• o kadar basketbol'un zirvesi kabul edilen ki; oraya sadece oyuncuların gitmeyi hayal kurmasının değil, oyuncuları destekleyen taraftarların da bir o kadar gitmelerinin hayalini kurmasının söz konusu olduğu lig.

    şimdi bakıyorum fikstüre. gece 8 maç oynanacak. bunların 4'ünde türk oyuncularımız var. istisna mı diyorum. bir sonraki günün maçlarına bakıyorum. yine 8 maç. yine yarısında türk oyuncular var.

    şimdi allah'ın adını verdim ey magic johnson'la, m.j. ile ne bileyim bir orlando'lu shaq ya da supersonics'li kemp ile yetişmiş nba-severler. bugünleri göreceğimize o zamanlar olsa inanamazdık değil mi?
  • eskiden bu ligde evsahibi takımın beyaz forma giymesi kural gibi bir şeydi. hatta tek istisna olarak lakers'ın kendi sahasında beyaz yerine açık renk olarak sarı giydiğini hatırlarım. oysa şu anda izlemekte oldugum maçta evsahibi miami siyah , misafir chicago beyaz giymiş durumda. demek bu adet kalkmış.
  • her maç öncesi nba.com üzerinden yayınladıkları medya notları adı altındaki pdf'leri çok fazla detaylı bilgi ve istatistik içeriyor.

    http://www.nba.com/jazz/news/notes.pdf
  • çok başarılı ancak daha da nitelikli ve izlemesi keyifli olabilecek bir organizasyon. kaan kural ve orkun çolakoğlu ikilisi potacastlerinin bu tarih itibariyle sonuncusunda, ideal bir lig düzeninin nasıl olması gerektiğinden bahsettiler, takım ve maç sayısının düşürülmesi gibi tartışılan bir konuda doğru saptamalar yaptılar. gerçekten de ligdeki takım sayısının düşürülmesi demek, boşta kalan nitelikli oyuncuların diğer takımlara dağılmasıyla daha iyi kadroları beraberinde getirecektir. daha az maç oynamak da maç seçen oyuncuları ve takımları -atlanta hawks gibi- kısmen azaltacaktır ve ortaya daha kaliteli bir basketbol çıkacaktır.

    ancak bana göre, ligde bunun dışında bir çok ciddi problemden bir tanesi de -benim en çok gözüme çarpan diyeyim- hakemler. sonuçta sıkıştırılmış sezonda onlar da takımlar kadar yolculuk yapıyor, takımlar kadar yoruluyor ve kendilerini hazırlamaları için çok fazla zamanları yok, bunların hepsine tamam. ancak hemen hemen izlediğim tüm maçlarda faul olsun olmasın çalınan otomatik düdükler, gözden kaçan çizgi ihlalleri, abuk sabuk continuation uygulamaları. topu 8 saniyede rakip yarı alana geçirme kuralının esamesi bile okunmuyor, süperstarların muazzam derecede kayırılmasına değinmiyorum bile. wade'in, lebron'un aldığı düdüklerin bazıları gerçekten çok kötü. her şey geçtim, hakemler insiyatif almak konusunda da çok zayıflar. pozisyonun uzağındaki bir hakem yanlış bir karar verdiğinde, yakın hakem onu düzeltmek için hiçbir şey yapmıyor. ama bunların hepsi sadece bu sezonki yoğun tempoyla ilgili değil, nba senelerden beri hakem problemi yaşıyor ve hatta artık bu bir faktör olarak kabul edilmiş durumda ve hiç bahsi bile geçmiyor.
  • bu gece yine temsilcimiz olan 6 türk'ün de takımlarının ter dökeceği lig.

    bunlardan memo, sırt ağrılarından dolayı oynayamıyor. bu da all-star arasından sonraya kaldığı bilgileri ile birleştiği için onun oynaması beklenmiyor.

    öte yandan semih gözüne parmak yedi ve 4 dikiş atıldı. fakat maça geri dönmüştü. az da olsa oynar, belki de hırs yapar çok oynar.

    diğer taraftan memo'nun takımının rakibi hido ve magic.

    ömer'in takımı bulls'un rakibi ise, son haftaların sadece bizim gözümüzde değil, nba'de de parlayan yıldızı ersan ilyasova'nın takımı bucks.

    enes ve jazz ise twolves ile karşılaşacak.

    edit: saçmalama düzeltmece için teşkür: urbiyo
  • önümüzdeki sene nba yolcusu olma ihtimali olan avrupa ligleri oyuncuları şöyle sıralanabilir:

    giorgi shermadini (cantu), viktor sanikidze (solar bologna), bo mccalebb (siena) , milan macvan (partizan), bojan dubljevic (buducnost), richard hendrix (maccabi), miro bilan (cedevita, yolu çok zorlu olsa da), latavious williams (badalona), micah downs (manresa), paul davis (cajasol), furkan aldemir (galatasaray), nikola mirotic (real madrid), robert rothbart (olimpija, çok zor ama şansı var), marcus slaughter (brose basket), stevan jelovac (antalya, uçuk bir örnek), evan fournier (poitiers), fabien causeur (cholet), rick jackson (roanne), bojan bogdanovic (fenerbahçe), jonathan gibson (trabzon), ludovic vaty (gravelines), matthew bryan amaning (hacettepe), alessandro gentile (benetton), augusto cesar lima (malaga)
  • bacanak bunları twitter'da takip edeyim dedim, vay babayın kemiğine sırf spam ulan. hemen saldım, sonradan sen beni follow etmeyi bırakmışsın diye tweet de yollamış, çok kırılmış, ağlamış diyolla.
  • 2004-05 sezonunda 21 nba oyuncusu sezonu 20 sayı ortalamanın üzerinde, bunlardan 7'si ise 25 sayının üzerinde ortalamalayla tamamlamıştı,

    2005-06 sezonunda 24 nba oyuncusu sezonu 20 sayı ortalamanın üzerinde, bunlardan 10'u ise 25 sayının üzerinde ortalamalayla tamamlamıştı,

    2006-07 sezonunda 20 nba oyuncusu sezonu 20 sayı ortalamanın üzerinde, bunlardan 9'u ise 25 sayının üzerinde ortalamalayla tamamlamıştı,

    2007-08 sezonunda 26 nba oyuncusu sezonu 20 sayı ortalamanın üzerinde, bunlardan 5'i ise 25 sayının üzerinde ortalamalayla tamamlamıştı,

    2008-09 sezonunda 20 nba oyuncusu sezonu 20 sayı ortalamanın üzerinde, bunlardan 6'sı ise 25 sayının üzerinde ortalamalayla tamamlamıştı,

    2009-10 sezonunda 15 nba oyuncusu sezonu 20 sayı ortalamanın üzerinde, bunlardan 7'si ise 25 sayının üzerinde ortalamalayla tamamlamıştı,

    2010-11 sezonunda 18 nba oyuncusu sezonu 20 sayı ortalamanın üzerinde, bunlardan 8'i ise 25 sayının üzerinde ortalamalayla tamamlamıştı,

    bu sezon 11 nba oyuncusu sezona 20 sayı ortalamanın üzerinde ortalamayla, bunlardan sadece 4'ü ise 25 sayının üzerinde ortalamalayla devam ediyor.

    nba yıldız oyunculardan kurulu sistemler yerine takım oyunu üzerine sistemler kurma yoluna gidiyor. 25 sayı ortalamasının üzerine çıkabilecek oyuncu sayısı ise gün geçtikçe azalıyor. basketbol önümüzde 10 yılda bol star ve az süperstarla oynanacak. 34 yaşındaki kobe bryant'in sayı kralı olabildiği nba 10 senedir winner bir süperstar yetiştiremiyor. öyleki bu süreçte en çok ümit bağlanan lebron james nba'in en iyi 5 oyuncusundan biri daha takımda olmaksızın şampiyonluk kazanma şansı olmadığına inanıp takım değiştiriyor. yine de kobe, nowitzki, kidd, pierce, garnett gibi yaşlı kurtlar rose, howard, lebron james, durant gibi isimler yerine şampiyonlukların sahibi oluyor.
  • amerika'da yasayanlarin turkiye'dekiler kadar ciddiye almadiklari basketbol organizasyonu. bu herifler nba'i daha ziyade show agirlikli bir yer olarak gordukleri icin, basket olarak ncaa maclari ile cok daha yakindan alakali gibiler. malum college maclari cok daha cekismeli, kiran kirana geciyor, ayrica tam bir takim oyunu seklinde.
hesabın var mı? giriş yap