• aslında futbolu da ekleyecektim bu kategoriye ama hala lionel messi gerçeği var. *

    bi tek bana böyle gelmiyordur herhalde bu durum. nba ve formula'yı izlemek eskisi kadar zevkli gelmiyor. formula'dan bahsedecek olursak eskiden mika-schumi olayı diye bir şey vardı ya. 2001 ispanya gp'sini eminim yüzlerce kişi hatırlıyordur sözlükte. mika'nın son tura kadar önde götürüp aracının bozulduğu ve david coulthard'ın aracına otostop çektiği unutulmaz bir yarışı kim unutabilir ki? ya da 2000 monaco gp'si unutulabilir mi schumi neredeyse herkese tur bindirecek iken mekanik problemi ile yarış dışı kalmıştı. oğlum jarno trulli'yi bile özlüyorum lan, adam catenaccioyu resmen pistlere taşımıştı trulli train diye bi tabir kattı adam lügata. * şimdilerde lewis hamilton yetenekli, diğerlerinin yeteneklerinin tamamını toplasan bence bir jacques villeneuve etmez.

    nba'e gelirsek, eskiden hido oyuna girecek diye sacramento kings maçlarını kaçırmazdık, gece uyanırdık. lakers'ın 3 sene arka arkaya şampiyonlukları, şanlı sas'ımızın şampiyonlukları, her takımdaki yıldız oyuncular. mj efsanesine daha gelmedim bile. şimdi maçları izlemek eskisi kadar zevkli değil. ya biz büyüdük yaşlandık, ya eskiden izlemek zordu şimdi teknoloji gelişti her şeye çok çabuk ulaşılabiliyor ya da şimdi ki oyuncular eski yıldızlara göre daha yeteneksiz ve zekaları daha geri başka açıklama yapamıyorum. kawhi ve lebron dışında hiçbir adam bana öyle aman aman süperstarmış, aşırı yetenekliymiş gibi gelmiyor.
  • nba için: evet, eski heyecana yaklaşamıyor bile. ama düzelir illa ki.

    formula için: lan olm saçmasalak bi' şeymiş zaten, küçükken nasıl izlemişim onu ben ya.
  • sebebinin heyecaninin kalmamasi degil herseyin artik cok cabuk tuketildigini gercegi oldugundan yuzde binbesyuz emin oldugum sey.
  • nba ile çok ilgili olmadığım için yorum yapamayacağım.

    formula 1'de de de halen 1980'lerin sonu, 1990'lar ve 2000'lerin başı kadar heyecan yok. senna-prost, schumi-hakkinen rekabetleri bambaşkaydı.

    ancak bu sene kuralların değişmesinin de getirdiği etkiyle scuderia ferrari de mercedes kadar iyi araç yaptı. mercedes son 3 senede olduğu kadar rahat değil. bu sene sıkı bir sebastian vettel - lewis hamilton rekabeti bizleri bekliyor.
  • formula1 için doğru nba için yanlış önerme. nba cağın hızına ayak uydurdu. kuralları zorlayan bir oyun yapısı var. izlemek fazlasıyla zevkli. eski maçları izleyince aradaki fark bariz belli oluyor.
  • jordan ve schumi eksikliğinden meydana gelen durumdur.
  • naftalincileri üzmüş durum. eskileri övme yarışınızdan cidden gına geldi artık. tamam benden 10 sene önce doğdun diye bütün iyi müsabakaları sen izledin tamam nolur susun artık 162828 senedir aynı muhabbeti döndüre dolaştıra okutuyorsunuz.

    nba'in yetenek havuzu giderek çeşitleniyor. formula 1'i izlemediğim için bilmişlik yapmak istemiyorum ama f1 hastası babam da organizasyonun marka değerini düşürdüğünden bahsetmişti. otomotiv dünyasındaki gelişmeleri besleyen bir spor dalı olduğu için çok şaşırmıştım ama izlemediğim için çok da üzerinde durmadım. ama nba bugünlerde hiç olmadığı kadar iyi pazarlanıyor, bütün dünyada çok ciddi sayıları bulan takipçileri var. çin gibi devasa bir pazara açıldılar.

    özellikle de bu tip düşünce yapısını lakers taraftarlarında bunu çok görüyorum sırf lakers olmadığı için ligin tadı tuzu olmadığına kendisini bir şekilde inandırmış. ''sempati duyduğum takımların esamesi okunmuyor; cavs gibi warriors gibi dünün ezik takımları şampiyonluğa oynuyor ondan izlemek istemiyorum'' deseniz dürüstlüğünüzü takdir ederim. ama oyunun bu kadar hızlı olduğu, atletizm seviyesinin parmak ısırttığı bir lige şunu söylemek biraz şov bence. geleceğin hall of famerlarını internet çağında izlediğimiz için küçümsemek bana çok saçma geliyor.

    edit: mobilden girdiğim için hızlı hızlı yazıp yollamıştım biraz çeki düzen verip tekrardan yolladım.
  • mika hakkinen- schumi yok efsane rakiplerdi keza nba'de kobe,t mac,iverson sayı rekorları, all star gecesi,slam dunk contest,vince carter fln eskiden daha iyiydi sanki.
  • her şey çok çabuk tüketiliyor ve bunlara eskisi gibi ayıracak saatlerimiz yok. çünkü çalışılacak iş ve kendimize ayıracağımız limitli bir zamanımız var.
hesabın var mı? giriş yap