• canım ne özelliği var bu da diğerleri gibi denilmeyecek konkordatodur.
    "devletin birçok kamu ihalesinde yer alan ve çok sayıda projeye imza atan nafia inşaat da konkordato ilan etti. nafia inşaat'ın halihazırda devam eden projelerinden bazıları şöyle: toki konut projelendirmesi, kocaeli'de okul, karayolları üst geçidi."
    yani en kılçıksız alanda çalışan bir inşaat şirketi. bu da batmayı beceriyorsa ne demeli.

    edit: moderatörler -da bağlacını ayırsa sevinirim. bir hata olmuş.
  • (bkz: dahi anlamındaki de)

    bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: kızı da geldi gelini de. durumu oğluna da bildirdi. sen de mi kardeşim? güç de olsa. konuşur da konuşur.

    uyarı: ayrı yazılan da / de hiçbir zaman ta / te biçiminde yazılmaz: gidip de gelmemek var, gelip de görmemek var (gidip te gelmemek var, gelip te görmemek var değil)

    uyarı: ya sözüyle birlikte kullanılan da ayrı yazılır: ya da

    uyarı: da / de bağlacını kendisinden önceki kelimeden kesme ile ayırmak yanlıştır: ayşe de geldi (ayşe’de geldi değil). kitabın kapağına da dikkat et (kitabın kapağına’da dikkat et değil).
  • inşaat mühendisiyim, yıllardır sektördeyim ama bu firmanın ismini ilk kez duydum. toki müteahhiti olmak, karayollarından iş almak zor değil bu ülkede, böyle binlerce şirket var. kriz olmadan da batan pek çok müteahhit oluyor. iş bilmezliklerinden, düşük fiyata işler aldıklarından... bazılarını devletin bile batırdığı oluyor. kısacası o nafia inşaat batmış, yandık bittik diye bir durum yok ortada. gidin bakın, allah bilir, bir apartmanın bir dairesinde bir sekreter, bir muhasebeci ve bir patrondan oluşan bir şirkettir belki. pek çok inşaat şirketi böyle bu ülkede. bu saçma sapan sistem sayesinde herkes müteahhit oldu. umarım pek çoğu da batar.

    krizden en çok etkilenenler işini bilmeyen çavuşlardır. gider götlerini avuçlarlar sonra. bu ülkede esnaf, iş adamı malesef sadece bildiği işi yapmayı, çok açılmamayı, birikim yapmayı, insana yatırım yapmayı, banka kredisi ile iş yapmamayı öğrenemediler. kriz olsa da, olmasa da sistem bunları dışına atacak bir şekilde bunları. kolay para dönemi bitti artık.
  • arkadaşlar tüm entryleri okumadım ama anladığım kadarıyla batan bi firma varmış.

    (bkz: svihs)
  • mal kaçırmak isteyen konkordato ilan ediyor, vatandaşı olmasak aslında güzel ülke.
  • ulke batarken guzel bir insan -de’ye -da’ya da takabilir.

    adam sana insanca ne guzel bilgi vermis. ogrendigin icin tesekkur edecegine neden hakaret ediyosun?

    belki bu basligi gorup okumaya gelen, senin gibi bes on cahil dilbilgisi ogrenecek adamin sayesinde.

    kamu hizmeti yapana tesekkur edilir. sovulmez.
  • o firmanın de/da'yı yazmayı bilmeyenler yüzünden battığını idrakten aciz sığırları tebarüz ettirmiş hukuki olay.
    (bkz: oku da adam ol baban gibi, eşek olma)
hesabın var mı? giriş yap