• n11.com’un geçmiş işlemlere dair hiç veritabanı yokmuş gibi davranması rezaletidir.
    14.05.2019 da memlekette yaşayan validem için anneler günü hediyesi olarak telefon aldım. telefonu kurmaya çalıştılar olmadı dediler. bayram dolayısıyla memlekete gidince kutunun üzerinde teşhir ürünü yazdığını farkettim ( ürünün ne açıklamasında ne de başlığında teşhir ürünü yazmıyordu) neyse dedim telefonu açmaya çalıştım. kurulum ekranında “telefon fabrika ayrarlarına sıfırlanmıştır. telefonda daha önceden kullanılmış şifreyi girin” ikazı verdi. teşhir sırasında şifre konulmuş ve o şifre olmadan açılmıyor. n11 ile görüştüm hemen. mağazayla görüşün dediler. ve mağazanın telefon numarasını veremiyorlarmış! mağazanın başka bi ilanını bulup ordan soru sorman gerekiyor. müthiş saçma bi prosedür. bu arada mağazanın adı ekorium.
    neyse sordum oradan, ürünün açıklamasında yazıyordu teşhir ürünü olduğu dediler. n11 ile tekrar görüştüm ilanın açıklamasını gösterin bana diyorum göremiyoruz diyorlar. bu nasıl bi iştir. son ürün olduğu için ilan kapanmış ve bunlar açıklamasını göremiyorlar. yani mağaza ilanı kapatacağı zaman son üründe istediği herşeyi gönderip sonrasında ne gönderdiğinin hesabını vermek durumunda değil. patates gönderip açıklamasında patetes yazıyordu da diyebilirdi. ve açıklamayı artık kimse göremeyeceği için patatesle konuşmaya çalışabilirdiniz.
    resmen dolandırıldık ve n11 yardımcı olma fikrinden çok uzak. burada dolandırıcılığı yapan ekorium mağazasıdır. mağazaya çanak tutan ise n11.com.
    anneler günü hediyesinin içine sıçıp tüm bayram boyunca uğraştırdığınız için size yazıklar olsun demekten başka çare yok.
  • n11.com'dan telefon alıp kendiniz kaşınmışsınız dediğim rezalettir. bakkal gibi bir platform. hepsiburada varken, amazon tr varken n11'i tercih etmişsiniz.
  • (bkz: ucuz etin yahnisi)

    işte bu yüzden mağaza puanı, mağazayı googledan arattığınızda kendine ait sitenin, iletişim bilgisinin, adresinin çıkması çok önemli.

    geçen ay n11den tek seferde 4 telefon birden aldım aksesuarları ile birlikte. hepsi farklı mağazalardan... hiç birinde sorun yaşamadım. sebebi şans değil, araştırma süreci idi.

    edit
    alcatel nick'li çaylağımız şunu yazmış.

    (#91102232) ekorium, hepsiburada.com'da da varmış. oradan da dora iletişim'e ulaşılıyor. ilk mesaj sahibine mesajla ulaşamıyorum. sen başlık altında paylaş istersen.
    http://doraas.com/
  • ne olursa olsun umarım arkadaş parasını geri alır. n11 çok ama çok ayıp etmiş. ek yorum teknoloji ürünü alırken puanı yüzde 95in altında oldumu almıyorum. arkadaş gitmiş yüzde 80lik yerden almış. dikkatli olmak gerekiyor.
  • iki gün sonra gelen edit. ekşiye yazdıktan sonra ekşiye yazan siz misiniz diye hem genel müdürlükten hem de satış yapan ekorium mağazası arayıp konuyla ilgilendiler. şimdilik iade için ürünü geri gönderin inceleyelimürün de problem yoksa iade alalım dediler. son duruma göre güncelleme yapacağım.
hesabın var mı? giriş yap