• 3 yıllık bir mazisi olan, fakat ciro olarak çok yakında dünya devlerini sollayacağını düşündüğüm çinli kampçılık malzemesi üreticisi.

    ürünlerinin büyük çoğunluğu, özellikle de çadır, mat ve yardımcı malzemeleri bu konuda en iyi firmaların ürünlerinin birebir kopyasıdır.

    örneğin şu an çılgın satış rakamlarına ulaşan cloud up 2 modeli (2 kişilik / 1.24 kg) big agnes firmasının fly creek ul 2 çadırının (2016 model 2 kişilik / 1.05 kg) birebir aynısıdır.

    elbette orjinali 400 dolara, çakması 100 dolara satılan çadırların arasında malzeme kalite farkı bulunmaktadır, ancak bu fark 4 kat fiyat farkını izah etmeye yeterli bir fark değildir.

    işin komik tarafı naturehike çadırlarının yanında altlık (çadırın kumaşını korumaya yarayan zımbırtı) hediye ederken, aynı altlığı big agnes'ten almaya kalktığınızda 2 metrelik naylon kumaşa 70 dolar fiyat istemektedir.

    özetle big agnes çadırı türkiye'ye getirmeye kalktığınızda altlığı, yol masrafı ve gümrük vergisini hesapladığınızda 600 dolar karşılığı fiyata mal olmaktadır. oysa ki naturehike'da kargo + altlık dahil 100 dolar gibi bir rakam ödeyerek aynı işi gören çadıra sahip olmaktasınız. bu bakımdan oldukça avantajlıdır.

    bu işlere ayıracak bütçeniz vardır, meraklısınızdır, elbette o zaman big agnes alınız, fakat hem big agnes hem de naturehike sahibi olarak aradaki korkunç fiyat farkını ödemeye değecek bir kalite farkı olmadığını rahatlıkla ifade edebilirim.

    https://goo.gl/scm4rt - cloud up 2

    https://www.bigagnes.com/fly-creek-hv-ul2-person - fly creek ul 2

    aşağıda paylaşacağım çadır ise gene big agnes'in bir başka modeli copper spur ul 2 (iki kişilik / 1.25 kg) çadırının (2016 model) çakması star river 2 (2 kişilik / 1,79 kg) modelidir.

    https://goo.gl/kxvvxf - star river 2
    https://www.bigagnes.com/copper-spur-hv-ul2 - copper spur ul 2

    bu çadırın orjinalini türkiye'ye getirmeye kalksanız altlığı, kargosu, gümrüğü derken 650 dolara mal olurken, 100 dolar civarına çakması star river'i almak elbette daha mantıklıdır.

    bu arada eğer cloud up 2 mi, star river 2 mi diye soracak olursanız eğer solo faaliyet yapacak; çadırda tek başınıza kalacaksanız cloud up 2, eğer arada sırada manitayla çadırda kalırız daha geniş olsun, rüzgara biraz daha iyi dayansın diyecek olursanız star river 2 tavsiye ederim.

    durun henüz bitmedi.

    bu sefer msr hubba hubba çift kişilik çadırı kopyalamışlar. artık detaylara girmiyorum. araştırırsınız.

    https://goo.gl/frnvm6 - paro 2 çadır / 2 kişilik / 1.83 kilo / her şey dahil türkiye maliyeti 145 dolar
    https://www.msrgear.com/…ing-tents-1/hubba-hubba-nx - hubba hubba / 2 kişilik / 1.54 kg / her şey dahil türkiye maliyeti 600 dolar

    bitmedi

    bu sefer msr çadırlarının da üreticisi olan cascade designs'ın thermarest neoair all season şişme matını birebir kopyalamışlar. (elbette aynı kaliteyi beklemeyin, fakat ucuz) orjinali türkiye'de 840 lira, çin'den kapınıza gelen çakması 59 dolar.

    https://goo.gl/pwey6c - isim koymamışlar / paket boyutları aynı / 550 gram
    http://www.everestoutdoors.com/…me-mat,pr-7387.html (link bulamadım türkiye satış linkini koyuyorum) 550 gram

    gene bitmedi (yoruldum amk)

    avustralyalı sea to summit firmasının paketliyken avuç içi kadar yer kaplayan konfor harikası ultra-hafif şişme yastığını kopyalamışlar (korkulur bu adamlardan)

    https://goo.gl/anrz1c - 83 gram / ölçüler bire bir aynı
    http://www.seatosummitusa.com/…s pillow ultra light - 70 gram

    bu arada aklıma gelmişken yazayım, çinliler bu kopyalama işinde aşmış durumda. büyük üreticilerin tümü üretimlerini çin'de yaptırıyor. sanırım çin'deki üreticiler de alt fason firmalara bu ürünlerin kalıplarını verip işi paylaştırıyor. işte bu alt fasonculardan biri (naturehike) bu işe uyanıp hazır elimde kalıp var, aynısını yapayım amk deyip ya allah diyor ve aliexpress mağazasını açıyor. sonrası yürü ya kulum hikayesi.

    bu işlerle ilgiliyseniz, ilginizi çekebileceğini düşündüğüm; en iyi naturehike çadırları anlattığım yazıya beklerim.
  • hepsini okuyup anlatılanlara ikna olduğum outdoor ürünleri markasıdır.
  • bizi zalim outdoor firmalarının elinden kurtaran çinli çadır üreticisidir. kıytırık husky çadır fiyatlarına bakıyorum, sözüm ona hafif çadırı (2 kiloluk sawaj çadıra ultralight demişler) 1850 lira olmuş.

    naturehike candır demeyip de ne yapayım? 1,2 kilo ağırlıkta çadırı kargo dahil 800 liraya satıyorlar. veriyorsun siparişi 10 15 günde eve geliyor.

    dilerim daha da büyür, diğer çadır üreticilerin fiyatlarına çeki düzen vermesini sağlarlar. tabi ya, en nihayetinde sattıkları 5 metre naylon kumaş, 400 gram alüminyum alaşım çubuk. yeter artık, doğa sporları zengin uğraşı olmaktan çıksın. yaşasın çin halk cumhuriyeti.
  • star river 2 model çadırını kullandığım ve fiyatına oranla gerçekten kaliteli çadırlar üreten çinli outdoor ürünleri üreticisi. kaliteli bir çadırı uygun fiyata almak isteyenler mutlaka bu firmanın ürünlerine göz atmalı. sonraki hedefim yine bu firmanın katlanır, sırt çantasına koyabileceğiniz büyüklükteki sandalyesi. kur belimizi bükmese çok güzel ürünleri var be sözlük.
  • bir ürününü aldıysanız bir çok ürününe daha sahip olmanızın olası olduğu çinli outdoor firması (bkz: fiyat performans). ürettiği ürünlerin hemen hemen tamamı marka outdoor firmalarının kopya ürünleridir. ama yalnızca 5te 1 fiyata. ev naturehike fabrika satış mağazası gibi oldu. her şeyini aldım resmen
  • çadırdan çok daha fazlasını üreten çinli firma. amansızca övülecek bir yanı esasen yoktur, kalitesi oldurmaz, öldürmez seviyesinde ancak fiyatları da böyle düşününce gayet uygun perdede.

    bunun yanı sıra kendisini asıl farklı yapan bir diğer konu ise çinli olmasından mütevellit, kabiliyetinin büyüklüğü. nitekim inanılmaz geniş bir ürün yelpazesine sahip. öyle ki, daha önce denenmemiş suretlerde şişme yastıklar veya çantalar görmek mümkün bünyesinde; dolayısıyla official store'u ziyaret eden kampçının kafayı yemesinin, ay sonunu zor getirmesinin müsebbibi olabilir.
  • aliexpress üzerinden edindiğim tam fiyat performans ürünleri yapan çinli outdoor markası. vik1 tek kişilik cadırını, kaz tüyü mont ve şişme matını kullanıyorum. hepsinden inanılmaz memnunum. ayrıntılı bilgi için özelden yazabilirsiniz.
  • 12.0 air modeli ilgimi çekti ama türkiye’ye gönderimi durdurmuşlar
  • çadırları fiyatına göre gerçekten kaliteli firma. eğer ağır şartlarda kamp yapmıyorsanız ve hamallık yapmak istemiyorsanız (kar kampı, rüzgarlı yüksek irtifa faaliyeti) husky ve decathlonun hantal giriş seviye çadırlarından almaktansa bu markanın modellerini tercih edin, rahat edin...
  • övmeye gelmiş gibi olacağım ama m400 uyku tulumu hem çok hafif hem de 0 dereceye kadar çok konforlu bir tulum. güncel durumu bilmediğim için f/p olarak değerlendiremeyeceğim ama teşekkür etmek istersiniz falan diye yazıyorum`::p`
hesabın var mı? giriş yap