• mit'de aviation ve yapay zeka üzerine yaptığı doktorasını bitirmesine ve türkiye'ye kesin dönüşüne kısa bir süre kalan sevgili nazım kemal üre'nin, önümüzdeki aylarda itü'de yrd. doç. olarak göreve başlamasını bekliyoruz.

    kendisi aynı zamanda fatal mind ve your pain is endearing gruplarının eski basçısıdır. fatal mind'ın 2007-2010 dönemi dorock konserlerinde river dragon ve the philosopher eşliğinde az kafa sallamamışızdır. ayrıca achroma rising adlı projede de yer almaktadır. gerek enstrümanındaki, gerekse akademik hayattaki idealistliğini takdir ettiğim dünyalar tatlısı bir insandır kendisi.
  • egitimini itu ve mit'de tamamlamis ucak-uzay muhendisi. su anda istanbul teknik universitesinde arge gorevlisi. ayrica bas gitar calmaktadir. ahmet saracoglu ile birlikte achroma rising adli progresif metal projesini kurmustur(sonradan ikiliye eren basbug katildi). kendisi bircok dalda basarili olmasini siki zaman yonetimine borclu oldugunu dusunmektedir.
    bu kadar basarili bir insan gorunce insan ister istemez cekiniyor, kendisi ile bulusmak istedigimi utanarak soyledigimde sicakkanli bir tavirla kabul edip bana selfis'te* sicak cikolata ismarladi. onumuzdeki yillarda adinin daha da cok duyulacagina ve hem muzikal hem akademik anlamda cok buyuk islere imza atacagini umuyorum.
  • youtube'da ver elini victor wooten al elimi john patitucci gel oğlum steve bailey gezinirken yorumların birinde adına rastladığım ve bir kaç tık sonra karşımda grubuyla şu videosunu bulduğum şahıs:

    http://youtu.be/93sxmejjvuo

    müzikleri ilgimi çok çeken bir şey olmasa da ortadaki virtüözite takdire şayan. eren başbuğ zaten eren başbuğ ama kemal üre acayip şeyler yapıyor burada, özellikle 2:00 civarında kendi yarı sahasından kontra atağa kalktığı bir bölüm var ki ağlamak istedim.
  • achroma rising - water devours the earth

    2:00 daki insan ötesi partisyonu gördükten sonra dibimi düşüren arkadaş
  • 3 sene once nasil phd yapabilirim diye arastirirken, ask.fm sayfasini okuyup, lisanstayken bir laba dahil olup, arastirma yapmaya baslamami saglayan uber hoca. kendisi itu'de, deep learning, deep reinforcement learning, probability and statistics, intro. to optimization, optimization, engineering math derslerini vermektedir.
  • o kadar baba bas çalarken ne ara ders çalışıp mit'de doktora falan yaptı merak ettiğim über hoca. wonderkid gibi bir şey.
hesabın var mı? giriş yap