• kadın terörü! bu ülke de sadece erkekler eziliyor. intiharın çoğu erkekler tarafından gerçekleşiyor, geçim sıkıntısı erkeğin sırtında, ama ne hikmetse kadın eziliyor, erkek terörü var. bu nafaka saçmalığına dur denilmeli.
  • cinayeti meşrulaştırma gayretine bak. ruh hastaları sizi. suç sadece sizde değil ki, katillere ceza kesemeyenlerde, böyle söyleme cesareti gösterenlere izin verenlerde.

    edit: arkadaşlar siz gerizekalı mısınız? cinayeti savunmadığım için yemediğim küfür kalmadı. neymiş de böyle bir kadın öldürülürmüş de. karar adaletsiz olabilir, ben zaten bununla ilgili değil, cinayeti meşru kılma söylemine eleştiri getirdim. arkadaşlar bilmem farkında mısınız ama mahkeme kararlarına itiraz edilebiliyor. cinayet işlemek değil bunun çözümü. nasıl oluyor da bu kadar kolay hak görüp de dile getirebiliyorsunuz bunu?
  • (bkz: nafaka için eski kayınpederi öldürmek)

    hiçbir şey cinayet sebebi değildir yalnız, nafaka uygulaması çok yanlış fakat. zira hunharca suistimal ediliyor, avukata gelip bir daha evlenip boşansam ikinci nafakayı alabilir miyim diyen kadınlar var bu coğrafyada.
  • alakası yok. nafaka mankafa vergisidir. evlenecek kadar malsanız, vergisini ödeyecek kadar cömert olmalısınız.
  • hic bir sey cinayeti hos göstermez, gösteremez.

    olaylar suser'in yansittigi gibi midir, adamin da baska kabahatleri var midir, bilmiyoruz. bu sebeple asagidaki yorum yalnizca varsayimdir.

    21 yil evli kaldigi kadin tarafindan aldatilip, kendisinden olmayan cocuklara (aralarinda sevgi bagi olusmustur illa ki) nafaka ödemek zorunda kalan adamin akli ve ruhi dengesinin yerinde kalmasini beklemek, özellikle de su anki türkiye ortaminda (toplumsal bir cinnet halindeyiz sürekli), fazla iyimserlik olur.

    hukuk sisteminin insan gibi calistigi ülkelerde bu adam nafaka ödemez, tam tersine kadindan saglam bir tazminat kazanirdi.

    edit: nafaka-->tazminat.
  • nasıl kibarca söylerim diye yazıp yazıp siliyorum ama olmadı.

    geri zekalı mısınız?

    bakın arkadaşlar dünya bir toz bulutuydu ve yeryüzünde hiçbir şey cinayet sebebi olamaz. bunlar temel bilgiler. lütfen öğrenelim.

    psikolatlar ya. ne biçim yaratıklarsınız anlayamıyorum.
  • nafaka ödeyenin cinayet işlemek hakkıdır şeklinde olan değil, haksız yere nafaka ödeyen bazı insanların tepesi atıp cinayet işleyebilirler şeklinde olan argüman. yani bu durumda dahi yine kadına zarar gelmemesini ön plana koyuyoruz. yine gerizekalı bir ekşiciye anlatır gibi anlattım.

    şu paralel örneği düşünün okulda ezilen, bullying'e maruz kalan bir çocuk var ve tepesi atıp gidip okulu tarıyor. bullying cinayet sebebidir diyince duyar kasacak mısınız?
  • sosyal medya da yazmışlar.son yıllar da kadın cinayetlerinde ki oluşan en büyük neden olarak gözüküyormuş.hiçbirşey cinayete bir neden olarak sunulamaz.şöyle bir gerçek var 1 yıl evli bile kalıp ömür boyu da para ödemek ayrı sorun
  • bu başlık altında potansiyel şiddet eğilimli olanları görebilirsiniz. cinayet yahu bu bir insanın canını almak, eğer ki çok imanlıysan yaradandan başka kimsenin almayacağı gerektiğini bilirsin diğer türlüsü hastalıktır.
    insan hayatını kutsayan soytarılar, denilmiş aşağıda. bakın bunları iyi görün. belki iş arkadaşınız belki normal... hiçbir sebebi olamaz cinayet işlemenin. gram haysiyet yok, gram onur yok. akıl sağlığı yerinde değil belgesi alır cezadan yırtar, canına kast etmese dahi nefsi müdafaa der, tahrik der, der de der yırtar.
    hiçbir sebep cinayeti meşru kılamaz.
    ne aldığınız eğitim ne başarınız. cinayeti öven biri toplumda kabul edilmemeli.
    aldatıp aldatılıp nafaka ya da maddi durumda çıkmazlık yaşayanların sebebi de olamaz. hukuki boyutta anlaşırsın. karşınızda düzgün insan çıkmadıysa makul seviyede anlaşırsın ya da çekişmeli bir sürece girersin. ama gidipte can almazsın.
    son dönemde nafakayı kötüye kullananların olması, gerçekten ezilmiş bir kadının da yok sayılmasına neden olur. devletler bunu yapmaz.
    sizi gidi pist feministler deyip olayı çok farklı yerlere çekiyorsunuz. bir grup daha önceden pankart açmış diye erkeklerin de böyle bir hakkı varmış. böyle bir şey olabilir mi ! içinizde potansiyel katil ile yaşamak çok zor olsa gerek.
hesabın var mı? giriş yap