• normal sezon maçları bitiyor. sıralamada clippers dışında hepsi belli oldu.

    doğu

    boston-chicago

    iki takım da herkesi yenip herkese yenilebilecek takımlar. kısa bir seri olmayacaktır.

    4-2 boston

    cleveland cavaliers - indiana pacers

    cavs play-off moduna geçecektir. lebron ve pg eşleşmesi keyifli olacak. ama indiana en iyi ihtimallerde bile maksimum 2 galibiyet alabilir.

    4-1 cleveland

    toronto- milwauke bucks

    eşleşmeyi belirleyecek olan toronto'nun sezon içi performansını play-off'a ne kadar taşıyabileceği. bucks tecrübesiz bir takım ellerinden geleni yapacaklar. giannis'in performansı ile doğru orantılı olur alacakları galibiyet sayısı ama seriyi kazanamazlar.

    4-2

    washington- atlanta

    muhtemelen 7 maçlık bir seri. tahmin yapmaya gerek yok. tek maça kaldığında her şeye olabilir.

    4-3, (3-4)

    batı

    golden state - portland

    çok bir şey yazmaya gerek yok.

    4-0 golden

    san antonio- memphis

    çok bir şey yazmaya gerek yok.

    4-1

    houston rockets- oklahoma

    harden'ın sakatlığı olmasa houston derdim. harden böyle şut atarken zor. westbrook ise mvp yarışmasının kızışmasıyla son 10-15 günde müthiş maçlar oynadı. bu durumda avantajlı taraf oklahoma gibi gözüküyor. üstelik houston'un sezon içinde ki oyununu ne denli playoff'a taşıyabileceği de soru işareti.

    3-4 oklahoma

    clippers- jazz

    clippers'ta sakatlık yok belki de ilk defa bu kadar güçlü girecekler playofflara. boyalı alanda resmen savaş olacak. griffin-jordan-gobert. sert ve yıpratıcı bir seri bekliyorum.
    hayward ve cp3 kaderi belirler.

    4-3 clippers

    edit: sahadanın amk
  • nihayet normal sezonun sonuna geldik. sezona bireysel performansı ile russel westbrook damga vurdu. 40 yıldır kırılamayan rekoru kırdı. ama mvp ödülünü büyük ihtimal james harden'a kaptıracak. golden state genel sıralamada birinci olduğu için hangi takım ile oynarsa oynasın saha avantajını elinde bulunduracak. batı'da ki san antonio spurs ve houston'da galibiyet sayısı olarak doğu takımlarından üst sırada olduğu için finale çıkarlarsa saha avantajı batı takımlarının olacak. gelelim eşleşmelere.

    doğu tarafı
    boston celtics - chicago bulls : boston bu sene isiah thomas ile inanılmaz bir çıkış yakalayıp doğu birincisi oldu. ancak kadro kaliteleri sıralamalarını yansıtmıyor. chicago bulls hem tecrübesi ile hem de göstereceği sertlik ile onlara sorun çıkartabilir. gerçi fred hoiberg'in antre ettiği takımdan bir beklenti içinde de olmamak lazım. açıkcası bu eşleşme birinci ile sekizinci arasında değilde sanki 4 ile 5. takımın arasında ki eşleşme gibi denk geliyor. saha avantajı ile boston bir adım önde ama chicago boston'u paketlerse hiç şaşırmam. zaten istikrarsızlıkta o biçim bir takım. philadelphia'ya yenilip spurs'u golden state'i yenebiliyorlar. açıkcası chicago'nun 4-3 kazanmasını bekliyorum.

    cleveland - indiana : cleveland bu sene inanılmaz istikrarsız bir performans sergilediler. geçen yıla göre kadroya nokta atışı eklemeler yapsalar da takımda bir vurdum duymazlık bir disiplinsizlik hakim. diğer taraftan indiana sezona kötü başlasa da son dönemde toparlanması ile playoff'a 7. sırada kaldı. normalde kadro kalitelerinin ligi en az 4. sırada bitirmesi gerekiyordu. ellerinde iyi oyuncular var. açıkcası cleveland'ı zorlayacaklar ama geçemeyeceklerdir. ancak 8. olup boston'u eleme şansları daha yüksekti. 4-2 cleveland kazanır.

    toronto - milwakuee : toronto serge ibaka eklentisi ile gayet iyi bir takım oldu. zaten bireysel bir süper starları yok ama takım oyununu çok iyi parkeye taşıyan bir takım. skor konusunda da demar derozan ve kyle lowry gibi iki iyi oyuncu var. açıkcası milwakuee için şansız bir eşleşme olacak. ben toronto'nun 4-1 gibi turu geçmesini bekliyorum. milwakuee tarafında da antentekumpo muazzam bir sezon geçirdi. tam bir süper star gibi oynadı. ancak toronto bu seneki performanslarında son durak olur.

    washington - atlanta : washington son dönemde çok form tuttu. özellikle john wall ve bradley beal birlikteliği takımın skor yükünü çok rahatlatıyor. kadroları çok dengeli. rakip atlanta ise ne yapacağı belli olmayan istikrarsız bir takım. paul millsap ve howard ile iki kaliteli uzuna sahip. açıkcası dennis schröder'in performansı atlanta'nın kaderini belirleyecek. ancak daha dengeli ve iyi hücum eden washington'un kazanmasını bekliyorum. 4-2 washington

    batı tarafı :
    golden state - portland : bol skorlu maçlar izleyeceğimize eminim. golden state'in sezon içinde çok inişli çıkışlı maçlar oynadı. diğer taraftan portland oyun tarzı ile ters bir takım. hem genç hem de atletik bir takım. hızlı oynayan golden state'i bazı maçlarda çok zorlayacaktır ama sağlıklı durant'lı, curry 'li , thompson'lı takıma çok bir şey yapacaklarını zannetmiyorum. geçen seneki gibi los angeles clippers serisinde ki sakatlığı bu sefer golden state yaşar ise tabi ki bir şansları olabilir ama ben 4-1 golden state tarafındayım.

    san antonio - memphis : memphis 'in oyununu zerre sevmiyorum. kağıt üstünde san antonio'ya sorun çıkartacak gibi gözükse de ben san antonio tarafından süpürüleceklerini düşünüyorum. açıkcası bu kadar vasat bir memphis kadrosunun san antonio'dan maç almasına pek ihtimal vermiyorum. 4- 0 san antonio kazanır.

    houston - oklahoma : iki mvp adayının takımı karşı karşıya. ancak arada 8 maç fazla kazanan houston saha avantajına sahip. o 8 maçlık fark mvp'yi james harden yapabilir. yanında ki oyuncuları değerli hale getiren james harden ile yanında ki oyunculara çöp damgasını vurduran russel westbrook'un maçı ilginç olacak. ancak houston'ın 4-1 tur atlayacağına inanıyorum. westbrook'da bir yere kadar.

    utah - clippers : utah bu sene muazzam bir yıl geçirdi. dengeli ve sert savunma yapan bir takım. clippers ise bu sene sakatlıklardan çok çekti. normal şartlarda 3. sırada bitirmelerini bekliyordum. chris paul ve blake griffin'in kontrat sezonu. playoff performansları onların durumunu da netleştirecek. sene içinde çok fazla sakatlık yaşadılar. bu eşleşmede ben utah'a karşı zorlansalar da bir şekilde turu geçen taraf olacaklarını düşünüyorum. 4-2 clippers
  • hafta sonu başlayacak olan, her sene merakla beklediğimiz organizasyon.

    boston celtics - chicago bulls: chicago savruk bir takım, guard olarak belli başlı bir adamları bile yok. butler zorlarsa 2 maç alırlar. 4-1 veya 4-2.

    cleveland cavaliers - indiana pacers: lebron play off moduna girer. 4-2 veya 4-1 biter.

    toronto raptors - milwaukee bucks: toronto bu sefer ilk turda veda etmez bence. fakat yunan bebe zorlar biraz. 4-2 veya 4-3 biter.

    washington wizards - atlanta hawks: 7. maça kadar gider diye düşünülebilir fakat bence washington rahat geçer. 4-1 veya 4-2 alır wizards.

    golden state - portland: portland zor play off yaptı. lilard filan hikaye bu sene. golden süpürür gibi. belki içerde taraftar itelemesiyle bir maç alır portland. 4-0 veya 4-1.

    san antonio - memphis: vince carter'ın şerefine bir maç veriyorum memphis'e. 4-1 san antonio alır.

    houston rockets - oklahoma city thunder: harden - westbrook kapışması. zorlar oklahoma ama yıkamaz. 4-2 olmadı 4-3 houston rockets alır.

    los angeles clippers - utah jazz: clippers bu sene gizli favorim. cp3 griffin sakatlanmazsa bir play off finali bekliyorum kendilerinden. iyi bir savunma takımı utah fakat direnemezler. 4-1 veya 4-2 clippers alır.
  • ben de tahminlerimi yazayım dursun bir kenarda.

    boston celtics – chicago bulls : 4-2
    cleveland cavaliers – ındiana pacers : 4-1
    toronto raptors – milwaukee bucks : 4-1
    washington wizards – atlanta hawks : 4-2

    golden state warriors – portland trail blazers : 4-0
    san antonio spurs – memphis grizzlies : 4-1
    houston rockets – oklahoma city thunder : 4-2
    los angeles clippers-utah jazz : 4-3
  • boston celtics - chicago bulls:
    zor bir seri sonunda 4-3 ile boston geçer bu seriyi ancak son maça kadar kan gövdeyi götürecek diye bekliyorum.

    cleveland cavaliers - indiana pacers:
    şaşırtıcı şekilde zor geçeceğini bekliyorum cavs 4-2 ile geçer belki ama çok ama çok zorlanacaklardır.

    toronto raptors - milwaukee bucks:
    bucks'a bayılıyorum ama bu sene tecrübe senesi toronto 4-1 alır.

    washington wizards - atlanta hawks:
    atlanta ligin açık ara en gıcık olduğum takımı o yüzden wall alsın götürsün 4-2

    golden state - portland:
    gsw bu seriyi 4-0 alır. portland zaten ne işim var benim bu playofflarda diyordur muhtemelen denver gelmeliydi.

    san antonio - memphis:
    sas bu sene herkesi çok şaşırtacak kadar tehlikeli ve hazır bi takım 4-0 süpürür memphis'i

    houston rockets - oklahoma city thunder:
    turun geçen takım mvp çıkarır. harden sakatlık vs sıkıntı yaşamazsa 4-0, sıkıntı yaşarsa 4-2 ölür falansa 4-3 houston geçer turu.

    los angeles clippers - utah jazz:
    bu kadrosuyla clippers bu sene de bir şeyler yapamazsa zaten bu kadro dağılır cp3 gider vs. ama zor seri olur 4-2 olmadı 4-3 clippers geçer.

    peki bu durumda sonraki turlar ne olur..

    boston - washington:
    boston seriye yorgun gelir, washington dinlenmiş gelirse 4-3 boston alır, wall ben süperstar olucam derse ibre tersine döner 4-3 washington alır.

    cleveland - toronto:
    toronto alır bu seriyi niye bilmiyorum cavs'ın bu sene süpriz şekilde erken eleneceğini düşünüyorum. ama sallıyor da olabilirim tabi. lebron hater falan da değilm halbuki ama yılın süprizi burada olacak toronto 4-2 alır.

    golden state - los angeles clippers:
    golden state zorlansa da 4-2 ile geçer bu turu. clippers kadrosu dağılır clippers 3-4 yıllık tanking sürecine girer.

    san antonio - houston:
    harden mvp olur ama turu san antonio geçer. beklenmedik şekilde de rahat geçer 4-2

    peki sonra ne olur..

    washington - toronto:
    süpriz şekilde bu noktaya kadar gelmiş iki takım, toronto bu seriyi çok zorlanmadan geçer gibi gözükse de wall ağırlığını koyar 4-3 geçer washington. (*buna ben bile şu an pek inanmadım ama olsun böyle aktı hikaye..)

    golden state - san antonio
    sas bu seriyi geçer onca yılın intikamını alır diye çok ümitlenirken ben curry zibidisi iki maç son saniyede üçlük atar hayallerim yıkılır.. saha avantajıyla ve orta sahadan giren toplarla benden küfür yiye yiye golden state turu geçer 4-2

    peki final..

    golden state - washington
    yazarken aklımda bile olmadığı şekliyle golden state finalde washington'ı süpürür tabi 4-0.. ne işin var senin burada washington bu yazıda ne ara sen finale çıktın.. geri dönüp düzeltemem de valla.. böyle olur bu sezon garip final.. golden state'de şaşkın..

    şampiyon golden state.. finaller mvp'si andre ıguodala
  • sonunda geldik sezonun en sevdiğim, kısmına eşleşmelerin bu şekilde olduğu playoff'lardır. şu şekilde tahminlerimizi de yazalım.

    batı tarafı

    golden state warriors - portland trail blazers 4-0
    san antonio spurs - memphis grizzlies 4-1
    la clippers - utah jazz 4-2
    houston rockets - oklahoma city thunder 4-3

    doğu tarafı

    boston celtics - chicago bulls 4-1 ya da 4-2
    cleveland cavaliers - indiana pacers 4-2
    toronto raptors - milwaukee bucks 4-1
    washington wizards - atlanta hawks 4-3
  • oynadığı her maçta bulls'u ezen,son oynadıkları maçta yaklaşık 30 sayı fark atan boston'ı favori görmeyen yazarlar var.
  • cumartesi günü başlayacak.

    doğu

    boston celtics - chicago bulls

    doğuda ilk üç sıra çok yakın derecelerle bitirdi. boston adına birincilik eğer çıkabilirse konferans finalinde işe yarayacak. chicago ise bundan 1,5 ay önce playoff yapmasına pek ihtimal verilmiyordu. takımda bir dengesizlik söz konusu. bence bu eşleşmede 1-2 galibiyet alırlar. tahminim: 4-2 boston geçer.

    cleveland-indiana

    doğunun mutlak favorisi cleveland. normal sezon biter ayak vitesi 1'e kadar çektiler.playofflarda açılması yine beklenen bir şey. bir iki maç çekişmeli geçse de tahminim: cleveland 4-1 geçer.

    toronto-milwaukee

    açıkçası sağlık sıhhat sorunu yaşamazsa toronto'yu ben konferans finali yolunda boston'dan daha favori görüyordum ama kader boston'ın yolunu açarken toronto'nun yolunu bu turu geçse bile konferans yarı finalinde olası cleveland eşleşmesiyle bozdu. kyle lowry ve demar derozan yine playofflarda özellikle dış atışlarda saçmalamazsa toronto'nun turu geçeceğini düşünüyorum. tahminim: toronto 4-2 geçer

    washington-atlanta

    eşleşmenin galibi, konferans yarı finalinde boston-chicago eşleşmesinin galibi ile eşleşecek. bu bile ekstra motive kaynağı olacaktır her iki takım için. washington iyi bir pg-sg ikilisine sahip. klasik 4-5 eşleşmesinde olduğu gibi tur ortada gibi dursa da tahminim: washington 4-2 alır.

    batı

    golden state-portland

    portland güzel bir ivmeyle playoffa giriyor. güzel bir ivme yakalamış olsalar da karşılarındaki normal sezon birincisi golden state. fazla bir şey demeye gerek yok. bir iki çekişmeli maç vaat etse de tahminim: golden state 4-0 geçer.

    san antonio spurs-memphis

    san antonio son iki senedir golden state'le konferans finalinde eşleşemeden elenmekte. bu sene şeytanın bacağını kırar mı bilmiyorum ama bu turu çok zorlanmadan geçebileceğini düşünüyorum. geçen sene sakatlıklar konusunda şanssızlıklar yaşayan memphis bu sene de çok sağlıklı giremiyor playoffa. chandler persons sezon başından beri ha sakatlandım ha sakatım diye diye sonunda muradına ererek sezonu kapattı. öte yandan acayip de formsuzlar şu ara, normal sezonu ilk 4'te bitirir miyiz hesabından 7.liğe kadar düştüler. tahminim: san antonio 4-1 alır.

    houston-oklahoma

    batıda takip edilesi bir eşleşme. iki büyük mvp adayının, iki eski dostun, iki karşılaştırılan adamın karşı karşıya geleceği eşleşme. houston'ın dengesizliğinden dolayı çok bir şey söyleyemeyeceğim. iki sene önce konferans finali oynadılar, geçen sene son maçta kendilerini playoffun içine attılar. bu sene ne yapacaklarını kestiremiyorum. tahminim: houston 4-3 alır

    la clippers-utah

    birbirine yakın iki eşleşme. clipperslı oyuncuların playoff tecrübesi daha fazla. paul, griffin ikilisi sağlıklı giriyor. çekişmeli geçse de tahminim: clippers 4-2 alır.
  • tahminlerimin şu şekilde olduğu eşleşmelerdir

    batı

    golden state warriors - portland trail blazers 4-0
    san antonio spurs - memphis grizzlies 4-2
    la clippers - utah jazz 3-4
    houston rockets - oklahoma city thunder 4-2

    doğu tarafı

    boston celtics - chicago bulls 4-2
    cleveland cavaliers - indiana pacers 4-0
    toronto raptors - milwaukee bucks 4-3
    washington wizards - atlanta hawks 4-1

    batı'da beklenmedik gelişmeler yaşanabilir.
hesabın var mı? giriş yap