• (deprem, dolar, ve diğer can sıkıcı gündemden kaçmak için bu aralar fırsat buldukça nba yazıları yazmaya çalışacağım. niyetim 2020 offseason hakkında bilgi ve yorum/tartışma içeren entryler girmek. ardından her bir takım için kısa kısa offseason beklentileri üzerine bir seri yazmak istiyorum. bu seride odaklanmaya çalışacağım bakış açısı, salary cap gerçekleri ve olası takım stratejileri ve politikaları üzerinden olacak. takımlara dair henüz tek satır yazmış değilim. önce şu yeni sezon bilgileri ve salary cap değerleri bir netleşsin bakalım. yine de merak ediyorsanız takipte kalın sevgili romalılar ;) )

    ---

    nba severlerin az ya da çok takip ettiği ölçüde, nba yönetimi ile nbpa (oyuncular birliği) son günlerde çok yoğun görüşmeler gerçekleştiriyorlar. bu görüşmelerden çıkacak sonuç (bir kez daha uzatmazlarsa eğer 6 kasım karar vermek için son gün) gelecek sezonun takvimini, uzunluğunu, salary cap değerlerini, maaş ödemelerindeki kesinti miktarının nasıl yapılacağını netleştirecek. bu kararlar doğrultusunda gözümüzü sırasıyla 18 kasım’da yapılacak 2020 nba draft’ına ve devamında çok hızlı ilerlemesi beklenen transfer (free agency, takaslar vs.) dönemine ve ardından takımların yeni sezon hazırlıklarına ve en nihayetinde yeni sezona dikeceğiz. eğer yeni sezon nba yönetiminin istediği gibi noel öncesi başlayacaksa bu entry tarihi itibariyle sadece 50 günden bahsediyoruz.

    şimdi bu konuları sırasıyla açalım.

    ---

    gelecek sezonun ne zaman başlayacağı belli mi?

    aslında sezonun ne zaman başlayacağından ziyade ne zaman biteceği daha önemli. nba yönetimi hem yazın televizyon reytinglerinde sorun yaşamamak için hem de 2021-2022 sezonunda daha normal bir takvime dönebilmek için ligin bitişini en geç temmuz ayına denk getirmek istiyor.
    ligi temmuzda bitirebilmek için ise normalde 82 maçlık bir sezondan bahsediyorsak, aralık başı gibi başlamak gerekirdi. ancak içinde bulunduğumuz koşullarda (pandemi, bubble vs.) böyle bir planlama mümkün olmadı.

    ---

    x-mas -noel- tarihi neden önemli?

    yukarıdaki sorundan devam edersek, nba yönetiminin çözüm önerisi şu: “olabilecek en erken tarihte başlayalım, temmuz’u aşmamak koşuluyla yapabileceğimiz kadar maç yapalım.”
    buna göre de 22 aralık gibi başlayıp 72 maç yapmayı öneriyorlar. noel tarihi ekonomik olarak en yüksek gelir projeksiyonunu sağlıyor.
    eğer başlama tarihi 3-4 hafta kadar sarkarsa (en çok konuşulan ikinci tarih 18 ocak martin luther king gününe göre başlamak) bu durumda ise sezonun 72 maç değil daha kısa olmasını istiyorlar.
    öte yandan nba yönetimi oyuncular birliğini şu konuda uyarıyor: zaten bu sezon pandemiden dolayı çok para kaybedeceğiz. eğer 22 aralık yerine misal 15 ocak gibi başlarsak fazladan kaybedeceğimiz para 500 milyon doları geçecektir, daha da çok olabilir.

    yine de son gelen haberler 22 aralık’ta başlama görüşünün ağırlık kazandığını ve oyuncular tarafından oylanacağını söylüyor.

    ---

    oyuncuların kontratı belli değil mi? patronların cüzdanı oyuncuların derdi mi?

    o iş tam olarak öyle değil. avrupa’daki gibi olmuyor. lig birliği (takım sahipleri) ile oyuncular birliği, ligin kazandığı tüm paraları cent’i cent’ine hesaplayıp ardından yarı yarıya (aslında %49-51 bandında oyanayabiliyor ancak entrynin selameti açısından %50-50 kabul edelim) bölüşüyor. misal, lig pandemi olmayan 82 maçlık normal bir sezon oynasaydı salary cap söz gelimi 8 milyar dolar olacaktı diyelim. bu durumda herhangi bir oyuncunun -hadi cedi osman diyelim- yıllık kontratı 8,8 milyon dolar olsun. normal bir sezonda yılın sonunda yapılan tüm hesaplamalardan sonra cedi diğer tüm oyuncular gibi %50-50 (51-49) pazarlığına uygun olarak hemen hemen 8,8 milyon dolarını ( +/- 100 bin dolar) alacaktı (vergileri yok sayıyorum entry’de). tabii bu parayı yılın sonunda tek seferde almıyor. yıl boyunca taksit taksit alıyor. ancak önümüzdeki sezon ligin gelirleri pandemiden dolayı misal 6 milyar dolara (%25) düşecekse, cedi’nin alacağı para da 6,6 milyon dolara düşecek demektir. o yüzden ligin gelir kaybetmesi (daha az kazanması) oyuncuların da gelir kaybetmesi demektir.

    burada bir parantez de escrow denilen olaya açmak lazım. normal zamanlarda oyuncuların maaşlarının %10’u escrow denen bir tür kumbara hesabında tutulur, sezon sonunda hesap kitap tamamlanınca, gelirlerde takım sahipleri aleyhine bir düşüş yoksa iade edilir, düşüş varsa içinden ilgili miktar kesilir ve kalanı iade edilir. oyuncuların payında bir eksiklik çıkarsa aradaki fark pay hesabıyla her oyuncuya ayrı ayrı ödenirdi.

    bu sezon ise ligin gelirlerinin büyük oranda düşeceği neredeyse kesin olduğu için takım sahipleri %10’luk escrowun yeterli olmayacağını söylüyor (haklı olarak) ve bu miktarı arttırmak istiyor. nbpa ise artışı kabul ediyor ancak oran konusunda anlaşamıyorlar. yine de bu konu bir şekilde çözülür, ayak bağı olmaz diye düşünüyorum.

    ---

    peki yeni sezonda salary cap ne olacak?

    işte ortalama bir taraftarı en çok ilgilendiren soru bu. çünkü transfer piyasasını belirliyor. geçen sezon salary cap değerleri yaklaşık olarak 109 m$ cap sınırı, 132 m$ lüks vergisi sınırı ve 138 m$ apron olacak şekildeydi.

    normalde her sezon cap hesaplanırken önceki yılın verileri ve yeni sezonun bilinen değerleri kullanılarak çok titiz bir bütçe hesabı yapılır, cap değeri ona göre belirlenirdi.

    (burayı okumasanız da olur: tahmini olarak önümüzdeki sezon için kesin olarak bilinen televizyon, sponsorluk gibi bazı net değerler olduğu gibi alınırken; bilet, maç günü satışları, çeşitli ürün satışları, reklamlar gibi tam bilinemeyecek gelirlerin ise önceki yıla göre %4,5 fazla artacağı düşünülür. kabaca bu iki grubun toplamı bri (basketbol related income) demek oluyor. bunun yaklaşık %43’ü ise güncel salary cap olur .. falan filan. ileri okumalar yapmak isteyen meraklısı için google’a larry coon + cbafaq yazın ve ilgili linke tıklayın)

    eğer yine aynı matematik hesabı yapılırsa (2019-2020 gelirleri çok düştüğü için) bu sezon salary cap’in çok keskin bir şekilde tahmini 90 milyon dolar civarına düşmesi olası. benzer şekilde lüks vergisi ve apron değerleri de 110 - 115 milyon dolar civarına düşebilir. bu durumda çoğu takım lüks vergisi ve apronun üzerinde olur. oluşan vergi yükü anormal değerlere gelir.

    ancaaaaaakkk, cba’de geçen bir diğer kurala göre nba ve nbpa kendi aralarında anlaşıp matematik hesabı dışında sanal bir değer belirleyebilirler. genel beklenti böyle bir sanal değer belirleneceği şeklinde. aslında tekrar ediyorum salary cap değeri kâğıt üzerinde ne olursa olsun, oyuncuların toplam kazancı yıl sonunda toplanan gerçek gelirlerin yarısı olacak zaten.

    ---

    o hâlde salary cap’in gerçek değerler üzerinden hesaplanmasının -yaklaşık 90 m$- artıları eksileri nedir?

    eksileri:
    serbest oyuncular için transfer piyasası tamamen kitlenir. neredeyse hiçbir takımın cap boşluğu olmaz. çok az takımın tam mle’si olur. çoğu takım aşırı vergi cezasıyla karşı karşıya kalır. serbest oyuncular oldukça düşük kontratlara imza atmak zorunda kalır.

    artıları:
    kontratı devam eden oyuncuların pastadan aldığı pay bir tık artar. cedi örneğinden devam edersek 8,8 olan kontratı ligin gelir kaybıyla beraber kendisine 6,6 milyon dolar getirebilir. eğer cap 90 m$ olursa misal 6,8 m$ kazanır, yok eğer cap sanal olarak 120 m$ ilan edilirse 6,4 m$ kazanır falan filan.. (değerleri hesaplamadım, bir fikir vermesi için öylesine yazdım)

    ---

    peki salary cap sanal olarak yükseltilirse ne olur?

    yukarıda yazılanların biraz tersi gibi düşünebilirsiniz. genel olarak daha makul bir offseason süreci geçirilir. benim beklentim cap’in geçen yılın değerine eşitleneceği şeklinde. bununla beraber lüks vergisi sınırı ile apron aynı oranda tutulmak zorunda değil. onlar geçen yılın aynı değerinde sabit kalabilir veya takımları rahatlatmak için birazcık arttırılabilir.

    ---

    oyuncular noelde başlamayı istemiyor mu?

    bu sorunun cevabı karışık. lakers ve miami gibi takımlar için takvim açısından çok ama çok kısa bir ara. geriye doğru gittikçe bubble ortamında bulunan diğer takımlar için de az veya çok kısa bir ara. ancak kabul edilemez değil yine de. tabii takımların kadrolarının hep sabit kalmayacağı transfer ve takaslarla hareketlilik olacağını da göz önünde bulundurun.

    öte yandan oyuncuların daha fazla para kazanma (daha az kaybetme) isteği de var elbette. bu da 22 aralık tarihinin kabul edilme şansını arttırıyor.

    ancak oyuncuların isteksizliği ile ilgili asıl sorunlar 1) yaz transfer dönemi ve hazırlık kampı süreçlerinin çok kısalması, buna bağlı olarak olası komplikasyonlardan (sakatlıklar gibi) çekinmeleri, 2) pandeminin devam ediyor olması, 3) bir önceki maddenin devamı olarak aileleri için çekinmeleri. yine aile konusunda kasım/aralık ayında yapılacak takım değişiklikleri oyuncuların aile düzenleri için de büyük bir sorun.

    insanlar genelde “lebron noel’de başlamak istemiyor, o yüzden konuşmalar çıkmazda” gibi bir algıya sahipler gördüğüm kadarıyla. aralıkta yeniden başlama konusunda kaygıları olan yüzlerce oyuncu var, ve sebepleri büyük oranda insani ve ailesel.

    ---

    benim beklentim nedir?

    22 aralıkta başlayan 72 maçlık normal sezon takviminin kabul edileceğini düşünüyorum.
    salary cap’in sanal olarak yükseltileceğini ve geçen yaza ait değerlerin sabit kalacağını düşünüyorum.
    escrow oranının %18-20 gibi kabul edileceğini bekliyorum.
    18 kasımdaki drafttan hemen sonra free agency’nin başlayacağını ve tüm hamlelerin seri bir şekilde tamamlanacağını düşünüyorum.
    ve son olarak hazırlık kamplarının konuşulan takvime uygun olarak kasım sonu veya en geç 1 aralık tarihinde başlayacağına inanıyorum.

    ---

    (sonraki entryler: takımların offseason hamle beklentileri üzerine şekillenecek. buraya da editlerim)

    ---

    edit:
    offseason tarih ve cap değerleri için: (bkz: #115412103)
    2020 offseason’ının genel panoraması: (bkz: #115424151)
    tüm takım değerlendirmeleri için: (bkz: #115484022)
  • 16 kasım’da takımlar arası takasların başlayabileceği, 18 kasım’da draftın yapılacağı, 20 kasım itibariyle de free agency görüşmelerinin yapılacağı (yani dananın kuyruğunun kopacağı) offseason.

    öncelikle: (bkz: #115412103)

    şimdi, bu offseason’ı etkileyecek dinamiklere detaylıca göz atalım.

    salary cap:

    takımlar, pandemi öncesi uzun vadeli planlamalara göre bu offseason’da cap’in yaklaşık 115 m$, lüks vergisi sınırının 139 m$, apronun 145 m$ olacağını öngörüyorlardı. keza 2021 yazı için tahmini cap’in de 125 m$ civarında olacağı konuşuluyordu. şu anda gelecek yaz cap’inin 112 m$ civarında olması çok daha yüksek ihtimal gibi görünüyor. tüm bu yeni salary cap koşulları takımların bu offseason için hamle esnekliklerini azaltırken öte yandan gelecek yaza yönelik hedeflerini yeniden gözden geçirmelerine yol açabilir.

    gelir/gider dengesi:

    finansal kayıplar, seyircisiz/düşük seyircili maçlar takımların transfer harcamalarını ve sezon stratejilerini etkileyebilir. her patronun bütçesi, işe bakış açısı da aynı değil. bu yaz maaş yükü düşürme, lüks vergisinden kaçınma motivasyonlu kimi takaslar veya draftta pick satışları da beklenebilir.

    cap boşluğu olan takımlar:

    ilk bakışta bu yaz sadece hawks (45 m$), hornets (21 m$), pistons (30 m$) ve knicks (42 m$) (anlamlı) cap boşluğu olacak olan takımlar olarak görünüyor (bu değerler tahminidir?). heat ve phoenix’in de sözleşmesi biten oyuncularını renounce ederlerse cap boşlukları olabilir ancak kendi oyuncularını tutma ihtimallerini daha yüksek görüyorum. caphold’lar sebebiyle onların boşluğu olmayabilir veya düşük düzeyde kalabilir.

    tabii ki cap boşluğu (tüm takımlar için) opsiyonların (oyuncu ve takım) kullanımı, yapılacak takaslar, stretch vs. kararları ile değişebilir. burada yazdıklarım genel beklentiler ile alâkalı.

    cap boşluğuna sahip olan takımların görünürdeki ortak özelliği ise bu sezon için başarı hedefleri / aciliyetleri olmayan takımlar olmaları. peki cap boşluğu olan bu takımlar ne yapacaklar? bazı iyi oyunculara (uzun vadeli ellerinde tutmak veya ilk fırsatta yeniden takaslamak için) 3-4 yıllık kontratlar önerebilirler. bu tür hamleler arasında misal jerami grant, bogdan bogdanoviç, davis bertans, joe harris gibi isimleri görebiliriz. ilgili takımlar cap boşluklarını iyi transferler için veya başka takımların istenmeyen kontratlarını takasla almak için de kullanabilirler. özellikle pistons ve knicks’in bu konuda istekli oldukları söyleniyor.

    giannis ve 2021 yazının etkisi:

    giannis’in (ve 2021 yazının diğer gözde free agent oyuncularının) extension imzalama konusundaki tutumları da bazı takımların stratejilerini etkileyebilir. bazı takımlar tek yıllık büyük kontratlar (miami - dragiç gibi) vermeyi tercih edebilir.
    bazı takımlar ise (belki 2021 cap’inin küçülmesinin de etkisiyle) gelecek sezon hedeflerini çöpe atıp şimdiden uzun vadeli kontrat vermeye yönelebilir.

    takaslar:

    cap boşluğunun az olduğu zamanlarda takasların önemi ve sıklığı artar. bu yaz hangi takımların alıcı, hangilerinin satıcı olacağı da belirleyici olacak. bazı takımların net şampiyonluk hedefiyle veya net playoff hedefiyle yola çıkacaklarını düşünebiliriz. bu takımların alıcı olup kadrolarını güçlendirmeye çalışacakları aşikâr. peki diğer takımların hangileri satıcı konumunda olur? yukarıda bahsettiğimiz finansal faktörler, vergi yükü hangi takımları nasıl etkiler?
    özellikle batı konferansında güçlü ve playoff hedefiyle yola çıkması beklenen takım sayısı çok fazla. bunlardan bazıları playoffları boşverip doğrudan rebuilding’e gitmek isterler mi? bir de mutsuz oyuncular faktörü var, oladipo gibi.

    sign & trade:

    fred van vleet, danilo gallinari gibi serbest oyuncular geçen sezon jimmy butler’ın miami’ye geçişine benzer kontratlarla hareket ederler mi? rfa olan ingram, bogdanovic gibi oyuncular brogdon - pacers hamlesine benzer şekilde takımlarına pick(ler) kazandıracak şekilde sign&trade olur mu?

    rebuilding?

    hangi takımlar playoff hedefinden uzak durup 2021 draftına ve sonrasına yatırım yapacak? özellikle batı’da playoff aslanın ağzında. oradaki hangi takımlar “aman bu sezonu boş ver, önümüzdeki sezonlara bakalım” modunda hareket edecek? bu sezon özelinde salonlar boş olacaksa rebuild kararı almak daha mı kolay olur?

    retooling?

    sixers, rockets gibi takımlar değişen yönetim ve koçlar sonrası -pahalı- kadrolarını dönüştürmeye çalışırlar mı? orlando, san antonio, chicago, belki new orleans gibi daha alt sıra takımları, playoff hedefinden vazgeçmeden, üst düzey (vazgeçilmez) olmayan yıldızlarından vazgeçip farklı yapılanmalara giderler mi?

    bazı contenderlar?

    - 2020’nin büyük hayal kırıklıklarından clippers veya bucks aynı ekiplere bir şans daha verecek mi?
    - bucks giannis’i memnun etmek için farklı işlere girişir mi?
    - lakers kadroyu korur mu? üçüncü yıldız peşinde koşar mı? bulabilir mi?
    - sixers, yönetime gelen morey ile beraber çok pahalı ama bir o kadar da uyumsuz görünen yıldızları ne yapacak? takas etmeden önce bir sezon daha şans verecekler mi?
    - keza morey’nin eski takımı houston ne yapacak? micro/small ball tamam mı devam mı?
    - brooklyn tüm kadroyu bir arada deneyecek mi? yoksa sezona başlamadan önce revizyona mı gidecek?
    - ya denver, jokic ve murray’nin yanına üçüncü yıldızı getirmek için porter jr’ı verir mi?
    - chris paul’u takasla alacak takım var mı? contenderlardan birisi mi?
    - oladipo zarını kim(se) atacak (mı)?
    - jrue holiday şampiyonluk yarışının kaderini değiştiren kilit isim olabilir mi?
    - free agent’lardan kimler şampiyonluk için ucuza oynamayı kabul eder ve hangi takıma gider?
    contender’lar transfer piyasasında kan kokusunu almış köpekbalıkları gibi hareket ederler. o takımları izlemek ayrı bir keyif olacaktır.

    free agentların tutumu?
    free agentlar demişken, bu sezon cap boşluğunun pek olmadığı düşünülünce, beklenenden düşük para kazanacaklarını görürlerse bir senelik ucuz kontrata razı olan olur mu? (illâ ki olur. ama kim/ler ve nereye) ki bu sezonki gerçek kazançların kontratların kâğıt üzerindeki değerinin yaklaşık % 20 altında olacağını da unutmayalım.

    yukarıda sign&trade kısmında da değinmiştik. ingram ve bogdanoviç başta olmak üzere sınırlı serbest oyuncular için de sıkıntılı bir yaz olacak. takımları istedikleri kontratı vermeyip biraz daha ucuza kapatmak isterlerse bu oyuncuların tutumu ne olur? qualifying offer’ı alıp, büyük sözleşmeyi gelecek yaza bırakırlar mı?

    yeni takvim nasıl etkiler?
    10 maç azaltılmış ve kısmen sıkıştırılmış takvim bazı takımlara kadro istikrarını korumanın daha iyi olacağını düşündürebilir. nitekim takımı çok değiştirmek bir dezavantaja dönüşebilir. ikincisi; sıkışık takvim sebebiyle takımların pazarlık yapmak için çok uzun zamanları da olmayacak. bu yüzden bazı takaslardan kolay vazgeçilip bazı takaslar ise alelacele yapılabilir. aynı şekilde free agency hareketlerinin çok hızlı seyretmesi de takımların b, c, d, e planlarını çok çabuk değiştirebilir.

    draftta ne beklemek gerekiyor?

    draftta yapılan takaslar, seçilen oyuncular elbette takım yapılanmalarının bir parçası. ihtiyaçların ne oranda giderildiğine bağlı olarak free agency’de takımların izleyecekleri stratejileri (al veya sat) de etkileyebiliyor.

    draftlarda genelde ilk sıra takımları önceki sezonun kötü takımları olup yeni sezon öncesinde de playoff hedefinde olmaktan ziyade genelde daha uzun geleceği tasarlayan takımlar olur. bu takımların en yetenekli oyuncuları alıp, onları yavaşça pişirecekleri zamanları olur. ancak bu yılın draftında biraz daha farklı bir durum görünüyor. minnesota (playoffa kalmak) ve golden state’in (şampiyonluğa oynamak) hedefleri onların drafttan genç bir oyuncu alıp onu geliştirmekle zaman kaybetmekten ziyade daha çabuk yardım edecek ve daha garantili yollara gitmelerine yönelik olabilir. her iki takımın da draftta hazır oyuncu/lar + pick/ler karşılığı draft haklarını takaslayabileceklerini (trade down) düşünüyorum. uygun bir paket bulmak ayrı bir konu.

    öte yandan bu draftta en üst sıralardan seçilmesi beklenen oyuncular ile biraz daha aşağı sıradakiler arasında anormal bir fark beklenmiyor. üstelik draftın görev oyuncuları kalitesi açısından zengin olduğu söyleniyor.

    takımların genel olarak finansal sıkıntıları draft stratejilerini iki yönlü etkileyebilir: draft hakkını para ile satmak veya oyuncu seçimini kendin yapıp seçtiğin oyuncuyu birkaç yıl ucuza oynatma şansına sahip olmak.

    bana sorarsanız ilk tur için pick satışı olursa çok şaşırırım ama ikinci tur picklerinde yüksek bedelli (sırasına göre 3-5 m$) pick satışları olabilir birkaç tane.

    draftta üst sıralardan seçilmesi beklenen oyuncular hakkında şu entry’ye de göz atabilirsiniz: (bkz: #115380230)

    ---

    2020 offseason öncesi genel manzara bu şekilde. önümüzdeki birkaç gün boyunca elimden geldiğince takım takım değerlendirmeler yazmayı düşünüyorum. takipte kalın ;)

    edit:
    takım değerlendirmeleri için: (bkz: #115484022)
  • ilk hamlesi, chris paul'un phoenix suns'a takası olabilecek periyot. takımlar arası görüşmeler başlamış.

    nba offseason'larını çok seven biri olarak ilk takas haberini görünce mutlu oldum ve başlığı açmak için ekşi'ye girdim.ncak başlık açılmıştı ve
    juvares'in bilgilendirici entry'lerini buldum ve sevindim. umarım devamı gelir ve ekşi'yi eskisi gibi bilgi kaynağı olarak, en azından bu başlıkta kullanmaya devam edebiliriz.

    not: 2016 yılında ilk defa offseason başlığını ben açmışım, 2017'de de böyle olmuş ve sonraki yıllarda benden önce davranılmış eheh. *
  • westbrook'un rockets'dan takasını istemesiyle başlayandır.
  • türkiye saatiyle bugün akşam 8'de başlayacaktır. akşam 8'den sonrakileri 1.gün takasları sayabiliriz.
    o nedenle day zero'dan başlayacağım ve ilk gün takaslarını da bu entry'de toplayacağım. entry takas geldikçe güncellenecektir.

    0.gün

    1. dennis schröder > lakers
    danny green + 2020 1.tur 28.sıra draft hakkı > okc

    2. dzanan musa + 2021 2nd rounder > detroit
    bruce brown > brooklyn

    1. gün

    1. chris paul, abdel nader > phoenix
    ricky rubio, kelly oubre, ty jerome, jalen lecque + 2022 1.tur draft hakkı > okc

    2. jrue holiday > milwaukee
    eric bledsoe, george hill+3 draft hakkı > new orleans

    3. robert covington > portland
    trevor ariza, 2020 1.tur + 2021 1.tur korumalı > houston

    4. bogdan bogdanovic, justin james > milwaukee (sign and trade) - takas iptal oldu.
    ersan ilyasova, dj wilson, donte divincenzo > kings
  • son 5 yılın en sakin offseason başlangıcının ardından, bkz(bkz: nba offseason 2020/@lord of the mezuns) draft gecesi takasla başladı.

    1. al horford + 2020 34. sıra + 2025 1.tur draft hakkı > okc
    danny green + terrance ferguson > sixers

    2. ricky rubio + 25. pick (immanuel quickley) + 28.pick (jaden mcdaniels) > minnesota
    17. pick - aleksej pokusevski + james johnson> okc

    3. josh richardson + tyler bey > dallas
    seth curry > sixers

    4. dewayne dedmon> detroit
    khyri thomas + tony snell > atlanta

    5. rodney mcgruder+ dzanan musa + jalen hands+ saddiq bey+> detroit
    bruce brown+ landry shamet > nets
    luke kennard+ jay scrubb> clippers
  • türkiye saatiyle 02.00 itibariyle resmen free agency dönemi başladı.

    bu entry'de ilk 5 günün tüm free agent hareketlerini yazacağım.

    1.gün

    1. goran dragic > miami heat - 2 yıl/37 m $ - yeniden imzaladı.
    2. meyers leonard> miami heat - 2 yıl/18 m $ - yeniden imzaladı.
    3. facundo campazzo> denver nuggets - 2 yıl / 20 m $
    4. wesley matthews> lakers - 1 yıl / 3.6 m $
    5. drew eubanks > spurs - 3 yıl/? - yeniden imzaladı.
    6. jared dudley> lakers -1 yıl/1.6 m $ - yeniden imzaladı.
    7. mason plumlee> detroit pistons - 3 yıl/25 m $
    8. dwayne bacon > orlando magic - 2 yıl/?
    9. jahlil okafor > detroit - 2 yıl/ 4 m (bigbenoz uyardı, teşekkürler)
    10. patrick patterson > clippers -? - yeniden imzaladı.
    11. jordan clarkson > utah - 4 yıl/52 m $ - yeniden imzaladı.
    12. josh jackson > detroit?
    13. danilo gallinari > atlanta - 3 yıl/61 m $
    14. dwight howard > sixers - 1 yıl/2.6 m $
    15. rodney hood > portland - 2 yıl/21 m $ - yeniden imzaladı.
    16. michael beasley > minnesota - 4 yıl/60 m $
    17. trey burke > dallas - 3 yıl/10 m $
    18. anthony gill > washington - 2 yıl/?
    19. christian wood > houston - 3 yıl/41 m $
    20. derrick favors > utah - 3 yıl/27 m $
    21. montrezll harrell > lakers - 2 yıl
    22. jerami grant > detroit - 3 yıl/60 m $ (denver teklifi karşıladı ve denver'da kaldı)
    23. alec burks > knicks - 1 yıl / 6 m $
    24. davis bertans > wizards - 5 yıl/80 m $ - yeniden imzaladı.
    25. joe harris > nets - 4 yıl/75 m $ - yeniden imzaladı.
    26. garrett temple - chicago - 1 yıl/5 m $
    27. derrick jones jr - portland - 2 yıl/19 m $
    28. marcus morris- clippers - 4 yıl/64 m $

    2. gün

    29. james ennis - orlando / 1 yıl - ?
    30. justin holiday - indiana - 3 yıl/18.1 m $ - yeniden imzaladı.
    31. jakob pöltl - spurs - 3 yıl/27 m $
    32. pat connaughton - milwaukee - 3 yıl/16 m $ - yeniden imzaladı.
    33. robin lopez - washington -?
    34. jamychal green - denver - 2 yıl/15 m $ - yeniden imzaladı.
    35. denzel valentine - chicago - 1 yıl/4.5 m $ - qualyfing offer
    36. michael carter-williams - orlando - yeniden imzaladı.
    37. moe harkless - miami - 1 yıl/3.6 m $
    38.kris dunn - atlanta - 2 yıl/10 m $
    39. de'anthony melton - memphis - 4 yıl/35 m $ - yeniden imzaladı.
    40. bobby portis - milwaukee - 2 yıl
    41. raul neto - washington - 1 yıl
    42. dj augustin - milwaukee - 3 yıl/21 m $
    43. fred van vleet - toronto - 4 yıl/85 m $ - yeniden imzaladı.
    44. gordon hayward - charlotte - 4 yıl/120 m $
    45. avery bradley - miami - 2 yıl/11.6 m $
    46. john konchar - memphis - 4 yıl/9 m $ - yeniden imzaladı.
    47. jae crowder - phoenix - 3 yıl/30 m $
    48. jeff green - brooklyn
    49. gary clark - orlando - 2 yıl/4.1 m $
    50. rajon rondo - atlanta - 2 yıl/15 m $
    51. paul millsap - denver - 1 yıl/10 m $ - yeniden imzaladı.
    52. carmelo anthony - portland -?
    53. elfrid payton - knicks - 1 yıl/5 m $
    54. tristan thompson - boston - 2 yıl/19 m $
    55. kentavious caldwell-pope - lakers - 3 yıl/40 m $ - yeniden imzaladı.
    56. brad wanamaker - golden state - 1 yıl/2.25 m $
    57. wesley iwundu - dallas -?
    58. nerlens noel - knicks - 1 yıl/5 m $
hesabın var mı? giriş yap