• tanım: 'n11'den aldığım ürünün gelmemesi üzerine yazdığım olumsuz yorum sonrası, satıcı tarafından edilen kamyon dolusu bedduanın neden olduğu rezalettir.

    olay kısaca şöyle gelişti; n11'de 'ensonu' isimli bir firmadan kamp feneri alarak siparişi verdim. aradan geçen bir haftaya rağmen ürünü teslim alamadım ve hem satıcıyla hem de ptt kargo ile iletişime geçmeye çalıştım. ancak 1 hafta boyunca hiçbir şekilde kimseye ulaşamadım, satıcıdan yanıt alamadım. n11 de ürünü teslim almamama rağmen otomatik olarak ürünün satışını onaylayıp, parasını çekti. eh bende doğal olarak ürün altına olumsuz bir yorum yazdım. esasında rezalet kısmı da bundan sonra başladı. satıcı firma bana yorumdan önce hiçbir şekilde yanıt vermezken, yorumun ardından beddua dolu mesajlar atmaya başladı.

    bu yaptığım yorum

    bu ise bana atılan ilk mesaj

    olaylar gelişiyor

    ve ahirete bağlandığımız o an

    elbette bu mesajlar üzerine n11 ile de iletişme geçtim ama hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. ürün hala elime ulaşmış da değil. en azından satıcının bana mesaj atmasını engellemelerini istedim, onu da yapmadılar. başka bir birimlerinin arayacağını söylediler ama elbette, alışıldık üzere, arayan soran hala yok.

    edit: imla

    edit2: n11, firmaya ilişkin gerekeni yaptığını beyan etti.

    edit3: çok soran olmuş buradan yanıtlayayım. n11 satış direktörünü dahil arayarak bizzat özür diledi. bazen aksaklıklar yaşadıklarını ama böyle bir şeyi hiç görmediklerini söyledi, özür diledi. sorun da bu sayede çözüldü.
  • it's really very bad dua man!
  • zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışan bir satıcı barındıran garip durum.

    lakin n11’de ürün elinize ulaşmadıysa ödemeyi ertele butonu var, orayı kullanırsanız ürün elinize geçmediği için para karşı tarafa geçmez.
  • oha diye diye hem güldüren hem kızdıran olaylar silsilesidir.
    bu ne arkadaş, sen hem ürünü gönderme hem cayır cayır beddua kasedini tak hem de uzun uzun islamdan örnekler ver.
    buna sadece gülünür geçilir de işte insan neresine güleceğini bilemiyor satıcı arkadaşın.
    başlık sahibi arkadaş bence gelmeyen ürünü boşversin, firmaya bir cevşen göndersin.
    pes.
  • oha çok iyi ya.

    rezalet gibi rezalettir. 10/10 puan çalışır. ama devam filmini de bekliyoruz. kul hakkı, hırsızlık konulu ayetlerle diss atabilirsiniz sayın yazar.

    şahsi tavsiyem; n11 ile ilgili bir probleminiz olduğunda buraya yine yazın ama şikayetvar'a da muhakkak yazın. oradan kesin dönüş yapıyorlar.

    buraya yazdığınızda da n11 kurumsal hesabı pusuda bekler gibi, anında size özel mesaj atıyor ama asla sonuca ulaştıramıyorlar. dönüş de yapmıyorlar. şikayetvar aracılığıyla gelen şikayetlerde daha efektif çalışıyorlar. defalarca tecrübeyle sabittir.

    not: firmaya yaptığınız soru/cevap kısmını "herkese açık" yapın ki herhangi bir şey satın almadan önce bu kısımlara bakan kullanıcılara yol göstermiş olun.
  • oha dedirten başlık... "çalıyorum ama neden bir sor " demek istemiş sanırım satıcı arkadaş...

    paralel şekilde ; hâdis kasacağına adamın kargosunu yollasana deyyus dedirtmiştir...

    edit : 10/10
  • geçmiş olsun, ama hallolacağını, ahiretci ekibin geri basacağını düşünüyorum. yalnızca bir yoruma bile bu kadar bilenmişler, ekşide başlık açıldığını bilseler kim bilir neler söylerler.

    sinir bozucu bir rezalet. laf söylemeleri hadsizlik, rezalet olan kısmı ürünü göndermemiş olmaları (yanlış anlamadıysam satıcı ürünü göndermemiş, öyle mi?) ikinci suçlu parayı çeken n11. eğer ürün yollandıysa o zaman da ppt kargo sorumluluk sahibi. gene de böyle pespaye yorumlar yapmak satıcının tiynetiyle ilgili, "ürünü şu tarihte kargoya verdik" demek bu kadar zor olmasa gerek. seviyesiz, hadsiz, cahil herifler.
  • senaryoyu kurdum, satıcı aslında dolandırıcı. ekran görüntülerinden anlayabilirsiniz kimse normalce ürüne ulaşamıyor. iletişime geçmek istendiğinde de bedduayla geçiştiriyor. zeki dolandırıcı aptal satıcıdan iyidir hocam.
  • rezalet başlıklarında amaç ekşinin gücünü kullanıp olayı çözüme kavuşturmak olduğu kadar ilgili firma ya da şahıslar kimse bilgilendirirseniz insanlarda ona göre bilinçlenir. yoksa başlık açıyım olayı çözeyimse amacınız tüketici haklarına başvurun.
  • kredi kartı yahut banka kartı ile alındığını sanıyorum. adamla münakaşa etmeye ağız eğmeye ne gerek var? bankanıza harcama itirazı yapın, bankasına göre ya hemen ya da belli bir süre sonra paranız aynen iade olur.

    kendiniz koşmayın, topu koşturun.
hesabın var mı? giriş yap