• tam adı nairo alexander quintana rojas olan kolombiyalı, 1990 doğumlu bisikletçi. ispanyol movistar takımında yarışıyor. bu yıl ki volta ciclista a katalunya'da* tırmanış etaplarında yaptığı ataklar ile dikkat çekti.
  • 100. tour de frrance'ın zorlu mont ventoux etabında chris froome'un gölgesinde kalmasını asla istemeyeceğim genç yetenek. tırmanışın önemli bir kısmını önce lider olarak, sonra froome ile birlikte ikili olarak çıktı. son iki kilometre içinde froome'un son atağına cevap veremedi ve ikinci oldu. etap başlarken beyaz mayo yarışında kwiatkowski'nin 34 saniye gerisindeydi, şu anda iki dakika önünde. büyük ihtimalle paris'te de beyaz mayoyu giyen yine o olacak. perşembe günü alpe d'huez'de yapacaklarını heyecanla bekliyoruz.

    edit: bugünkü etap sırasında sarper günsal ve caner eler'in bahsettiği, quintana hakkındaki yazı:

    güzel gülen kavruk çocuk
  • son asafa powell ve tyson gay mevzusu sonrasında temkinli yaklaştığım çocuk. doping bokuna bulaşmamış olsun, hiç bulaşmasın hatta. biz de bi efsanenin doğuşuna tanıklık ettik diyelim.

    yapmazsın di mi kavruk öyle bi boku?!
  • mimiksiz suratı zorlanıyor mu rahat mı onu bile anlamamıza izin vermiyor. her an soğuk kanlı bir ifade var yüzünde. önümüzdeki yıllarda fransa bisiklet turunu kazanması şaşırtıcı olmaz bu bisikletçinin.
  • pisiklet siporunu izlemeye bu yıl başladım ama bu adam açık ara favorim.

    incecik, kısacık bir şey. yüzünde çok enteresan bir ifade var. büyülüyor adeta beni. kişisel hayatında nasıldır bilemem ama sanki çok uysal, mütevazı, kazandığı milyon dolarlar ile porshe değilde ailesine ev alan temiz ve düzgün yürekli bir kızıldereli imajı var.
    tdf2013 te kim ne zaman atak yaptıysa cevap verdi. yetmedi zaman zaman kendisi atak yaptı.

    bu adamı izlerken büyüleniyorum.
  • katıldığı ilk fransa bisiklet turunda, turu 2. sırada bitirmenin yanında, hem beyaz, hem de kırmızı benekli mayoyu almayı başaran 1990 doğumlu kolombiyalı bisikletçi. bu gelişimini sürdürürse efsane olma ihtimali yüksek. gelecek sene kardeşi de takıma katılacakmış.

    edit: ayrıca tarihte hem beyaz hem de kırmızı benekli mayoyu kazanan ilk bisikletçi.
  • 1990 doğumlu olan bu kavruk oğlan, katıldığı ilk fransa bisiklet turu olan 2013'ü 2. sırada tamamlamak üzere ve ilerde çok asfalt ağlatacak gibi.
  • oldukça dezavantajlı bir fizikle inanılmaz işler yaptığını düşündüğüm kolombiyalı ciğer.

    froome'un neredeyse yarı boyunda...
  • kolombiya'nın bağrından kopup gelen, gelecekte ismini daha çok duyacağımız güzel gülen kavruk bisikletçi...
  • 5-10 yıl içinde efsane olarak anılacak bisikletçi. henüz ilk kez katıldığı tour de france'da hem 125 kilometrelik 20. etabı kazandı hem de genel klasmanda ikinci sırada.
hesabın var mı? giriş yap