalpkalp:)
  • instagramdaki sayılı kaliteli hesapların en başında gelir bence. verdiği tarifleri hep kaydetsem de bir türlü yapamadım çünkü alengirli malzemeler var hep içinde ve asla tam olarak evde hepsi bir arada bulunmuyor o malzemeler. ama adam cidden sağlıklı tarifler yapıyor ve tatları da aşırı güzel görünüyor. keşke arkadaşım olsa da yaptığı keklerden yesem diyorum her storysini gördüğümde ehehe. ayrıca kendisi de cok düzgün bir insan ve ennn önemlisi de hayvansever <3
hesabın var mı? giriş yap