• baskenti windhoek olan afrika ülkesi.güney afrika nın kuzeybatısında ve angola nın güneyinde yer alan ülke.
  • luderitz gibi tamamen alman gorunumlu bir sehri barindiran eski adi alman guneybati afrikasi olan eski bir alman somurgesi. daha sonralari guney afrika idaresinde kalmisti. afrika'da en son bagimsizligini kazanan ulkelerden birdir.
  • 1991'de güney afrika cumhuriyeti'nden bağımsızlığını kazanan ülkedir. resmi dili ingilizce'dir (ne akla hizmetse?)
  • insanları açlıktan ölürken, toprakları elmas kaynayan bir ülkedir ayrıca. görenlerin anlatımıyla, ülkeyi boylamasına geçen tek bir karayolu vardır ve bu karayolunun yanlarında dahi parıldayan elmaslara rastlamak mümkündür. ancak bunlara dokunmak yasaktır, zira bunların sahibi ülkenin halkı değil, alman şirketleridir. ve etrafta dolaşan jipli devriyelerin, bu karayolunda durup yolun kenarına yaklaşanlara bile ateş etme hakkı vardır.
  • 80'lerdeki atlaslarda, o zamanki somurge statusunu belirtmek icin iki farkli renkte cizgi ile boyanmis olarak karsimiza cikardi..
  • open source yazilimin devrim yaptigi ulkelerden biri.

    $u anda dinledigim bbc podcast'inden anladigim kadariyla eski bilgisayarlara open source programlar yukleyip nambiya'nin ucra koselerine gonderiyorlarmis. bu isi de gonullu gencler yapiyormus.

    turkiye'de de gayet guzel yapilabilecek guzel bir proje. ama oyle bir ulkeyiz ki, bill gates gelince ba$bakan etrafinda dort donuyor.
  • angelina jolie brad pitt çiftinin bebeklerini dünyaya getirdiği yer.
  • namibya deutsch-südwestafrika yani alman güney batı afrikasına bağlı bi koloni idi. 1904 yılındaki olaylarda yokedilen herero sayısı bu kabilenin toplam nüfusunun %80 ini aşıyordu. başka bir deyişle her 5 hererodan dördü öldürüldü.
  • ölü bir köpeği yemek zorunda kalanların yaşadığı açlık ülkesi. oikokola ve onepandaulo köyünden gelip köpeği yiyenlerin 68'i de zehirlenmiş, evet.
  • -1914'e kadar alman sömürgesi olarak kaldı.
    -1914-1991 arası güney afrika cumhuriyeti yönetiminde kaldı.
    -kişi başına düşen yıllık milli gelirleri 7000$ gibi afrika ülkeleri arasında en iyilerden biri gibi gözükse de önemli ölçüde gelir dağılımı eşitsizliği görülen bir ülke. şöyle ki halkın yüzde 55'i günde 2$'dan daha az kazanıyor.
    -bu eşitsizliğin en önemli sebebi güney afrika'da hüküm süren apartheid rejiminin namibya'ya etkisi. beyazlar önemli ölçüde ekonomik aktiviteyi sürdüren kesim.
    -doğal kaynaklar çok önemli bir yer tutuyor ekonomisinde. balıkçılık en önemlilerinden. (bkz: asiri avlanma)
hesabın var mı? giriş yap