• hollywood'un kategorisinde en yeteneklisi olmasina ragmen en underrated genc aktrisi, bana gore tabii. ama sizin de benimle ayni fikri paylasmaniz icin caba sarfedecegim. bilirim ki bugun sozlukte "en sevilen genc hollywood aktrisi" diye baslik acsam, ankete katilmaktan utanirsiniz da, yine de altina "liv tyler!" "hayir hayir, kirsten dunst!" "sizi mainstreamciler, asil scarlett johansson!" yazmaktan utanmazsiniz, kendinizi oylesine kaybedersiniz. ben de usenmedim, sevdiginiz tum genc kizlarin duzenini bozmak icin arastirma yaptim.

    1977-1984 arasi dogmus kizlardan bircogunu, oyunculuk yeteneklerinden ziyade guzel olduklari icin seviyorsunuz, super aktris sanip kendinizi kandiriyorsunuz.
    1. bakin halihazirda 1977 dogumlu liv tyler at gibi bir kizdir, hatta (#2054026) entrysini gordukce asabilesip saha kalkar da siz kasagiyla oksadiktan sonra ancak yatisir sakinlesir. ama siz onu cok guzel bir kiz sanarsiniz, daha da kotusu sirf guzel oldugunu dusundugunuz icin iyi aktris de sanarsiniz. liv tyler bes para etmez.
    2. 1982 dogumlu olan kirsten dunst, sirf varligiyla yarattigi antipati nedeniyle virgin suicides filmini begenmemeye yol acacak derecede maymun suratli bir kizdir. ama siz ki belki popoma sari peruk takip fotosunu gostersem begenirsiniz, kirsten'in hastasi olursunuz, bu moncicinin guzelligine methiyeler duzup onu iyi genc oyuncu sanarsiniz. kirsten dunst bes para etmez.
    3. 1984'te dogan scarlett johansson son zamanlarda eli yuzu duzgun filmlerde oynamaktadir. siz de sirf digerlerine kiyasla daha az ticari filmlerde oynuyor diye asik olursunuz, lost in translation'da burnumuza sokulan siradan poposunu bile kutsal sayip yuzunun fareye benzemesini fark etmezsiniz. ah scarlett vah scarlett* diye iliski hayalleri kurarsiniz, vaktiyle komik olmayan igrenc komedi filmlerinde oynayan bu sari yilani iyi aktristen sayarsiniz. scarlett johansson bes para etmez.
    4. 1981'de dogan julia stiles derseniz, hadi hem insani yormayan shakespeare uyarlamalarinda oynamis, hem de bön bakışı haricinde ciddi bir cirkinligini bulamayacagim bir kizdir. ama julia veganken et yemeye baslamistir, bu da nefret edilmesi icin yeterli bir nedendir. tatli yanaklarina ragmen malesef julia stiles bes para etmez.
    5. 1979 dogumlu claire danes sanki ruhu olmayan bir bireydir. ama siz claire'in durgunlugunu ruhsuzluguna degil de kirilgan guzelligine yorarsiniz, (#3293959) 'da belirtildigi gibi gollum ayarinda bir kiz oldugunu bilmediginiz icin oyunculugunu oversiniz. claire danes bes para etmez.
    6. 1979'da dogan kate hudson anasinin kizidir, baska bir sey dememe gerek yok zaten. kate hudson bes para etmez.
    7. 1981 dogumlu natalie portman leon'dan sonra belki de star wars'lar haricinde hic basrol oynamamistir. heat, everyone says i love you, mars attacks ve cold mountain'da sadece oylesine bir gozukmustur ki, siz hala onu leon'daki guzel kiz sanin, hayallerinizdeki goruntusu bozulmasin. ama nathalie buyuyunce kibariyenin annesine benzemistir, siz star wars'ta makyajli gordugunuz icin bilmezsiniz, "oo portman bir numara en buyuk, sinema sanatindan cikan en guzel turk" diye sarki soyler onun iyi rol yaptigini sanarsiniz. natalie portman bes para etmez.

    bu 7 kisilik "guzel sanildigi icin iyi aktris olarak gosterilen ama aslinda ne guzel olmayan ne de iyi rol yapamayan genc kiz" listemde ornegin bir reese witherspoon veya bir kate winslet yoktur. cunku reese 1976, kate 1975 dogumludur. ayrica 1978'li audrey tatou fransiz, 1980'li jane moneymaker ise ingiliz sinemasindan sasmadiklari icin hollywood'un en iyi genc aktristi olamazlar.

    peki ya natasha lyonne? 1977-1984 arasi dogumlu begendiginiz kizlarin hepsinden daha iyi bir aktris olan 1979'lu natasha'nin ne kabahati var da bugune dek sozlukte basligini bile acmadiniz?

    kendisi grounded for life'ta cocuklarin amcasi eddie'nin sevgilisi rolunde tek bolumluk konuk oyuncu olarak boy gosterdiginde bile, zarif siyah stilettolarin uzerine goz alici bembeyaz soket coraplar giyen, alkollu hicbir sey bulamadigi icin sikintisini her firsatta belli eden mabelimsi gretchen karakteriyle beni buyulemisti. ancak tabii ki natasha'nin oyunculuk yeteneklerini takdir edebilmek icin filmlerini izlemek gerekir. "yok ben hic filmini izlemedim" de demeyin, madem natalie portman hayrani oldugunuz icin, drew barrymore'un muptelasi oldugunuz icin, bunu da tutturamadiysam woody allen muridi fahri yahudi oldugunuz icin everyone says i love you'yu izlediniz, iste natasha'yi orada gorebilmissinizdir. yok goremediniz mi, dikkatinizi diger kizlarin poposuna mi yogunlastirdiniz? o zaman siz natasha'yi american pie'larda da fark etmemissinizdir, kaltak gorunuslu mena suvari ile josephine'in pisiciklerinin en safi aptalsurat tara reid arasinda gidip gelmissinizdir. sanki ben bilmiyor muyum sirf nadia'nin sinemada kesilen sahnelerini gorebilmek icin sonradan paraya kiyip american pie'in uncut dvdsini aldiginizi? terbiyesizler sizi. peki bu 3 filmde kullanmadiginiz natasha'yi fark etme firsati baska zaman karsiniza cikmadi mi? cikmaz olur mu hic, hem de harika bir filmlerde, ornegin muhtesem bir but i'm a cheerleader'da, harika bir die mommie die'da yine basroldeydi kendisi. ama kizin degerini bilemediniz, guzel olmayan uyduruk oyunculari guzel sanip onlarin hayalinizdeki rol yapma kabiliyetini ovdunuz. benim isyanim hepinize.

    sozlukcunun aslinda demek istedigi: otisagabey, sizde imdb pro accounti varsa su natasha lyonne'un adresini bir buldurun be.

    ps. natasha lyonne'un oynadigi ve benim bahsetmedigim bazi filmler: if these walls could talk 2, party monster, plan b (bu film epey kotuydu ama natasha'nin kabahati yok), slums of beverly hills ve daha fazlasi icin lutfen bkz. http://www.imdb.com/name/nm0005169/
  • blade trinity'de oynamış olan aktris.
  • hepatit c'nin ardından kalp enfeksiyonu ve akciğer bozukluğu nedeniyle new york'ta bir hastaneye kaldırılan ve şu sıralar ciddi bir yaşam mücadelesi vermekte olan aktris. amerikan naroları tarafından eroine alıştırıldığı ve bir yandan da bağımlılıktan kurtulmak için mücadele verdiği de iddialar arasında(ymış).
  • orange is the new black dizisinde nicky nichols karakterine hayat veren seksi,sempatik,karizmatik hatun.
  • orange is the new black serisine yeni başlamış birisi olarak beni 5 bölümde kendisine aşık eden nicky nichols karakterine hayat veren güzel ablamız.
  • orange is the new black dizisindeki karakteriyle gönüllere taht kuran oyuncudur.

    beynimi gıdıklayan kime benziyor sorusunun cevabı:(bkz: duygu yetiş)
  • 1979, new york doğumlu güzel oyuncu.
  • dünyanın en underrated yeteneklerinden biridir. orange is the new black'te oynaması bir şeyi değiştirmez kendisi hala underrated. kendisini ilk (bkz: but i'm a cheerleader) filminde keşfetmiştim ve oyunculuğu beni çok etkilemişti. orange is the new black'te de oyunculuk dersi veriyormuş tadında oynuyor.
  • orange is the new black dizisinde nicky nichols karakterine can veren lyonne, 7. sezonda yönetmen koltuğuna da oturmuş. nasıl bir iş çıkaracağı bende merak uyandırdı.
  • netflix'te russian doll adlı yeni dizisinin sürekli reklamları dönen sempati güzeli.
hesabın var mı? giriş yap