• lebron'un batıya gitmesiyle nba'in çok sevdiği lakers vs celtics çekişmesine ihtimal doğdu. ne olur ne olmaz parselliyorum buraya *
  • buraya yazıyorum.
    boston celtics v golden state warriors
  • bana da golden state - boston oynar gibi geliyor bence şu anda gsw ' yı zorlamaya en yakın takım boston gerek çok yönlü kanat oyuncuları gerek brad stevens faktörüyle batıda da şimdilik okc warriors 'u zorlayacak gibi.
  • toronto-gsw final şampiyon gsw bitti
  • 1998'den beri lebron duncan shaq ve kobe ihtiva etmeyen ilk final serisi olacak.
  • yukaridaki entryi bir tik ileriye tasiyalim 1980'den beri icinde lebron, duncan, shaq, kobe, jordan, magic, bird, ve drexler olmayan ilk final serisi olacaktir.

    aslinda gonul burda clyde drexler yerine hakeem'i yazmak isterdi ama 1990 portland-detroit finalini oynamis birine ihtiyac kaliyordu, clyde ile hem 1990 finali hem de 1994 houston/new york finali tamamlanmis oldu. hakeem'in diger finallerinden bird ve shaq o yillari halleti. ayrica kobe sevmeyen biriyseniz onun yerine derek fisher, pau gasol, ve hatta luke walton'u ekleyebilirsiniz. jordan yerine pippen'i, magic yerine kareem'i, bird yerine mchale ya da parish'i koyabilirsiniz.
  • üstteki entry benim utancım olarak dursun ama finaller rapors- warriors oldu.

    warriors ilk defa saha avantajıyla gitmeyecek nba finallerine, toronto ise gerçek anlamda taraftara sahip nadir takımlardan biri nba'de.

    warriors'da ilk maçta durant ve cousins'ın oynamayacağı açıklandı, durant henüz saha da idman yapmaya bile başlamamış yani muhtemelen ikisi de deplasmandaki ilk iki kaçta yoklar.

    ilk 5 olarak warriors ne kadar öndeyse bench olarak raptors o kadar önde, warriors yıldızlarını 40+ dakikaları zorlayacaktır. toronto'nun kawhi dışında hiç kimseyi o kadar zorlamasına gerek yok.
    bunun dışında warriors uzun süredir sahadan uzak bu onlara nasıl etki edecek bilmiyoruz ama toronto'nun 6. maçta işi bitirmesi o açıdan iyi oldu. soğumadan, tempolarını kaybetmeden ideal bir dinlenme ile finallere başlayacaklar.

    warriors bildiğimiz yüksek tempo oyununu oynamaya çalışacak, çok top çevirecek. savunmada ise kawhi ile bire bir eşleşebilecek 3 oyuncuları var. yani bucks gibi ikili sıkıştırma getirmek zorunda değiller.
    bogut'u kullanabilir warriors bu seri de hem top dağıtımına katkı sağlayabilen, hem karşı da işini çok zorlaştıracak bir hücumcu yok, hem ribaundlarda üstünlük kurmalarını sağlayabilir.

    toronto yine kawhi'a bakacak ama şutörlerin kendini bulması ile takım halinde de bir şey üretebilir hale geldiler.
    savunmada ise gasol çok sıkıntı olur diye düşünüyorum. curry gasol'u baş başa bırakmak ölüm demek. curry'i zaten drop yaparak savunamazsın, mecbur trap yapacaklar. bu da 4'e 3 oyun demek, o oyunda, formda bir green varken, uzun süre warriors kitlemek zor. gasol'un savunmada yarattacağı negatif etkiden kurtulmak için kenarda tutarsan onun pas dağıtımından falan feragat etmiş olacaksın ve ibakada curry switch'ini çok iyi savunamayabilir.

    toronto daha önce böyle bir hücum gücüne yakın bir takımla oynamadı. warriors'u 100 sayının altında tutmaları çok zor. warriors'un savunması çeşitli açılardan çok iyi olsa da harrell bile neler yaptı gördük. siakam'dan ciddi katkı alabilir toronto. o katkıyı alırsa kendi sayı standartlarını yükseltir ve warriors'la rekabet edebilir.

    seri içinde çok değişim yapacaktır koçlar. toronto eğer bu seriyi kazanmak istiyorsa, ilk iki maçı mutlaka kazanmak zorunda. eğer warriors bir maç çalarak gelirse evindeki maçları ne yapar eder alır.
  • tatsız olacaktır gsw belki nba tarihin en iyi 5 takımından biridir raptors'ın max 2 galibiyet alacağını düşünüyorum.
  • üst üste 25. yılında da izleyeceğim, golden warriors - toronto raptors arasında oynanacak finaller. (94 finallerinden bu yana kaçmadı)

    bununla beraber ilk kez bir doğu batı finali izlemeyeceğiz, king in the north' un taç giymesinin ardından nba tarihinde ilk kez kuzey-güney finali izliyoruz :) kings landing'in sıcak havasına karşılık kuzeyde kendi krallığını ilan eden raptors, yüce hanedanla meydan savaşına çıkacak !!!

    geçen sene de tahmin yapıp tutturmuştum ama bu yıl daha zorlu, daha karmaşık bir nba final serisi bizi bekleyecek ki 2016'dan bu yana en rekabetçi seri olmasını bekliyorum.

    bir kere önce golden state warriors'un hakkını teslim etmek gerekir; nba tarihinde 1950'ler boston celtics'inden sonra üst üste 5 yıl kesintisiz final oynayan ilk ve tek takım!!! onlar üzerinden seriyi yorumlamak lazım çünkü favori -doğal olarak- kendileri.

    gsw çok ilginç bir paradoksun eşiğinde girecek maçlara. her zamanki gibi kevin durant üzerinden iso temelli basketbol + klasik gsw basketbolu şeklinde birbirine organik olarak eklemlenemeyen ama tartışmasız şekilde kazandıkları formül önlerinde duruyor. bu noktada ligin gördüğü en komplike savunmacı, en yıldırıcı isim karşısına çıkacak: kawhi leonard. kendisi durant'i "kimsenin durduramayacağı imkansız durant basketlerine" inirgemeye çok yakın. bundan kastımı anlatayım, diğer serilerde olduğu gibi durdurulamaz iso temelli oyunlar, durant'in topu eline alarak istediği gibi hücum edeceği seçenekleri %50 oranında kısıtlayacaktır kawhi. top çalmada da bir üstat. fizik olarak güçlü, thrash talklarla yılmayacak bir tasdikli winner!!! burada golden state devreye klasik pace and space basketbolunu ve klasik oyun şablonunu koymak durumunda. o zaman da iş -durant'in aslında hiç de benimsemediği ve bu şekilde asla oynamadığı- draymond green'in temel dişli olduğu basketbola dönecek. curry-klay-green basketbolunda hiç unutulmamalı ki temel başlangıç curry değil green'in top dolaştırması ve etkin top çevirmeyle şekilleniyor. toronto'da green'i durdurabilecek size da ve istekte isimler var. ancak kyle lowry'nin, danny green'in stephen curry ve klay thompson karşısında gerçekten yetersiz kalacakları da bir gerçek. ben finallerde durant'ten ziyade curry'nin öne çıkacağını düşünüyorum. ve çıkması gerektiğini de... tabii bu durum sonuç olarak off-season'da çok şeyin değişimine gebe. o da başka konu.

    toronto açısından bakarsak; en önemli skor tehditleri olan kawhi leonard hem durant hem green tarafından hırpalanacak bir isim. onu durdurmak tabii ki de imkansıza yakın ancak finallere gelmişken, bu seviyede kendisinin ne kadar yıpranabileceğini tahmin edersiniz. burada başta siakam olmak üzere lowry skor ve hücum açısından önemli görülse de asıl etkiyi yaratacak kişi varlığıyla hampton's five'ın yapısını değiştirecek kadar tehditkar duruyor: marc gasol. nba finallerine kadar karşılarında adam gibi bir pota altı oyuncusu görmemiş olan warriors karşısında onların canını en çok yakacak ismin -kawhi'dan sonra- gasol olacağını tahmin ediyorum. tempoyu düşürmeleri ve savunmada aşırı dirençli olmaları gerekiyor ki dengesiz hücumlarda kawhi-green-lowry'den 3 sayılar ve kolay sayılar bulsunlar.

    sonuç olarak ben iki takımın da deplasmanda 1'er maç kazanabileceği bir seri bekliyorum. sezon maçlarını düşünürseniz formda warriors'un süpürgeyi çıkarması bence imkansız. golden state'e karşı lowry-green-kawhi-siakam dörtlüsünün switch savunmasındaki başarısı hayati olacak. benim açımdan tartışmasız şekilde desteğim raptors'dan yana olacak çünkü kawhi leonard'ın "şanlı yürüyüşü" bu sezon play-off'ların en özel hikayesi oldu ve onun gibi bir isim bir yüzük daha hak ediyor. ayrıca sistem bug'larını bularak kurulmuş rekabete aykırı warriors'un yenilgisini izlemek de ayrı bir zevk verecek biz underdog severlere ama toplamda favorinin warrios olduğu da bir gerçek. 4-2 ya da 4-3 skorla seri biter. umuyorum raptors alır ama warriors bir adım önde.
hesabın var mı? giriş yap