• öncelikle hepinize merhabalar arkadaşlar.kısa bir giriş yapıp , ardından geleceğini tahmin ettğim sorularınıza cevap yazıp mümkünse başlığı güzel bir amaç için güzel bir yere taşımak niyetindeyim.

    kış geliyor ve kışın gelmesinden öyle pek de aman aman korkmuyorsan , montun , botun , atkıların falanların filanların hep hazırdır ya da alabileceksindir.büyük üşümez küçük üşür diye bir kaide yok fakat şimdi paylaşacağım bir sayfayı -ben de yeni görmüş biri olarak - öncelikle inceleyin ve mümkünse değerlendirip burada da geri dönüşlerinizi yapın.bu bir gönüllü işi gibi görünüyor ve amacı kışın ; karda , soğukta , yağmurda imkanı olmayan ilkokul çağındaki miniklerimizin gereken eşyalarını temin edip , sıralarında üşümeden , okullarına giderken hasta olmadan eğitim alabilmelerini sağlayıp onları mutlu edebilmek.

    ben inceledim , ilgili kişiyi aradım görüştüm ve biraz bilgileri aldım (yaklaşık 15 dakika önce görüştüm. -ilk defa-)
    bu facebook adresi

    bu instagram adresi

    bu da ilgili kişinin iletişim numarası : 0506 952 5508 (paylaşabileceğimi kendisi iletti)

    bu da kargoların gönderileceği ilgili kişinin adresi ; ferhatpasa ataevi mareşal fevzi çakmak cad no 12 ferhatpasa ataşehir ıstanbul -tuğba doğan- (istanbul'da olup vakti olanlar görmeye de gidebilir sanırım)

    tahmin edersiniz ki herkesin bir özel hayatı var. hususi olarak sordum ''aramalarında sakınca var mı ? '' diye. tuğba hanım çalışıyor ve bu kendisine gönderilen kargoları okullara , haftasonları kargolayabiliyor dolayısı ile gün içinde de her aramaya cevap veremiyor fakat verdiğim iletişim numarasından whatsapp üzerinden soracağınız sorulara elinden geldiğinde cevap yetiştirmeye çalışıyormuş.
    gelelim ''bu iş nasıl yürüyor ? '' ve akıllara gelen sorulara.

    tuğba hanım 2.5 senedir bu işi gönüllü olarak yapıyormuş ve yapmaya başladıktan belli bir süre sonra okullardan (m.e.b) yardım talepleri gelmeye başlamış.tuğba hanım da bunu yaymak amacıyla böyle bir işe gönlünü koymuş.okullardan tuğba hanıma liste halinde öğrencilerin isimleri , cinsiyetleri , yaşları , bedenleri hazırlanıp gönderiliyormuş.her ilden , köyden vb. ihtiyaç sahibi okullardan ortalama günlük - talepler gelmeye başlamış.kendince sayfa açıp , bunu yayıp insanların aklındaki haklı kötü niyetli sorulardan kurtulmak amacıyla bu sayfaları oluşturup paylaşımlarını da yapınca talepler daha da artmaya başlamış.(şu an günlük 4-5 bin )

    arayan okulların bilgileri tuğba hanımda var fakat kendisi okulları deşifre etmek istemediği için sayfalarında , ''.... okuluna giden kargomuz'' şeklinde paylaşım yapmıyor fakat çocukların üzerlerine giyridilen fotoğraflarının paylaşımını yapıyor.ayrıca gönderdiğiniz kargoların çoğu giden yerlerde adınız ve soy adınız görücek şekilde paylaşılıyor. ve tuğba hanım şöyle bir ekleme yapıyor ;bir koli hazırlayacaksanız yahut iki ya da artık üç diyeyim hadi , bunları yukarıda verilen adrese gönderebilirmişsiniz fakat çok daha büyük bir yardım yapmak niyetindeyseniz -mesela bir okulun tamamının ihtiyacını karşılamak- okulun irtibat numarasını , listesini ve gerekenleri size iletiyor siz kalan işi okulla hallediyorsunuz.
    ayrıca , asıl isteği tabii ki bu işi direkt olarak okullarla halletmeniz. ama kendisi aracılığını yaparak bu işe başlamış zaten.

    özellikle belirtmek istiyorum ki arkadaşlar , insanlar yazın bütün kışlık kıyafetlerini tuğba hanıma göndererek (muhtemelen ziyan olmasın birine veririz kıyafetleri) yeterince kışlık kıyafet stoğu yapılmış fakat içlerinde bot ve mont neredeyse yok ve şu an en çok talep edilen tahmin edebilirsiniz ki bot ve mont.

    tuğba hanım gelen kargoları o hafta sonu kargoluyor , bir deposu yahut bir yeri ya da kiraladığı bir bodrumu yokmuş.

    siz sadece gönderirken kargo ücretini yolluyormuşsunuz , kalan işi kendisi hallediyormuş.(tahminimce bir hafta evinde biriktirip haftalık gönderiyor)

    sayfaları açtığınızda kendiniz de göreceksiniz yapılmışları ve yapılanları fakat ;
    1)bu bir ''koparma'' girişimi değildir. akşam evime geldim ve tesadüfen karşılaştım.zaten sözlükte de yeniyim yazar olarak.

    2)açtığınızda sayfaları buraya kalkıp güzel viraldi kardeş diyenlere özelden söveceğimi şimdiden söylemek istiyorum.

    3) eksiklerim varsa söyleyip sormak istedikleriniz varsa bana ya da direkt ilgilisine iletişim numarasından sorabilirsiniz.

    ve her şeyden önemlisi ben gerçekten şu an bunu aklına getirdiğinde ''evet lan , bu sefer bir işe yarayayım'' diyip bunun için uğraşabilecek insanların buralarda olabileceğini düşündüğüm için yazdım. milyonlarca kampanya , gönüllü işleri falan vardır muhtemelen devam eden.
    bu sefer bir işe yarayın arkadaşlar , zaten ortalık gerginlik , pislik , yolsuzluk , mutsuzluk , açlık vb. şeylerle dolu.e yoldaki dilencilerin de '' ne olduğu belli değil ki abi insan güvenemiyor'' yardım etmek ve o çocukların üstlerinde o sıcaklığı görmek sizi biraz mutlu edip şu sikten gündemde rahatlatır diye de bunu yazmıyorum değilim (sizi de düşünüyorum çakallar)

    peşin edit ; dediğm gibi ben de daha yeni gördüm ve ilk işim bir koli yapıp gönderip , gidip gitmediğini çocuklara ulaşıp ulaşmadığını görmek ve öğrenmek olacak. ss atarım ve kesinlikle para , nakit hede hödö değil.kıyafet işte la sıcacık sıcacık tutacak botlar , montlar , atkılar , bereler , eldivenler.para kabul etmiyor ve bir hesabı yok zaten. para girdi mi işler boka sarıyor her yerde çünkü.

    her çocuk güzeldir.

    olur da tutar ve yayılırsa güzel olur. hepinize şimdiden teşekkür ederim.

    edit : imla
  • rezalet , troll ya da kara haber paylasmadikça sözde duyar kasanların ilgilenmediği hede.
  • instagram aleminde yardımların yerine ulaştığına inandığım ve güvendiğim tek hesap. özellikle belirtmek isterim ki para yardımı kabul etmiyorlar. çok güzel bir iş yapıyorlar. ellerine sağlık.
  • benim çalıştığım koy okulunda sınıfima iki yıl yardım gönderdi sağolsun. biraz zengin olayim bu defa da ben bağış gönderecem.
hesabın var mı? giriş yap