• çalışma hayatını şu anda notre dame de sion'da sürdüren, dersine girme şansını henüz bulamadığım ama son derece donanımlı ve kafa görünen tarih öğretmeni. bir de bunun arkadaşı ve kafaca çok benzer olan hayrettin kaya vardır ki o da aynı okulda öğretmenlik yapmaktadır.
  • eskiden şişli terakki'de sevilen bir tarih hocası idi. yönetimi pek takmaması sebebiyle okuldan uzaklaştırılınca okulun en iyi hocalarından oluşan sosyal bölüm olduğu gibi istifa etti. okul da bir daha hiç eskisi gibi olmadı.
  • klasik tarih ogretmenlerinden cok farkli,isini severek yapan ve bunu ogrencilere hissettiren buyuk adam.dangalak sisli terakkinin elinden kacirdigi ustad.bana tarihi sevdiren karizmatik kisi.virgul dergisinde birkac makalesi yayimlanmistir.
  • bir aralar tarih vakfinda calisiyordu, simdi anladigim kadariyla okullara geri donmus. bana seytanin avukati derdi, az atismadik ama kendisi okullarin algilamak istemeyecegi duzeyde guzel tarih dersi verirdi. hangi okuldaysa ogrencilerinin akli varsa bir seyler koparirlar o adamdan.
  • gerçekten de disiplinsiz olduğu gerekçesiyle (evet doğru, bazı derslere geç kalırdı, bir de kravatını çok sıkı çektiği söylenemezdi) saint benoit'dan uzaklaştırıldıysa bir benoit'lı olarak ancak çok yazık diyebileceğim, notre dame de sion adına dünya yıldızı bomba transfer. sınavlarında anlaşma maddeleri, anlaşma tarihi vs. sormayıp %90 oranında yorum yazdırma, derslerine evindeki tarihle ilgili dokümanların bir kısmını taşıyıp öğrencilere dağıtarak, onlar hakkında bir tanıtım metni yazdırmak gibi disiplinsiz(!) metodları vardır. dilerim bundan böyle herşey istediği gibi gider..
  • şişli terakkideyken tanıdığım saint benoit da tekrar karşılaştığım aynı terakkide olduğu gibi burada da disiplinsiz hareketleri yüzünden okuldan uzaklaştırılmış süper insan.diğer gereksiz tarih öğretmenleri okulumuzda kalırken böyle bir insanı kaybedenlere de yazıklar olsun diyorum.
  • galatasaray lisesi mezunu olan ve bu sene galatasaray lisesi'ne geçen, lise hayatımın keşke sadece son senesinde tanımamış olsaydım dediğim çok sevgili hocam, abim*....osmanlı tarihihiç bu kadar enerjik anlatılmamıştır..
  • lisede hocaya aşık olma zamanları içinde beni benden almış kişidir kendisi. hasta olurdum gülüşüne gözlerinin içi gülerdi. ses tonu da pek karizmatikti. evet napalım bi dönem aşıktım kendisine terakki günlerinin gençlik sancılarında. velhasıl kelam, çok severdim kendisini de, tarzını da, derslerini de.
  • öğretmen kimliğinin çok dışında bi şahıstır. kendisi öss tarihi değil akademik düzeyde tarih öğretir. sınavları da bu yöndedir 3 sayfalık karınca duası metinlerin ya özetini çıkarttırır ya onlarla ilgili bir şema, tablo vb.. yaptırır. hatta sınavlardan sonra öğrencilerinin : "sivil hayatta karşıma çıkma mutluu" diye isyan ettiği sıkça görülür. çok eğlenceli ve ateşli tartışmalarla dersi götürür. tarih sormayan tarih öğretmenlerindendir. onun sayesinde acayip genel kültüre sahip olursunuz. ayrıca derslere hep bir soruyla girer. ders boyunca sınıfta tartışılır ders biter öğrenciler de ee ne şimdi bu sorunun tam cevabı derler halbuki o bu soruyu tekrar sınavda sorar. sağolsun akla yatkın tün cevapları da kabul eder. çok eğlenceli çok kafa şeker gibi bir insandır. kısaca keşkem her hoca onun gibi olsa dedirtir. çok severiz çok sayarız...
  • kendisiyle sohbet etmek olağanüstü keyiflidir. lise yıllarında, deli dumrul'un bilinci üzerine kendisine ödev hazırlamışlığım bile vardır. dame de sion'un görüp görebileceği en adam gibi adamdır kanımca. ekürisi hayrettin kaya'yı da unutmayalım... :)
hesabın var mı? giriş yap