• sigaraya asiri yuklenilen gunlerde nefes acmak icin birebir..
  • sigara ictigin anlasilmasin die eve giderken azina tika basa doldurulan ve yutmak icin caba sarfedilen $ey..
  • mide bulantısına karşı etkilidir. araba tutmalarında özellikle, mideyi kısa sürede rahatlatıyor.
  • ben çocukken annem pazardan alırdı, minik parlak rengarenk olurdu şimdi yerini olips gibi yabancı pazara bıraktı. ammaa geçen konya ziyaretimde şems-i tebrizi türbesinin oralarda hediyelik eşya bakınırken bulup aldım. tadı hala çok güzel...

    (bkz: şekerle mutlu olmak)
  • dünyada başlı başına bir sektör olan *ama türkiyede üç beş zottirik markadan oluşan gıda sektörü .

    arkadaşım ecnebiler bunun kıymetini öyle biliyolar ki boy boy çeşit çeşit üretiyorlar , yok pepırmintlisi yok sıpeğarmintlisi yok şekersiz olanı . ama türkiye ? bok buluruz ? sayayım ,

    olips --> beş para etmez . yeşili tam malzemeden çalma örneği , öyle light bi tad yok . mavisi mentol basılmış acicik da okaliptus eklenmişi .bi de extra diye lacivert bişi çıkartmışlar, depoda tarihi geçecek ne kadar mentol aroması varsa eklemişler kazana amk .

    polo --> aralarında nane aroması olarak en kabul edilebilir olanı . ama nestle kardaşımız glikoz denilen nimeti basmış da basmış içine . naneli şerbet emiyo gibi bişi oluyo yerken anasını satıyım .

    ülker nanelim --> utanç kaynağı . yemin ediyorum böyle gereksiz bişi olamaz . koca koca yapılan içindeki o yeşil şeyler varya , hah işte o yeşillerin , dünyada boşa yer kapladıklarına üzülüyorum .

    mentos --> naneli şeker kategorisine alamıyorum , sakız şeker gibi bişi . tatmin edici bi aroması var fakat ömrü kısa bu ibnenin de . verdiğiniz paraya aldığınız mentos sayısı da ayrı bi olay tabi , günde 1 paket klik kutulardan bitirdiğim düşünülürse ocağıma incir ağacı diker bu şerefsiz.

    mentos nowmints-->bana kalırsa takita ve arekadan sonra ikinci . tadı takitanın biraz daha şekerlisi*ve aroması da hafif bi tık aşağıda. çok sert sevmeyenler ama yine de aromalı sevenler içün

    rocco sıkışeker , poptip naneli , dinlenme tesislerinin iki numaralı fenomeni 'cam şekerler' *hepsi fasa fiso . tek işe yarar olanlar areka mint ve takita ice mints ile cool mint . ecnebilerde öyle mi , gir bak binbir türlü tırıvırı çeşit naneli şeker. ve evet manyağım ben , hem naneli şeker manyağıyım hem de kafadan manyağım . delirttiniz lan beni , adam gibi bi piyasa yapın amk ! türkiyeye gelin potansiyel müşteri çok lan burda , valla bak . ayrıca 1.5kg lık paketlerde mints satan lifesavers a teşekkürlerimi iletiyorum , türkiye pazarına bekliyorum . baya merak ediyom o nimetleri . thanks , that's all folks.
  • her gün avuç avuç yediğim beyaz renkli şeker. ya çekirdek ya çikolata ya püskevit, hiç boş duramıyorum. şimdilerde naneli şekere sardım, kıtır kıtır çok güzel.
  • bi düşüneyimm,8 yıldır falan bağımlısıyım. cebimdeki küçük kağıtlar hep naneli şeker kağıdı çöp değil, çantamın diplerinde hep bir iki tane düşmüş naneli şeker bulunur, kutusu güzel olanları saklar, her türlüsünü büyük hevesle denerim, en sert denilenleri bile işlemez olmuştur artık :) naneli şeker bu dünyadaki nadir güzel şeylerden biridir.
  • marka model fark eder mi bilemiyorum tabii de benim naneli sekerde en birincim cocuklugumdan beri nanelim. az once spordan ciktim, cantamda her zaman bulunan paketten bi tane agzima attim o arada da turk kahvem geldi, sekeri katir kutur tuketmek zorunda kaldim. ustune ictigim turk kahvesi fincanin ortalarina kadar falan barbeku soslu tavuk tadi verdi. naneli seker ustune su icmeyi biliyorduk, bu da kayitlara gecsin istedim.
  • bu gün arkadaşlarım tarafından benzetildiğim şeker. aslında naneli şekeri ne çok severim ne de az. "dışarıdan şeker gibi çiğneyince.. yani dokununca... şey off oluyormuşum" gibisinden bir açıklama falan yaptılar.
    gücendim mi hayır hoşuma gitti. naneli şeker gibi olmak güzel ya güzel.
    düşüncesi bile ferahlatıcı.
  • 80'lerde şehirler arası otobüslerde de satılırdı, araba tutmasına iyi gelir denirdi. otobüsteki sigara kokusu, arabesk kaset, naylon torbadan pipetle içilen şaşal su ve keskin nane aromalı şeker.
hesabın var mı? giriş yap