• bu sebepten dolayi yaslarimi cifter cifter aliyorum, yaşlandım. bir takım sosyal başlıklı fobiler edindim. ve tüm zararlarina ragmen devam ediyorum.
    ayrıca bunun ek paketi de vardir, mutlu edenden korkmak.
  • bunun en büyük sebeplerinden birinin eyleme dönüştürülemeyen arzular olduğunu düşünüyorum. arzularını eyleme dönüştürecek gücü kendinde bulamayan bireyler hayal kırıklığını dahil göze almazlar. ya da birşeyi sevemezler, sevmeye de korkarlar çünkü. bu tür insanların karanlık bir yönü var beni ürküten. birden gerçekten dost olduğunuzu sanıyorsunuz hep o yönü hissetmenize rağmen ama birden birşey oluveriyor anlam veremiyorsunuz bile... o mutlu olma korkusu, o sonuca ulaşamamış, eyleme dökülememiş arzular, diğer insanların mutlu olabildikleri şeylere haset etmek ya da eleştirmekle sonuçlanıyor. işte o an tam bir yıkım.
  • mutsuz olmaktan icten içe zevk alan tiplerdir. çevrensindeki insanların veya karşılaştığı insanların bile mutlu olmasını istemezler. kamil, meriç, kezban hepsi aynı kaynağın eserleridir. öğretilmiş çaresizlik.
    bu tarz tipler hep aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklerler. birde hep "başka bir amacım yok" denen aptal açıklamayı yaparlar. karşısındaki kişiye 5 yaşındaki çocuğa yalan söyledikleri kötü ama daha kötüsü kendilerine yalan söylemeleridir.
    bir kez olsun toplumu da sorgulamazlar. koyun sürüsü gibi kendilerine zerre faydası olmayan zihniyetlerde akıntıya kapılıp giderler. bir kez olsun lanet olsun şunu deniyelim demezler. oldukça kapalıdırlar. yarın seriat geldi bundan sonra hayatınızı böyle yaşayacaksınız deseler ses çıkarmazlar ve öyle de yaşarlar.
    elalem ne der hapishanesinden çıkamazlar. sikindirik bir kısır döngüde doğarlar yaşarlar ve ölürler.
    cahildirler ve kendilerini geliştirmekle uğraşmazlar. sadece etrafa daha çok güvensizlik, samimiyetsizlik katmakla uğraşırlar.
  • tamamen kendi g*tümden uydurduğum bir hayat felsefem var. bir gün ne kadar mutsuz olduysam, zorluklarla karşılaştıysam ya o günün sonunda ya da ertesi gün çok güzel bir gelişme olur.

    aynı şekilde bir gün boyunca inanılmaz mutlu olmuşsam devamındaki günlerde başıma gelmeyen kalmaz. sağlığım bozulur, param gider saçma sapan bir yere. illa ki bir şey olur.
  • yaşanılan o güzel anın aniden ellerinden gidecekleri korkusunu hissetmektense o duyguya hiç ulaşmamayı yeğlemektir.
hesabın var mı? giriş yap