• türkiye'de hikaye/masal anlatıcılığı üzerine düzenlenmiş ilk kongre olması sebebiyle ile önem arzeden uhak2017'nin açılış konuşmacılarından biri, masal anlatıcısı.

    hakkında daha geniş bilgi için tıklayın.
  • mit, sözlü gelenek ve kolektif bilinçdışı üzerine düşünüyor, çalışıyorsanız, mutlaka bu konuşmasını dinleyin.
    masallarını dinleyen çocuklar pek şanslı. kendisini bir yetişkin olarak dinlemek yerine çocuk olarak dinlemeyi çok isterdim.
  • ilk kitabı doğan kitap etiketi ile raflardaki yerini almış efendim.

    kitabın tanıtım şöyle

    masal bizi aslımıza kavuşturan efsunlu sözdür.

    biz yetişkinler ne zaman bir masal dinlesek içimizdeki çocuk uyanmaya başlar. ne zaman bir masal anlatılsa iç evrenimizin karanlık odalarında kilitli kalan çocuğun kalbi güm güm atmaya başlar. kalbin bu çağrısı o karanlık odanın kapısını açacak tılsımdır. böylece kapı yavaş yavaş aralanır, içimizdeki çocuk çekinerek kafasını dışarı uzatır ve kapalı kaldığı o odadan masalın efsunlu sesine kulak vererek usulca dışarıya çıkmaya başlar.

    çünkü masal bizi aslımıza kavuşturan efsunlu sözdür. masal dinleyip, masal anlattıkça bizi terk etmiş olan içimizdeki çocuk, masalın cazibesine kapılıp yuvasına geri döner. masal bilinçdışımız ile olan bağımızı güçlendirir. dişil yanımızı büyütür. içimizdeki kahramanı uyandırır. özetle masal, insan olma serüveninde bize güç verir, el uzatır ve rehberlik eder.

    2017’de almanya’da “thüringen masal ve efsane ödülü”ne layık görülen, hikâye anlatıcısı ve eğitmen nazlı çevik azazi; bizi masallarla dönüşeceğimiz, içimizdeki çocuğu uyandıracak, ruhumuzla yeniden bağ kurmamızı sağlayacak bir yolculuğa davet ediyor.
  • kendisi iyi bir masal anlatıcısıdır. mardin'de çok keyifli zamanlara ortak olmuştuk.
    maalesef kitabı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
    sanırım biraz kafası karışık bir yazım olmuş. kitap masal türünü anlatan bir kitabı mı, yoksa masalları içeren bir kitap mı belli değil.
    anlatırken kullandığı güçlü dil, yazıya dökünce uçup gitmiş gibi. buna rağmen okunabilir bir kitap. imla açısından tecrübeli bir gözün süzgecinden geçmiş gibi.
    masal anlatmaya devam, bırakalım yazmak kalemşörlerin işi olsun.
  • yeni kitabı ilk kitabı gibi yine doğan kitap etiketiyle raflarda yerini almış masalcımız. son yıllarda yükselen masal anlatıcılığı için katkıları yadsınamaz birisi nazlı çevik. tanımaktan mutlu oldugum güzel insanlardandır. nazlı'nın kitaplarını okuyun, masal anlatılarını dinleyin ruhunuzu şifalandıracağından emin olabilirsiniz.

    ikinci kitabının linki
  • çok güzel bir canlı yayın var şu anda tam da masallarla ilgili

    ilgilenenler için
  • şahsen anlatımında vurgu ve tonlama unsurlarını geliştirmeli diye düşünüyorum. kulak tırmalıyor.

    onun dışında türk anlatı geleneğine verdiği emek tabiki yadsınamaz.

    başarıları daim olsun.
hesabın var mı? giriş yap