• filistinde bir kent.
  • israil'in bir i$gal edip bir bo$alttigi problemler diyari kent.
  • tel aviv'den checkpoint'lerde sorun cikmayacagi farzedilirse 1,5 saatte gidebileceginiz, fakat vardiginizda zamanda yolculuk yaparak yaklasik 300 yil gecmise ulastiginizi dusunebileceginiz iki buyuk tepe arasinda adam gibi adamlarin, ama yoksul ama caresiz ama saskin, ama adam gibi adamlarin yasadigi kasaba/sehir..mutevazi, yoksul, bakimsiz yokuslarinda kosturan piril piril cocuklari gorup cografyanin ve tarihin bu talihsiz kiskacinda sikismis geleceklerine uzulmemek elde degil..
  • yeni bir israil işgali ile, hem de sağlam bir işgalle karşı karşıya olan kent. görmedim, gitmedim, bilmiyorum eğer soran olursa. işgal edildiğini biliyorum, israil ordusu tarafından hem de, o kadar. lamı veya cimi yok hadisenin. öylesi veya böylesi de yok. çatır çatır "işgal" edilmiş durumda.

    işgal edilmiş.
  • altı gün savaşı sırasında israil ve ürdün birlikleri arasında önemli çatışmaların geçtiği şehir. israil ağır kayıplara rağmen bu şehri alınca ürdünlüler yallah barış deyip 7 haziran akşamı savaşı bıraktılar
  • (bkz: direniş)
  • eski adı şekem olan yerle$im yeri.
  • acayip güzel sabunların olduğu yer
  • --- spoiler ---

    nablus şehri batı şeria’da kudüs’ün 63 km kuzeyindedir.
    1918 yazında filistin’de osmanlı-ingiliz cephesi, ürdün’den yafa’ya kadar uzanıyordu.

    nablus veya megiddo muharebesi ise suriye, ürdün, lübnan, ırak ve arap yarımadasının osmanlı imparatorluğu tarafından kaybı ile sonuçlanan savaşların son noktasıdır.

    nablus muharebesi, britanya imparatorluğu’nun osmanlı devleti ile yaptığı ı. dünya savaşı muharebeler dizisinin en can alıcı ve sonuç verici muharebesi olarak tarihteki yerini almıştır.

    britanya imparatorluğu’nun kesin zaferi ile sonuçlanan muharebe sonucunda, osmanlı devleti 4. ve 8. orduları yok olmuş 7. ordu ise büyük kayıp vermesine rağmen kuzeye çekilmiştir.

    muharebenin bu şekilde sonuçlanması, mondros ateşkes anlaşması’nın önünü açmış ve osmanlı devleti’nin ı. dünya savaşı’dan çekilmesini hızlandırmıştır.

    19 eylül 1918 nablus savaşının sonucunda osmanlı sırasıyla; 25 eylül 1918 amman’ı , ekim 1918 – şam’ı , 6 ekim1918 – beyrut’u, 25 ekim 1918 – halep’ i kaybetmiştir. bu olayları takiben 29 ekim 1918 – kilis , 30 ekim 1918 – musul , 5 kasım 1918 – antep , 9 kasım 1918 – iskenderun, 1 aralık 1918 – adana , 22 şubat 1919 tarihlerinde maraş işgal edilmiştir.

    --- spoiler ---
  • batı şeria'nın önde gelen yerleşim birimleri arasındadır.
hesabın var mı? giriş yap