• böyle toplumsal bir hastalik var bunun kullaniminda, biraz beyaz ekmek kullanimina benzetiyorum. her seye ve bolca kullanma rahatsizligi var. gerci bunun yapildigi yemeklerde kullanilan diger malzemelere bakilirsa onlar da dandiktir.

    ticari amacli satilanlarin hepsi, köy isi oldugu ileri sürülenlerin bir cogu cöptür. yani seven sever, ben bilmem.

    cok iyi malzemelerden gercek cig köftesine, kisira ve hatta salataya nar eksisi benim nazarimda konulmaz, ben yaparken de ulen olsa da biraz eklesek diye hic aramadim.

    limon'un olmadigi yerde nar eksisine abdurrahman celebi derler.
  • piyasada nar ekşisi ve nar ekşisi sosu adı altına satılmaktadır fakat içlerinde nar olmadığından eminim. hatta adamlar bunları yaparlarken yakınlarında bile nar olmayabilir. çünkü mersin adana antep urfa maraş civarlarında çok fazla tüketilen nar ekşisiyle uzaktan yakından alakaları yoktur. tüketenler bilir.
  • bu gece yoğun uğraşlar sonucu yaptığımız hede.arkadaş ne zormuş ya, en sonunda da annem hafif dibi tutmuş diyor üzüldü kadın.alıp her şeyi çöpe atıp gidesim vardı o an.neyse daha da üzmeyeyim kadını dedim.el yapımı çok güzel oluyor ama el yapımı zor yapılıyor.
  • hayatımda tattığım en ekşi şey olabilir.
    tabi ki kendi yaptığım nar ekşisinden bahsediyorum.
    daha önce yediklerim, %100 nar ekşisi diye satılanlar bile bu kadar ekşi değildi.

    sevdiğimiz bir abi yüklemiş koca bir poşet narı gelmiş, "hocaaanım sen bundan ekşi yapar yersin" diye bahçeye bırakmış, hiç yoksa 25-30 kilo var. 3 gün sürdü ayıklamam. kaynaması tamamlandıktan sonra 1 litre kadar ekşi elde ettim. her gramını kaşıkla sıyırdım tencereden fire vermemek uğruna. o kadar kıymetli.

    markette, pazarda en pahalıya satılanında bile bi numara olması gerek diye düşünüyorum artık. o kadar emeğe insan fiyat biçemez bence.
  • çiğ köfteciler başımıza bela etti bu lezzet öldürücü, iğrenç yapışkan şeyi! salata söylüyorum içinde var, ulan dürüm söylüyorum içinde var, her bokta var! yeter ya, sıkmayın şu kodum şeyini diye söylemekten sıkıldım artık!

    iğreniyorum bunu yiyen insanlardan, iğrençsiniz ibneler
  • evde kendiniz yaptiktan sonra piyasada siseyle satilanlarin ne oldugunu anlamakta zorlanacaginiz sos. evde yapimi da cok basit: narlarin suyunu sıkıyoruz, genis bir kapta orta ateste kaynamaya birakiyoruz. bir sure sonra suyu ucuyor ve iste size ev yapimi nar eksisi. ayrica marketlerde satilanlara gore tadi cok daha keskindir.
  • hem nar hem sumak ekşisi muhteşem
  • ismini görmem bile ağzımın sulanmasına sebep olan sos. iyi ki var. salatalar bununla güzelleşiyor.
  • alırken nar ekşisi ile nar ekşili sosu ayırmak gerek...
    nar ekşisi alırken de, kemal kükrer ile diğerlerini de ayırmak gerek..
  • evde yaptığım ve tadı tamamen nara göre değişen güzel sos. aslında evde yapmamak lazım, ehlini bulup ondan almak lazım.

    benim kullandığım narlar tatlıydı. öncelikle narların için çıkarıp mutfak robotundan geçirdim. sonra bir tülbent ile fazla sıkmadan süzüp tencereye koydum. kıvamlanıncaya kadar çok kısık ateşte dibi tutmayacak şekilde aralıklı olarak kaynattım.

    çok ince bir domates çorbası kıvamına gelince altını kapattım. sonra kaba aktardım. zaten göreceksiniz kaynatma sonrası fazlasıyla yoğunlaşıyor. kaynatma işini çok uzun tutmamak lazım.

    kullanırken göreceksiniz, diğer ekşiler gibi değil baya bildiğiniz ağda gibi sünüyor. ama salatalara, köftelere verdiği lezzet kendinizden geçebileceğiniz kadar güzel.
hesabın var mı? giriş yap