• dost meclislerinde maktül diye bilinen.
  • ezginin gunlugunde uzun sakalli gozluksuz olan, harika sarkilar yapmis ancak bir mimik olsun bile yapmamis insan.
  • husnu sonrasi ezginin gunlugundeki tek 'eski' eleman. grubun bir cok guzel bestesine imza atmis olan sanatci, halbuki grubun kurulma asamasinin sonunda tesadufen gruba katilmistir. grubun turku derlemelerinin yer aldigi ilk kasedi olan istanbul konserlerini cikartma surecinde grup cura calan eleman sikintisi icerisine giriyor; bu arada iyi cura calan nadir gokturk, gruptaki bu sikintiyi gideriyor. fakat daha sonraki albumlerde goruyoruz ki nadir gokturk sadece grubun cura calmaktan sorunlu elemani olma gorevini degil ayni zamanda grubun kendine ozgu muziginin ve duzenlemelerinin yapicilarindan biri olma misyonunu ustleniyor. grup degisik nedenlerle (baslica neden, grup muzisyenlerinin bin bir turlu baska isi olmasi, bir turlu grup ruhunu yeniden uretememeleridir.) dagilma surecine girdigi donemde ise nadir gokturk arkadaslarinin izniyle grubun ismini devam ettirme kararini aliyor ve husnu arkan'in ve diger guzel muzisyenlerin gruba dahil olumuyla bugunku ezginin gunlugu sekilleniyor.
  • kaptan mağara adamı gibi sakalları olan süper ötesi müzik insanı.
  • "bir gül kokar, tüm çiçekler ezilir" diyebilmiş müzisyen.
    suskun tebessüm.
  • önünde klavyesiyle (adı bu olsa gerek) oturup çalmaya başladığında, kenarda eline oyuncak bir org almış, kendi kendine oynayan bir çocuk gibi. valla bak pek sevimli görünüyor yahu.

    hep en arka köşede, karanlıklar içinde* oturuyor, ondan sonra etrafında millet şarkı söylüyormuş, ağlıyormuş, gülüyormuş umrunda değil sanki. parmakları tuşların üzerinde sanki çalmıyormuş da ööylesine tempo tutuyormuşçasına rastgele geziniyor gibi, bi de sakalları neredeyse kucağına değecek gibi eğildi miydi tamam. el konuşur, sevişirmiş ona ne!

    otur, seyret, gülümse. öyle bir insan. hazır yolumuz buralara düşmüşken söz yazarlığına ve bestelerine de şapka çıkarıp gidelim, tam olsun. (koskoca adamı çocuk yapmanın ardından toparlama çabaları)
  • 1990 sonrasında dağılan ezginin günlüğü'nü yeni elemanlarla devam ettiren ve çok iyide yapmış olan güzel insan.
  • dargin miyiz albumundeki "mutlu son" sarkisina vokal yaparak, bunca yildir niye sustun bir kuplecik soylemedin dedirten muzisyen. sozleri gectim hadi ama o ne sestir oyle.
  • zuhal olcay'ın aşk'ın halleri albümündeki en güzel parçalardan biri olan halka açık şarkısının söz ve müziğini yazan insan.

    "cebim delik kalbim yenik,
    keyfim yok kepenkler inik,
    gülmeyi öğren dedi babam,
    kolunda altın bilezik.
    sevgilim bıraktı gitti,
    aklım zaten tümden kaçık,
    istanbul'un göbeğinde ağlıyorum halka açık..."
hesabın var mı? giriş yap