• bazı veganların vegan olmayanları tanımlamak için kullandığı uyduruk sözcük. latince kökenli vegan sözcüğünün önüne farsça olumsuzluk eki getirmek kimin fikriydi, çok merak ediyorum doğrusu.
  • ilk defa şurada gördüğüm kelime.

    (bkz: natrans)
  • çok iğrenç bi kelime. öyle böyle nefret etmiyorum bundan. kullanan kişiden otomatik olarak uzaklaşıyorum. non-vegan varken bunu kullanan veganlar azalarak biter umarım.
  • veganların vegan olmayanları tanımlamak için kullandıkları bir sözcük. yerine göre yermek için kullandıkları da oluyor. non-vegan'ın türkçeye farsça üzerinden çevirisi.

    tutturmuşlar navegan navegan diye. ben kendimi veganlık üzerinden açıklamak istemem, bununla ilgili bir sıfatım olsun da istemem.

    dipnot: birinin vegan olup olmaması beni alaka etmiyor, ilgimi bile çekmiyor, olanlara karşı da değil tek derdim benden uzak olsun.
  • bir twitter endemik canlısının kullandığını gördüğüm vegan sıçmığı ucube sıfat. ilk başta bağlamadan anlamını çıkarmaya çalışsam da başarili olamadim. ekşi yardımıma yetişti, tşk ekşi.

    efendim bu sözcük bir nevi küfür. ağızdan çıkışı bile meymenetsiz. nagehan gibi bir tınısı var. veganlar bunu vegan olmayan kişiler için kullanıyormuş. beyaz bebelere zenci olmayan demek gibi bir şey. pek uygunsuz. kendi aralarında tamamen alienationa dayalı bir bağ kurma çabası. çünkü bir noktadan sonra konuşacak bir şey kalmıyor ve kendinden olmayana sallamak topluluk içinde çoğu kişinin kolayca dahil olabileceği ortak bir aktivite rolünde yırtık dondan fırlar gibi ortaya çıkıyor. yunan-türk atışmaları bunun en iyi örneklerinden.

    ancak bir yerden sonra azınlıkların, genel olarak, kendine bir düşman belirleyip bunun üzerinden birlik kurma çabası bıkkınlık getirmekte. veganlar bu olayın dozunu kaçırarak tüm evrimsel süreci ve kendi halinde yaşayan vatandaşı düşman belirlemiş durumda.

    beyaz doslatlarımın zenci dostlarıma non-white dediği bir dünya hayal edin. ortaya çıkan cümbüş gözünüzün önüne gelmiş olmalı. işte kullandıkları sözcük tam olarak bunun eşdeğeri.

    kendi halinde takılan, dertleri kendilerinden olmayana saydirmak olmayan, sürü psikolojisinin etkisine girmeye veganları tenzih ederim. onların vitamini bol olsun.

    bana navegan diyene ben de bitkiller* derim.
  • veganlarin kendilerini merkeze koyarak, vegan olmayanlari ise ötekilestirmek amaciyla adlandirdigi pejoratif, kücümseyici tanimalama bicmi.

    fakat burada asil anormal olan, yani normlara aykiri davranan, homo sapiens biyolojisini inkar eden taraf bizzat veganlar oluyor...

    dolayisiyla ortada kücümsenecek bir kesim varsa o da b12 eksiliginden ötürü algilari bozulmus, dini tarikat müritlerine dönmüs veganlardir.

    bilirsiniz tarikatlerdeki müritler kendilerini üstün ahlakli insan, cennete girmeye layik kisiler, müjdelenmis topluluk, allahin biricik kullari olarak görürler. dinsizleri, az ibadet edenleri ve hatta direkt kendi cemaatlerinden olmayanlari ise müşrik, mürted, münafık gibi oldukca asagilayici sifatlarla tanimlarlar.

    iste veganlarin da siradan, normal insanlara bakis acilari aynen böyle. bizlere “navegan” derken aslinda alt mesaj bambaska. eger imkanlari olsaydi, bir vegan dünya diktatörlügü kurmak ve herkesi zorla veganlastirmak isterler. cünkü hayvan sömürüsü (!) tamamen sona erene dek son insan bile veganlastirilmalidir bunlara göre. veganlara göre naveganlar ahlaksiz, vicdansiz, kalpsiz, merhametsiz, cani, cinayet meraklasi, hayvan öldürmekten haz alan yok edilmesi gereken günahkarlardir...

    kisacasi size navegan diyen bir vegan, sizi dinsiz olmakla suclayan sarikli cübbeli bir isid militani kadar radikaldir ve tehlikelidir.

    sokakta gezen isid militani tipli kisilerden nasil uzak duruyorsaniz size navegan diye seslenen bir vegandan da uzak durmalisiniz.
  • bugün twitter'da öğrendiğim vegan olmayan normal insanlar için veganların kullandığı tabir.

    hayvansal gıda tüketen insanlara navegan değil normal insan diyoruz biz.
  • simdi bu arkadaslari nayavsak olarak tanimlasak bozulmazlar sanirim. ınsanlari alakalari olmayan bir sey uzerinden tanimlamak nasil bir dalyarakliktir anlayamadim.
hesabın var mı? giriş yap