• 1956'da kurulmuş 1991'de lağvedilmiş demokratik alman cumhuriyeti ulusal halk ordusu.sscb eğitimleriyle çekirdeği oluşturulmuş,demokratik alman cumhuriyetinin savunulmasında kızıl orduyla birlikte görev yapmıştır.varşova paktı'nın hizmetindedir,diğer pakt üyeleriyle beraber macaristan ve çekoslavakya işgallerine katılmıştır.zırhlı araç ve personel olarak bundeswehr'den çok daha güçlüdür.fakat bu suni fark amerikan nükleer füzeleriyle dengelenmiş,nato'nun konvansiyonel silahlara para harcamamasını sağlamıştır.
  • doğu alman ordusu. subayların yüzde 27'si hitler dönemindenmiş. bu yüzde 27'lik kısmın hemen hemen tamamı 1942'de stalingrad'da teslim olan 6. ordudanmış.
    https://www.youtube.com/…nnel=markfeltonproductions
  • bu ordunun varlığından haberdar olmam world of tanks'a eklenen t-55 tankıyla oldu, zira üstünde siyah kırmızı sarı ddr arması vardı; "doğu almanya'nın ordusu mu varmış?" diyerek google'da arattım ve karşıma inceleyen herkeste alternatif dünya tarihi hissi uyandıracak, adeta paradigma kayması yaşatacak bu oluşum geldi.

    nasıl oldu da yıllarca ikinci dünya savaşı'yla ilgili filmler, diziler izleyip, oyunlar oynayıp, kitaplar okurken bu orduyu atladık bilemiyorum.
    bundan bir kaç yıl önce gelip de "ikinci dünya savaşı dönemi almanyası üniformaları ve rütbeleri kuşanan ama sovyet rusya araçları kullanan, rusça konuşan eski nazilerden oluşan ordu" deseniz "siktir git lan öyle şey mi olur, gerçi süper crossover fantazisi" derdim. bir diğer süper crossover'da hitler hoca zaten:
    https://youtu.be/p_lwqgauneq?t=16

    ama var böyle bir şey, adı da nationale volksarmee.

    wikipedia ve tarihi kaynaklara göre, hitler'in geri çekilmesine izin vermediği ve bir noktada ölmelerini emrettiği 6. ordunun ileri gelen subayları, teslim olup sovyetlere esir düşmüş, haliyle hitler ve nazilere karşı büyük bir düşmanlık beslemeye başlamışlar, bu noktada alman ordusu wehrmacht ile nazi partisinin paramiliter ordusu schutzstaffel(ss) farkına dikkat çekmek gerekir. her ss iyi kötü bir nazidir ama her wehrmacht mensubu nazi değildir. "hatta birbirilerini sevmezler, alman subaylar eğitimlidir, aristokrattır, ss subaylarına köylü cahil gözüyle bakarlar" (burası ilber ortaylı sesiyle)

    6. ordu mensuplarının gulag'larda tutsaklık yaptığı dönemlerde, sovyet makamları bunlara yeni kurulacak doğu alman ordusunda görev almaları karşılığı özgürlük teklif etmiş. tabi "yok ya ben gulag'larda mutluyum" diyecek bir thor'un sevdiği kulu bulunamayacağından, hepsi kabul etmişler ve vaktiyle savaştıkları ülkenin ve ideolojinin emri altına girmişler.

    başlangıçta asayiş amaçlı yerel milis gücü olarak başlayan nationale volksarmee, zamanla orduya dönüşmüş, yetmiyormuş gibi süreç içerisinde ikinci dünya savaşı sırasında tasarımına bizzat hitler'in dahil olduğu wehrmacht üniformaları giymeye başlamışlar. daha da ilginci, büyük savaş sırasında almanya'nın geliştirdiği ancak savaşın sonuna yetiştiremediği yeni miğferleri, botları ve tabancaları üretime sokup aynen kullanmışlar.

    bunun haricinde bütün teçhizat, silahlar, tanklar, uçaklar tamamen sovyetler birliği'nin ihraç fazlası çakma ürünleri: bunlar genellikle sovyetler birliği'nin kullandıklarına nazaran çok daha basit ve ucuz oluyor. hatta o kadar çakma ki, zahmet edip uçak kokpitindeki yazıları almanca'ya bile çevirmemişler, hepsi kiril alfabesinde rusça. haliyle en azından bütün bir hava kuvvetleri operasyon sırasında birbirileriyle rusça konuşuyorlar:

    https://youtu.be/qh1ylc3fx6g?t=106
    (alman aksanlı rusça bambaşka oluyor)

    her şeye rağmen bütün bir varşova paktı içerisinde operasyonel kabiliyeti en yüksek noktada olanlar da yine bu abiler olmuşlar, hatta sovyetler birliği ve bütün doğu blok ülkeleri ile yürütülen paralel tatbikatlarda başarı yüzdesi en yüksek olan ordu olmayı başarmış, batı almanya ve amerikaya gözdağı vermişler. yetmemiş, almanlık ağır bastığından "vassal devlet olunacaksa onu da en iyi biz yaparız" demişler, gidip afrika'da yeni yeni palazlanan zenci komünist partilere ve ülkelere "east german afrika korps" tanımı altında asker ve teçhizat göndermişler, bu sefer de ortaya modern wehrmacht üniformaları giymiş zenci milisler çıkmış:

    https://youtu.be/5csioczy9ra?t=350

    bütün bunlar, bence adolf hitler'in gerçekten ölüp ölmediğine kesin noktayı koyacak şeyler; adolf hitler savaş sırasında ölmeyip, iddia edildiği gibi arjantin'e kaçmayı başardıysa bile, nationale volksarmee'yi kesinlikle kalbi kaldırmamıştır. hadi diyelim onu da sindirdi, zenci wehrmacht askerlerinde kesin inme inmiştir...
hesabın var mı? giriş yap